*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Dobry wieczór :) Sarenki mają śliczne oczy :loveu: Szyja indycza...kurczę muszę zamówić Torce, bo dawno nie jadła :roll: Quote
Guest wolfheart Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Luna zjadła ze smakiem :) Fakt sarenki są urocze :p Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Tora też, tylko tu nie widuję szyji na co dzień do kupienia :roll: Muszę zamówić, to za 2-3 dni mam do odbioru ;) Quote
Guest wolfheart Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 u nas tez nie ma codziennie,tak samo kości wołowe:roll: Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Ale jakbyś poszła do innej masarni czy coś, to pewnie byś znalazła ;) A tu w ogóle nie są dostępne w sprzedaży :shake: Muszę zamawiać w masarni, to wtedy zamiast na przemielenie, to kilka sztuk mi zostawią w całości ;) A o łapkach kurzych, mogę zapomnieć. Nawet na zamówienie nie dostanę :placz: Quote
Guest wolfheart Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 łapek już dawno nie było u nas,a szkoda bo Lunka chętnie je zjada,ostatnio też lubi korpusy Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Jak jestem w PL, to Tora ciągle dostaje łapki, szyjki indycze, świńskie ogony ;) Bo tu z tym problem, więc w PL ma same rarytasy :D Quote
Guest wolfheart Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 wczoraj kupiłam puszkę Carno Rind+Lamb ,Luna uwielbia to jeść i załatwia się normalnie,nie to co po Pedigree ,kiedyś zjadła z puszki i z lekka rozwolnienie miała:roll: Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Pamiętam jak planowałam przed przybyciem Tory, że będę gotować ryż/makaron i mieszać z puszkami, jak nie będę miała czasu gotować Torce ;) Jakoś nigdy tego nie zrobiłam :D Żałuję, że nie wiedziałam nic o barf'ie wcześniej :roll: Kurcze, każdego psa bym tak karmiła :) Quote
Guest wolfheart Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 ja też zdecydowanie jestem zwolenniczką barf'u ,ale Luna często zmienia zdanie:roll: Już tyle razy to przerabiałam,ale ona uparta jest jak ten osioł,a ja wolę żeby zjadała posiłki,a nie wybrzydzała i głodowała Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Tora kombinuje już tylko przy świńskich nóżkach ;) Ale nie kupuję ich często, więc nie martwię się, jak opuści jeden posiłek ;) Resztę zjada bez mrugnięcia okiem :) Quote
Guest wolfheart Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 jednym posiłkiem tez bym się nie martwiła;) świńskie nóżki Luna podaje mi do trzymania,na co ja mam odruch wymiotny ,rzadko dostaje te nóżki do jedzenia,bo z lenistwa obgryza tylko to co miękkie :evil_lol: Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Ale cwana :evil_lol: Jak Tora była na gotowanym+suche, to takie nóżki jadła kilka razy w tygodniu ;) A teraz, jak ma coś do gryzienie praktycznie codziennie, to się rozleniwiła i nóżki są beeeeeeeee :mad: Quote
Guest wolfheart Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Luna zjada właściwie wszystko,mięso,puszkowe,suche + masę pierdółek typu;treserki,ciastka,żujki,żwacze itp Zdrowa jest,załatwia się normalnie,sierść ma błyszczącą idt.Czasami pozwalam jej zjeść z mojego talerza np.makaron z sosem serowym.Wiadomo cudze lepiej smakuje:diabloti: Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Tora co kilka dni ma coś z naszego talerza ;) Jak tylko zostaną ziemniaki czy kawałek mięsa, to ląduje w jej misce :) Quote
Guest wolfheart Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 oj tam w misce,Luna to jak dama,makaron z widelca wpierdziela:evil_lol: Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Arystokracja, z miski nie zje :evil_lol: Quote
Guest wolfheart Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 no ba!:evil_lol: ale z podłogi owszem:evil_lol: Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Widocznie podłogę masz czystszą niż ona miskę :eviltong: Quote
Guest wolfheart Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 według Luny,z podłogi trzeba szybko zjeść,zanim ktoś posprząta co upadło :evil_lol: Quote
kalyna Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 U nas na hasło: Obiad Ciap jak jest głodny to pierwszy za stołem siedzi i czeka aż my zjemy, a potem on dostaje. Oczywiście przy stole :diabloti: uwielbia naleśniki, pierogi ruskie, ziemniaczki z masełkiem, albo ryż z mięskiem :evil_lol: jak nie jest głodny to pod ławką siedzi. U mnie najczęściej psy zajadają się ogonami lub mostkami wieprzowymi. Szyjki indycze, gęsie, kacze, kurczaka. Korpusy z kurczaka. Łapki kurze. I podroby kurze. Raz dostałam kupić Jeden ogon wołowy. Podzieliłam na 3 części, coby każdy chociaż spróbował, ale im smakowało :lol: No i kości twarde wieprzowe też jedzą. U nas kości psy od zawsze dostawały, gotowane ale to był nogi wieprzowe lub od święta ogony. Z rosołkiem, chlebkiem, ziemniaczkami, resztkami warzyw z obiadu. A Ciaposław to już burżuazja, bo dostawał jeszcze gotowane podroby :D Quote
Baski_Kropka Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Witamy przedpołudniowo! :D Jak tak czytam o tym waszym karmieniu to się zastanawiam po co sobie życie utrudniać :P Ale i tak sie przymierzam do tego BARFa ^^ My po długaśnym spacerze z biegankiem i szaleństwami właśnie zabieramy się za śniadanie :P Quote
łamAga Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 hejka Luneczki ;) dzisiaj ostatni dzien się mijamy :lol: Quote
Recommended Posts