Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted (edited)

hej hej

obawiam się,że z foteczek nici:-( pogoda u nas zachlapana,rano wróciłyśmy zabłocone.Tam gdzie chciałam pójść ,pewnie nie da się przejść(chyba ,że w błocie po kolana).I jedyny telefon kompatybilny z laptopem jest w naprawie, więc nie miałabym jak przesłać zdjęć.A aparat nie działa chwilowo.Może jak przestanie padać ,to chociaż do lasu pójdziemy...eh.Przykro mi:shake:Na razie zdjątek ,nie ma:oops::placz:

Z rana to Lunka wystraszyła się nagłego ruchu sąsiadki,ale ta pani akurat jedna z nielicznych normalnych i Lunę olała.Później Lunka bardzo ładnie się zachowywała.Rano to nawet sama ciągnie na dwór:multi:

Edited by marta.k9080
Guest wolfheart
Posted

a no szkoda:shake:
Luna właśnie usiadła na przeciw mnie i gapi się maślanymi oczkami(czyt. wymusza zabawę:evil_lol:). Spadam więc,wybawić kochany ryjeczek.Ostatnio jedna z lepszych zabaw, to szukanie smaczków pozrzucanych po mieszkaniu:eviltong:

Posted

Też tak się bawię z Ptysiem :) A jak siedzę przed lapkiem a on chce się bawić to wie, że nie wstanę więc przynosi mi na kolana zabawki i trąca głową żebym rzucała :evil_lol: i tak może pół dnia czasami :evil_lol:

Miłej zabawy ;)

Posted

marta.k9080 napisał(a):

Sąsiadka znafffczyni lubi ciupciać sobie do Luny(bo jak się pociupcia to piesek nie będzie się tak bał...:shake:)

Jak byłam mała mój dziadek miał psa który na takie ciupcianie warczał i rzucał się:roll: Ale Twoja sąsiadka i tak ma na to swoją złotą teorię, pewnie źle lub za mało do niego ciupcialiśmy:lol:

Guest wolfheart
Posted

Ptysiak
Luna wycwaniła się do tego stopnia ,że wpycha mi się na kolana, albo trąca łapką w kolano i robi minę ,która mówi "poooobaw się ze mną plooooooooooosę":modla: :evil_lol:

Unikatowydiament

cześć Księciunie:p

Besti
niedobre z Was ludzie-nie chciało Wam się porządnie ciupciać:evil_lol:;)

Znowu chwalę Luniasta:multi:Panna już nie boi się, wcale a wcale ,tych kolorowych worków na śmieci,które stoją wypchane liśćmi :multi:Normalnie obok nich przechodzi-olewa je:razz:

Guest wolfheart
Posted

dzień dobry:lol:(u nas nie dobry bo chlapa,szaro,mgliście,mokro..eh) Śnieg bardzo chętnie zobaczę...a ma być w połowie Grudnia niby:roll:

Oczywiście z moim szczęściem,przemokły mi dzisiaj ...kalosze:crazyeye:(później znalazłam dziurę eh)

Posted

Dzień dobry :)

[quote name='marta.k9080']Ptysiak
Luna wycwaniła się do tego stopnia ,że wpycha mi się na kolana, albo trąca łapką w kolano i robi minę ,która mówi "poooobaw się ze mną plooooooooooosę":modla: :evil_lol:
:evil_lol:

Mi się Ptyś na kolana nie zmieści, już próbowała tego kiedyś :evil_lol:

Ja też chcę śnie!!! :placz:

Posted

Dzień dobry :)
Ja mam przekichane, kiedy najpierw na kolana wdrapie mi się Feluś, później zazdrosna Pchełka na plecy, a na koniec Atos postanawia dać buzi :evil_lol:

Guest wolfheart
Posted

hej
widzę,bardzo lubimy śnieg(prawie wszyscy:evil_lol:) .Lepszy biały puch niż liściaste zgniłki,no i zimą nie ma robali,mniej kleszczy itp:multi:
Luna pewnie się ucieszy jak w końcu śnieg sypnie:p na początku roku z umiłowaniem ryła w zaspach i trenowała śnieżne skoki z nurkowaniem w zaspę:evil_lol:

Dzisiaj słoneczko nam świeci.Co z tego ,jak i tak jest mokro,wilgotno i ogólnie chlapa...bleee.Mamy 7'C ,a ja czekam z utęsknieniem na temp. poniżej zera i suchy puszysty śnieg.

Lunka ma chyba zegar-czujnik wbudowany w łepek.Codziennie rano 06.30 siada na przeciw mnie,lub gramoli się na mnie(to nic ,że leże sobie w łóżku:evil_lol:),równo o 09.00 czeka na śniadanie,równo o 18.30 czeka na kolacje:evil_lol: równo o 21.30 wstaje by pość na wieczorne-szybkie siusiu...jak one to robią:cool1:

Guest wolfheart
Posted

Ana : )

a mnie lato obrzydło tego roku,przez kleszcze i inne paskudztwo...

Jakoś w połowie lutego ,tego roku to mieliśmy śniegu po kolana...ale zabawa była ,wyglądałam jak bałwan,a Lunka jak sniego-pies:evil_lol:...niech już poprószy

Posted

Ale fajnie! Moje psy też uwielbiają śnieg, na jego widok zamieniają się w przygłupiaste szczeniaki. W śniegu fajnie się też bawi w szukanie piłek. Choć bywa, że niektóre wyłonią się dopiero po roztopach ;)
Cieszę się, że Lunka pozbywa się strachów. Dobre jest też to, że psy z lęków wyrastają, jak dla mnie ten okres stabilizacji nadszedł dopiero między drugim a trzecim rokiem życia suki.
Moja collie ma chyba już tylko jednego wroga a jest nim telebim no i może jeszcze gigantyczny balon reklamowy...;) Ostatnio pracowałyśmy z frisbee w towarzystwie traktora, panów z dmuchawami na liście i kilku rozszczekanych psów a moja suka skupiona na deklu i tylko na nim - ale byłam dumna!

Guest wolfheart
Posted

badmasi

ostatnio o tym wyrastaniu z lęków,mówiła mi Vetka:lol: leczy się u niej taka suczka ,która do 18mieś była strachulcem, a potem znormalniała;)
O tak to powód do dumy.Ja zawsze czuje ogromną satysfakcję kiedy Lunka pokona kolejnego stracha:multi:,a ostatnio dużo mam powodów do zadowolenia.