Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted

moje ręce wyglądają jakbym się cięła czy coś...:evil_lol: ale jak bawię się z Lunką i mam krótki rękaw,to czego ja oczekuję...cało nigdy z tego nie wychodzę:evil_lol:

Posted

[quote name='marta.k9080']moje ręce wyglądają jakbym się cięła czy coś...:evil_lol: ale jak bawię się z Lunką i mam krótki rękaw,to czego ja oczekuję...cało nigdy z tego nie wychodzę:evil_lol:[/QUOTE]
u mnie nogi tak wygladaja od wskakiwania moich suk na kolana:shake:

Guest wolfheart
Posted

Hej :)

zjadłam dzisiaj dwie jagodzianki i tym razem były napchane nadzieniem:p

Luna rozcięła sobie paluszek jeszcze bardziej ,krew nie leci ,ale ranka jest dosyć duża:shake: U na 28'C nad Wisłą myślałam,że się upiekę...ale nie chciałam wejść z Lunką do wody(już mi starczy ,że broczyłam w niej szukając frisbee)

Zamówiłam Advantix u Veta,bardzo jestem z niego zadowolona,przez cały miesiąc Luna nie złapała ani jednego kleszcza:multi:

Guest wolfheart
Posted

FrontLine wypróbuję następnym razem :)

Posted

[quote name='marta.k9080']Hej :)

zjadłam dzisiaj dwie jagodzianki i tym razem były napchane nadzieniem:p

Luna rozcięła sobie paluszek jeszcze bardziej ,krew nie leci ,ale ranka jest dosyć duża:shake: U na 28'C nad Wisłą myślałam,że się upiekę...ale nie chciałam wejść z Lunką do wody(już mi starczy ,że broczyłam w niej szukając frisbee)

Zamówiłam Advantix u Veta,bardzo jestem z niego zadowolona,przez cały miesiąc Luna nie złapała ani jednego kleszcza:multi:[/QUOTE]

Ja mam obrożę beaphar i krople fiprex i od kilku lat nie mamy żadnego kleszcza :multi: Nawet na Nukę nie wchodzą:multi:

Posted

Dzisiaj tesciowa nam narobiła ocoty bo stwierdziła ze mamy kupić mleko to zrobi jagodzianki :crazyeye: jak by czytała o czym piszemy :eek2: ale sie okazało ze nie ma jajek , a po jajka jedziemy dopiero jutro bo bierzemy od pani która hoduję kurki :lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']Dzisiaj tesciowa nam narobiła ocoty bo stwierdziła ze mamy kupić mleko to zrobi jagodzianki :crazyeye: jak by czytała o czym piszemy :eek2: ale sie okazało ze nie ma jajek , a po jajka jedziemy dopiero jutro bo bierzemy od pani która hoduję kurki :lol:[/QUOTE]
My też tylko takie jajka kupujemy, te ze sklepu są obrzydliwe, brzydzę się takie jeść:shake:

Posted

[quote name='vege*']My też tylko takie jajka kupujemy, te ze sklepu są obrzydliwe, brzydzę się takie jeść:shake:[/QUOTE]

ja całe życie jadłam takie ze sklepu ale teraz widze ze nie ma porównania :shake:

Posted

A ja kupowałam długo jaja od gospodarza ;) Nigdy im się nie przyglądałam, bo nie było potrzeby ;) ale któregoś dnia zobaczyłam, że on je kupuje w sklepie, a potem sprzedaje u siebie :mdleje:

Posted

[quote name='dOgLoV']ja całe życie jadłam takie ze sklepu ale teraz widze ze nie ma porównania :shake:[/QUOTE]
Dokładnie, w tych od zdrowych biegających kurek żółtko wygląda jak żółtko, a nie jak żółtawa rozlana masa, fuj:shake:
[quote name='magdabroy']A ja kupowałam długo jaja od gospodarza ;) Nigdy im się nie przyglądałam, bo nie było potrzeby ;) ale któregoś dnia zobaczyłam, że on je kupuje w sklepie, a potem sprzedaje u siebie :mdleje:[/QUOTE]
o nie mogę, ale cwaniak:shake:

Guest wolfheart
Posted

jajka ze sklepu są ohydne ..fuj

my zcasami mamy takie od kur z gospodarstwa,normalnie sobie chodzą po podwórzu dziobią itp żadna tam produkcja masowa...żółto jest pomarańczowe dosłownie,pyszne.Te ze sklepu smakują jak jakieś gluty i mają kolor rozcieńczonej żółtej farby.

Posted

[quote name='marta.k9080']jajka ze sklepu są ohydne ..fuj

my zcasami mamy takie od kur z gospodarstwa,normalnie sobie chodzą po podwórzu dziobią itp żadna tam produkcja masowa...żółto jest pomarańczowe dosłownie,pyszne.Te ze sklepu smakują jak jakieś gluty i mają kolor rozcieńczonej żółtej farby.[/QUOTE]
Tak dokładnie te ze sklepu tak wyglądają :shake: Moi rodzice zawsze kupują od takiej zaprzyjaźnionej pani co ma kurki, niedużo ma, kilka szt ale też sobie biegają po podwórku, jedzą zdrowo i jajka są bardzo dobrze i wyglądają jak jajka :)

Guest wolfheart
Posted

ja żółtko zjem tylko na miękko ze solą,bo na twardo nie przełknę...chyba ,że pokrojone w sałatce z majonezem

Posted

[quote name='marta.k9080']ja żółtko zjem tylko na miękko ze solą,bo na twardo nie przełknę...chyba ,że pokrojone w sałatce z majonezem[/QUOTE]
Ja jajka zawsze gotuję tak na półtwardo, że jak kroję na kanapkę to mam takie twarde białko i miękki środek:loveu: Ale na twardo też lubię

Posted

[quote name='natija']a ja zrobilam dzisiaj moje ulubione jagodowe ciasto:loveu:pycha mowie Wam:)[/QUOTE]
jeśli bez kremów i mas to pewnie dobre :)

Guest wolfheart
Posted

dobry :)

mamy 30'C ,za ciepło słońce parzy i zero wiatru:roll: poszłyśmy niedawno na krótki spacerek bo obie nie miałyśmy ochoty łazić zbyt daleko...do środy podobno będzie codziennie ponad 30'C:shake:

Posted

[quote name='marta.k9080']dobry :)

mamy 30'C ,za ciepło słońce parzy i zero wiatru:roll: poszłyśmy niedawno na krótki spacerek bo obie nie miałyśmy ochoty łazić zbyt daleko...do środy podobno będzie codziennie ponad 30'C:shake:[/QUOTE]
cześć :)

u mnie niestety jest tak samo :(