Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted

M&S
i dobrze o tym wie...bo wycwaniła się perfekcyjnie:evil_lol:

Posted

[quote name='marta.k9080']Dzień Dobry:p

Przymroziło u nas do -12'C.Na korytarzu stoi meblościanka,blisko naszych drzwi, Lunka olała to zupełnie:multi:

Sonka95
ja smaruję wazeliną z Ziaji ,Lunka ma od niej takie mięciutkie podusie...:loveu:
Super :loveu:
My też smarowaliśmy wazeliną, z tym, że nie przez sól czy piasek, bo u nas nie sypią w ogóle... Tylko właśnie przez sam śnieg. Strasznie delikatne podusie już kilka razy krwawiły :/. Zmieniłam wazelinę na taką maść za 15zł i używamy jej prawie miesiąc, codziennie, a opakowanie pełne po brzegi :razz:. No i konsystencja fajna, szybko tworzy taką warstwę ochronną, więc psiak nie robi śladów na podłodze (mam dość pedantyczną mamę, która kilka razy dziennie sprząta i jej to po prostu przeszkadzało :lol: Aż dziw, że pies jej nie przeszkadzał jak wszędzie sikał :razz:). No i ochrona jest, a to najważniejsze. Aż właśnie takie miękkie są te podusie, bo wazelina cała schodziła po godzinie, czy półtorej spacerowania, a tu trzyma się prawie cały dzień. Ona nie jest tylko na zimę, tylko ogólnie do pielęgnowania łapek i regenerowania ich :). No, polecam! Ale muszę sobie przypomnieć nazwę :lol::lol:

Posted

[quote name='marta.k9080']M&S
Lunka dostała dzisiaj od mojej mamy adresówkę w kształcie budy,żwacze wołowe i noski świńskie.Rozpieszczana jest do granic możliwości...

Teraz to każdy pies jej zazdrości :loveu:

Posted

Mnie też dzisiaj chodniki wkurzyły:angryy: Chodzi się po warstwie lodu bo nie odśnieżyli tylko piachem zasypali i wszytko przy ujemnej temp zamarzło!!! Idę na hamulcu jakbym chciała i niemogła, modlę się żeby psina nie szarpnęła bo leżę:shake:

Posted

[quote name='Besti']Mnie też dzisiaj chodniki wkurzyły:angryy: Chodzi się po warstwie lodu bo nie odśnieżyli tylko piachem zasypali i wszytko przy ujemnej temp zamarzło!!! Idę na hamulcu jakbym chciała i niemogła, modlę się żeby psina nie szarpnęła bo leżę:shake:[/QUOTE]

jak u mnie sa takie chodniki,to idę ulicą przy krawężniku,na szczęście da się,ulice często są odśnieżane i jeździ po nich solarka

Guest wolfheart
Posted

napadało nam wieczorem śniegu i dzisiaj rano był szał ciał,Luna dosłownie piruety kręciła biegając za frisbee :evil_lol:
ale najpierw wk****** mnie niemożliwie,odbiło jej i pierwszy raz nie zareagowała na moje polecenie i pognała sobie za sarną,wróciła po minucie z mordą tak szczęśliwą,że cała złość mi przeszła i chciało mi się z niej śmiać.
Zgromiłam ją jednak spojrzeniem ,a że Lunka bystre zwierzątko jest,to od razu się kajała i na odkupienie swoich win była arcyposłuszna szła przy nodze mimo braku smyczy,nawet ćwicząc z frisbee słuchała wszystkiego co jej mówiłam(zwykle się nakręca i głuchnie).Ach w międzyczasie po jej szaleńczym biegu ,musiałyśmy szukac frisbee bo wypuściła je z pyszczka w dzikiej pogoni.:mad:
W drodze powrotnej Lunka znów wpadła na trop sarny,ba nawet ją zobaczyła,ale na moje "ani mi się waż" porzuciła głupi pomysł kolejnej pogoni uff...

no to się wygadałam..
dobry wieczór Wam:p

Guest wolfheart
Posted

............(miałam dodać filmik ale są same piksele).....

Guest wolfheart
Posted

Kupiliście mi coś...?se sprawdzę...:evil_lol:

Guest wolfheart
Posted (edited)

hej ,cóż widzę nie tylko Lunka jest taka ciekawska:evil_lol:
(to zdj akurat jest z lipca chyba)

mamy -14'C,na porannym spacerku zamarzły mi rękawiczki:evil_lol:
w ogóle to wyglądam dosyć dziwnie po mroźnym prawie 2h spacerze.Włosy sztywne od mrozu,cała uwalana śniegiem,rękawiczki sztywne,nos pewnie czerwony...hihi

Edited by marta.k9080
Guest wolfheart
Posted

[quote name='unikatowydiament']Księciunio też lubi sprawdzać czy coś nie ma dla niego kiedy wracam z zakupow:lol:
My mamy -2 i gołoledź:placz:[/QUOTE]

Luna jest tak przyzwyczajona,bo właściwie za każdym razem coś dla niej jest w torbie i się wycwaniła.

Na szczęście u nas nie ma gołoledzi,bo bym chyba doopę potłukła zważywszy na to,gdzie my na spacery chodzimy.:evil_lol: