Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Posted

Najodpowiedniej będzie pogadać, ewentualnie postraszyć właściciela, pies będzie podbiegał tak czy siak, a może nawet zareagować większą agresją na wymachiwanie w jego strone kijem, a wiem, że tego nie chcesz.

Posted

[quote name='leónowa']Najodpowiedniej będzie pogadać, ewentualnie postraszyć właściciela, pies będzie podbiegał tak czy siak, a może nawet zareagować większą agresją na wymachiwanie w jego strone kijem, a wiem, że tego nie chcesz.

Święte słowa :)

Posted

leónowa napisał(a):
Najodpowiedniej będzie pogadać, ewentualnie postraszyć właściciela, pies będzie podbiegał tak czy siak, a może nawet zareagować większą agresją na wymachiwanie w jego strone kijem, a wiem, że tego nie chcesz.

Dokładnie.

Cześć Dziewczyny:)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='Ptysiak']To zawołaj 4 łysych z pałami i next razem niech znajdą Właściciela... zobaczymy czy też będzie miał gdzieś jak dostanie w... lala :evil_lol:

A tak serio to SM na zasrany obowiązek przyjechać na wezwanie. Oni są po to by pilnować porządku a nie tylko stać i łapać kierowców jadących pod prąd itd...

mam kilku ciekawych znajomych:diabloti:

leónowa
wina właściciela,ale w obronie Luny i własnej i tak oberwie pies przy następnym razie...jeżeli będzie nas atakował,bez powodu go nie zbiję przecież.

M&S
hej,hej

Sonka95
hej,i u nas słonecznie:razz:

Co do cielaka podbiegacza...
Jak podbiegnie jeszcze raz z wyraźnie złym zamiarem to dostanie gazem,albo kijem w łeb nie w doope.Nie będę czekała ,aż właściciel się znajdzie(jeżeli w ogóle) bo w tym czasie może wydarzyc się coś strasznego.Tak to okrutne,ale nie kocham psów ,które atakują mojego psa.Luna to mój skarb i wara od niej.
To racja ,że największym problemem jest właściciel i to jemu należy się manto,jest takie powiedzenie „Nie dyskutuj z głupcem, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.”
Dla dobra ogółu ,że tak to ujmę przy następnej okazji spróbuję porozmawiać z właścicielem.Ale cackać też się nie będę ,jeżeli kolejna rozmowa nie odniesie skutku.:angryy:

A tak bardziej przyjemnie to dzisiaj spacer był rewelacyjny:p Z samego rana było -11'C co na chwilę zepsuło mi humor ale...na dworze było tak pięknie.Śnieg niczym brokat,taki suchy,błyszczący.Słoneczko ostre,od samego wschodu.Widoki na polach niczym z pocztówki z gór:loveu: Pięęęęęęknie.Rocky był,psiaki cudownie się wybiegały,wybawiły.

Ale powiało też grozą...psy pobiegły w pole,zapolować na ptaszysko.Nie wiem dokładnie jakie,duże w każdym razie.Ptak latał nad nimi jak nad swoją zdobyczą:-o okrążał,leciał coraz niżej...mówię Wam ptaszysko rodem z "Ptaków" Hitchcock'a:-o

Mamy prawie 0'C po cichutku liczę na coraz cieplejsze dni...

Posted

Ale tu chodzi też o to, już raz od ciebie oberwał i skojarzył, że spotkała go jakaś krzywda z twojej strony, a to jest molos nie zawsze podkuli ogon i odejdzie, a za każdym razem może być coraz gorzej, ataki się nasilą, więc nie daj boże kiedyś się na was rzuci te 90 kg to ten gaz czy kij niewiele pomoże. Warto tu może mniej może bardziej dosadnie uświadomić gościa, ewentualnie szukać pomocy o SM.

Guest wolfheart
Posted (edited)

[quote name='leónowa']Ale tu chodzi też o to, już raz od ciebie oberwał i skojarzył, że spotkała go jakaś krzywda z twojej strony, a to jest molos nie zawsze podkuli ogon i odejdzie, a za każdym razem może być coraz gorzej, ataki się nasilą, więc nie daj boże kiedyś się na was rzuci te 90 kg to ten gaz czy kij niewiele pomoże. Warto tu może mniej może bardziej dosadnie uświadomić gościa, ewentualnie szukać pomocy o SM.

I tak zrobię,ale będę musiała nas bronic jeżeli bydle zechce atakować...bo właściciela się pewnie szybko nie doczekam.
Idę inną trasą ,albo wcześniej albo kilka min później polami ,nie chcę tego bydlęcia spotkać.I tak pogadam wkrótce z policją o tym,mam do nich sprawę więc od razu powiem też o tym kretynie.

Edited by marta.k9080
Guest wolfheart
Posted

leónowa napisał(a):
Wystarczy takie jedno metalowe, szybko sie nie zniszczy, a jak takiemu strzelisz to szybko mu sie w główce poprzewraca:p

pewnie bym tak je*ła że i metalowe by się powyginało:diabloti:

Posted

A stąd twoja siła, że tam pewnie Lunę podnosisz cichaczem, co by z formy nie wyjść i jednemu z drugim porządny łomot spuścić, co by na dzielni wiedzieli kto rządzi?:evil_lol:

Guest wolfheart
Posted

leónowa napisał(a):
A stąd twoja siła, że tam pewnie Lunę podnosisz cichaczem, co by z formy nie wyjść i jednemu z drugim porządny łomot spuścić, co by na dzielni wiedzieli kto rządzi?:evil_lol:

no ba!:cool1:

Guest wolfheart
Posted

przedwczoraj tyle śniegu je*bło:grab:
miejscami są zaspy po kolana...

ślad zrobiłam dla porównania

Guest wolfheart
Posted

magdabroy napisał(a):
U mnie śnieg już topnieje powoli ;) Może jutro jak pójdę biegać, to już go nie będzie :multi:

chwal się ,no!:angryy: ;)

Guest wolfheart
Posted

magdabroy napisał(a):
Ja też Cię kofam :loveu::eviltong:
W weekend mam mieć (ponoć) 9 stopni :)

idę umrzeć ze zgryzoty....

Guest wolfheart
Posted

magdabroy napisał(a):
A kto z Lunką na spacer wyjdzie? :mad:

ee tam zna drogę,da se rade...

Posted

dzisiaj jak tuptałam do domu to spotkałam kobite biegnącą i od razu miałam was dwie przed oczyma :eviltong: czekałam tylko aż fiknie kozła bo chodnik był pokryty lodem , ledwo szłam , chyba miała kolce pod butami :diabloti:

Guest wolfheart
Posted

dOgLoV napisał(a):
dzisiaj jak tuptałam do domu to spotkałam kobite biegnącą i od razu miałam was dwie przed oczyma :eviltong: czekałam tylko aż fiknie kozła bo chodnik był pokryty lodem , ledwo szłam , chyba miała kolce pod butami :diabloti:

jakaś Ty zabawna...:mad:

Posted

dOgLoV napisał(a):

A wiesz, że ja się zastanawiałam czy nie da się kupić kolcy na adidasy :eviltong: To tak na przyszłą zimę :)

Posted

marta.k9080 napisał(a):
jakaś Ty zabawna...:mad:

jak zawsze ( prawie ) :diabloti:

magdabroy napisał(a):
A wiesz, że ja się zastanawiałam czy nie da się kupić kolcy na adidasy :eviltong: To tak na przyszłą zimę :)

pewnie idzie takie coś dostać :lol:

M&S napisał(a):
Ale nagadane:evil_lol:

one tak zawsze , a później nadrabiaj człowieku :roll::eviltong: