Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Posted

[quote name='marta.k9080']Pyszna była :)

Zacisk to nasze wybawienie,serio :diabloti:[/QUOTE]

Zgadzam się ! i love zacisk <3 bez niego mogła bym szarpać i szarpać a nawet głowę Ottowi wyrwać a reakcja i tak zero :diabloti:

Guest wolfheart
Posted (edited)

[quote name='dOgLoV']dzisiaj coś długo was nie ma :eviltong:[/QUOTE]

bo muszę dzieli kompa z moją siostrą:mad:

Hej :)

Właśnie pada.
Dzisiaj Lunka miała towarzystwo swoich kolegów :p Ale poranek zaczął się nerwowo...idziemy sobie wszyscy lasem,aż tu nagle BUM! Wojsko coś tam wystrzeliwało(jednostka wojskowa jest blisko parku i lasu). Luna dała w długą:scared:,ale po chwili wróciła do mnie.
Zdążyłam zapiąć jej smycz,a tu dalej BUM,BUM!!Luna ciągnęła jak koń dosłownie:painting:,przepięłam ją na łańcuch i wtedy struchlała,ale musiałam ją nieźle poszarpać żeby rozsądek jej wrócił.Trudniej było o tyle ,że miałam Flexi,ale na wciągniętej do zera i zablokowanej ,da się porządnie szarpnąć:evilbat::evilbat::evilbat: Po jakiś 5min,Luna szła mi przy nodze bez robienia cyrku.Nawet na komendę usiadła,co kilkanaście metrów kazałam jej siadać i chwilę odczekać.
Ogólnie to korygowanie wyglądało jakbym chciała urwać jej głowę,ale efekt był tego wart:diabloti:

Edited by marta.k9080
Guest wolfheart
Posted

[quote name='Aleksandra95']Gdzie jesteście ?:lol:[/QUOTE]

tu:-P

[quote name='dOgLoV']ojojoj to nie fajnie mieliscie :shake: ale ważne że dała sie skorygować ;)[/QUOTE]

nie miała wyjścia ,ja bym jej nie odpuściła:diabloti:

Posted

O rety, to niefajna przygoda.
Mój poprzedni pies też był nieobliczalny przy wystrzałach, a co gorsze one zawsze się zdarzały kiedy wszystko wyglądało na bezpieczną porę do puszczenia go. Waldek na szczęście się nie boi niczego, a wręcz jak słyszy strzał to wpada w euforię, zaczyna merdać ogonem i jest gotowy do pracy - szukania bażantów.

Czytam co piszesz i uświadamiam sobie jaka jestem miękka - ja to się boję psa poszarpać ( bo przeważnie nawet wydaje mi się to bez sensu), a o zakładaniu kolczatek i zacisków nawet nie myślę. Choć czasem nie powiem - mam ochotę go cięzko sponiewierać :diabloti:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='Aleksandra95']no już widze :smile: piałyśmy równocześnie ;-)

niefajna sytuacja

ja nie kogut żebym piała:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::diabloti:
nie znoszę takich akcji

[quote name='Majkowska']
Czytam co piszesz i uświadamiam sobie jaka jestem miękka - ja to się boję psa poszarpać ( bo przeważnie nawet wydaje mi się to bez sensu), a o zakładaniu kolczatek i zacisków nawet nie myślę. Choć czasem nie powiem - mam ochotę go cięzko sponiewierać :diabloti:

tak mocno jak Luna oberwała,tak mocno później została wycałowana i wyściskana w nagrodę za opamiętanie się:-P

[quote name='dOgLoV']i prawidłowo ;)

a jakże:diabloti:

Posted

[quote name='marta.k9080']ja nie kogut żebym piała:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::diabloti:
nie znoszę takich akcji[/QUOTE]

miało byś pisałyśmy :evil_lol: haha :D

Guest wolfheart
Posted

[quote name='Sonka95']Luna to też strachliwa sunia tak samo jak moja :roll:[/QUOTE]

z hukami nie będzie tak łatwo walczyć,ale postaram się wybić jej z głowy durne zachowanie :diabloti:

Posted

Najgorzej jest zepsuć psa, bo potem ciężko to naprawić. Myśmy tak zawalili z pierwszym Amorem - gdy się bał to pocieszaliśmy go, głaskaliśmy, byliśmy z nim i cierpieliśmy z nim, wszyscy wykazywali mu mnóstwo zrozumienia i okazywali miłość... Potem efekt był taki że jak była burza to rozpruwał pół godziny wcześniej siatkę i raniąc się okropnie wydostawał pod płotem, sylwester czy burza to był horror, a na każdy strzał reagował paniką. Nie było możliwości zeby do niego wtedy dotrzeć.
Tego psa nauczyłam że nie ma się co bać. Gdy był mały to podczas burzy spacerowaliśmy bawiliśmy się i pokazywałam mu swoją reakcją że wszystko jest ok. Jak narazie tak zostało :)

Guest wolfheart
Posted

Użalanie się nas psem jest bezsensowne:shake:

Luna przytyła ze 2kg

nazbierałam dzisiaj kasztanów i zrobiłam siebie i Lunkę:evil_lol:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']hahahahahahahahaha dobre :diabloti:[/QUOTE]

:cool1: jestę artystę

Niedługo se farbnę włosy na ciemno(wreszcie):p

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']a nie masz ciemnych włosów ? ;)

hmm..dla mnie to jasny(za jasny)

Teraz mam w domu dwie farby z Palette Ciemny Brąz:p to se je*nę kolorek niedługo