Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted

a u nas od pół godziny burza i deszcz ,ale nie pizga jakoś szczególnie gdzieś z oddali grzmi
a ciemno,jakby już wieczór był

Luna schowała się za fotele,to jest jej twierdza ochronna w czasie burzy:evil_lol:

Posted

[quote name='marta.k9080']a u nas od pół godziny burza i deszcz ,ale nie pizga jakoś szczególnie gdzieś z oddali grzmi
a ciemno,jakby już wieczór był

Luna schowała się za fotele,to jest jej twierdza ochronna w czasie burzy:evil_lol:[/QUOTE]

u nas strasza w nocy burzami , mogla by przyjśc uwielbiam nocne burze :loveu:

Guest wolfheart
Posted

ja też,ja też:loveu: ale u nas juz po burzy i raczej na nocną się nie zapowiada:-(

Posted

[quote name='marta.k9080']ja też,ja też:loveu: ale u nas juz po burzy i raczej na nocną się nie zapowiada:-([/QUOTE]

u nas wieje delikatny przyjemny wiaterek ale na razie też nie zanosi się na żadną burzę :shake:

Guest wolfheart
Posted

Jedna prognoza straszy na jutro upałem ,a inna podaje ,że będzie poniżej 20'C
chyba se jaja robią z ludzi...:watpliwy:

Posted

[quote name='marta.k9080']Jedna prognoza straszy na jutro upałem ,a inna podaje ,że będzie poniżej 20'C
chyba se jaja robią z ludzi...:watpliwy:[/QUOTE]

ja nie patrze na pogodę w ogóle tzn na prognozy , jedynie jak jest jakiś link na FB to zerkne bo oni zazwyczaj się mylą ....

Guest wolfheart
Posted

ziemia jest tak rozgrzana po wczorajszym skwarze,że co napada tak za chwilę wysycha...a ile komarów dzisiaj było w lesie,żywcem by zeżarły.Chyba wypsikałam na siebie pół butelki OFFa

Posted

[quote name='marta.k9080']ziemia jest tak rozgrzana po wczorajszym skwarze,że co napada tak za chwilę wysycha...a ile komarów dzisiaj było w lesie,żywcem by zeżarły.Chyba wypsikałam na siebie pół butelki OFFa[/QUOTE]

ja sobie musze kupić korytko , rozsadzić kocimiętke i postawić na zewnętrznej stronie parapetu , moze odstraszy komary bo wieczorem jak czytamy książki trzeba okno zamknąć bo oświecamy światło a wtedy słychać jedno wielkie bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :mad:

Guest wolfheart
Posted

wylej trochę olejku lawendowego na wacik,albo półmisek,ja tak mam i ani jednego komara w domu,a okna nie zamykam wcale

Posted

[quote name='marta.k9080']wylej trochę olejku lawendowego na wacik,albo półmisek,ja tak mam i ani jednego komara w domu,a okna nie zamykam wcale[/QUOTE]

kiedyś właśnie o tym słyszałam , że nawet nasączony wacik kosmetyczny tym płynem wystarczy ale nie mam olejku lawendowego :oops:

Guest wolfheart
Posted

w aptece powinien być,albo w drogerii,w zielarskim poszukaj

Posted

[quote name='marta.k9080']w aptece powinien być,albo w drogerii,w zielarskim poszukaj[/QUOTE]

przy okazji spytam bo mi sie biotebal dzisiaj skonczył , jutro bede musiała jechać a zielarski też mam po drodze ;)

[quote name='magdabroy']A ja dziś miałam ledwo 30 stopni, więc w porównaniu z zeszłym tygodniem, to było zimno :evil_lol: Teraz mam 25 i jest bardzo przyjemnie :)[/QUOTE]

zazdroszczę , u nas też mogło by spaść chociaż o 5 stopni ....

Guest wolfheart
Posted

my mamy aktualnie 23'C :p

a ja muszę kupić olejek pichtiowy,fajny na skórę(oczyszcza)

Guest wolfheart
Posted

to z jodły jest,i walnęłam literówkę pichtowy ma być

Guest wolfheart
Posted

ja przecieram tym skórę twarzy i jest taka bardziej świeża
(moczę wacik we wodzie i daję kilka kropel olejku,a później krem nawilżający)

Posted

[quote name='marta.k9080']ja przecieram tym skórę twarzy i jest taka bardziej świeża
(moczę wacik we wodzie i daję kilka kropel olejku,a później krem nawilżający)[/QUOTE]

Ja mam strasznie tłustą cerę , jak rano wstaję to normalnie się aż cała świece a jak przejade dłonią po twarzy to mam tałustą jak bym sobie ją olejkiem posmarowała dopiero co :roll:

Guest wolfheart
Posted

ten pichtowy,to wysusza właśnie,dlatego ja muszę użyć kremu nawilżającego bo z natury mam suchą i wrażliwą skórę

Posted

[quote name='marta.k9080']ten pichtowy,to wysusza właśnie,dlatego ja muszę użyć kremu nawilżającego bo z natury mam suchą i wrażliwą skórę[/QUOTE]

ooo to muszę go kiedyś wypróbować ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']Ja mam strasznie tłustą cerę , jak rano wstaję to normalnie się aż cała świece a jak przejade dłonią po twarzy to mam tałustą jak bym sobie ją olejkiem posmarowała dopiero co :roll:[/QUOTE]

Kup sobie serię z Vichy Normaderm (żel do mysia, tonik, krem na dzień i na noc). Drogie, ale u mnie skutkuje ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Kup sobie serię z Vichy Normaderm (żel do mysia, tonik, krem na dzień i na noc). Drogie, ale u mnie skutkuje ;)[/QUOTE]

Ja mam taki problem z cerą że mało czego mogę używać :roll: musiała bym spytac mojej pani alergolog czy te preparaty mogę stosować ....