Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted

magdabroy
cierpię,bo nie mogę wkleić na dogo:placz:i ja kocham ją fotografować

Guest wolfheart
Posted

Dzisiaj na korytarzu o 9.00 tłum.Chyba z 5osób na raz.Luna lekko zestresowana.Sąsiadka ciupcia do niej-tłumacze żeby psa olewać.Sąsiadka mówi żeby psa nie szarpać(jak korygowałam),tłumacze że postępuje wg wskazówek szkoleniowca.Kobieta i tak wie swoje....Ludzie pojęcia nie maja,a się odzywają.

Kiedy..ach kiedy ,wspaniałe narzędzie zwane mózgiem, zacznie być używane?

Najważniejsze ,że się nie cofamy.Ale chyba trochę stoimy w miejscu...myślę nad tym jak zrobić kolejny krok do przodu.:razz:

Posted

Dzień dobry Martuś, dzień dobry Luneczko :loveu:

Co do walki z sierścią, to wczoraj moja Luniasta miała przymusową kąpiel - nawet nie będę opowiadała dlaczego, bo nie ma po co heh, ale musiała być kąpana ;) Jak wyschła, to wyczesałam ją - sierści .. mnóstwo !!! Kudłacz mój kochany, mnóstwo się z niej sypie tej sierściuszki, oj mnóstwo.

Jeśli zaś chodzi o mózg ludzi, którzy mówią Ci "nie ciągnij psa", heh .. ano właśnie - Ty tłumaczysz, że korygujesz, że to rada szkoleniowca, że krzywdy psu swojemu tym nie robisz, ale Oni wiedzą najlepiej - wkurzające to, ale nie przejmuj się Kochana :)

Życzę miłego dzionka!!!!

Guest wolfheart
Posted

Ania24
cześć, kto by pomyślał ,że tyle kłaka mieści się na naszych drobnych dziewczynkach:evil_lol: Ciekawa jestem zimowej szaty u Luniastej.
Luna woli ostrzejsze korekty,bo jak się z nią ciupciam,proszę,migdalę... itp to panikuje jeszcze bardziej...a tak wie,że ja wszystko kontroluję i mnie słucha.Głowy jej nie urwę,a jedynie pokazuję właściwe zachowanie.Cóż...nie będę każdemu tłumaczyła z osobna,więc takie dyskusje ucinam jednym zdaniem.

Przyjemnego dnia życzymy i czochranka dla Twojej Luneczki:loveu:

Posted

To raczej normalne, ba, nie powinno się ciupciać do psa jak jest zestresowany, albo przerażony, bo wtedy utwierdzamy go w przekonaniu, że dobrze robi :). Niektórzy by mnie zlinczowali, że biednego whippeta zdarzyło mi się naprostować szybką korektą... :diabloti: Teraz nie jest nam to potrzebne. Psu krzywda się nie dzieje jak go naprostujesz, albo rykniesz na niego, a przynajmniej wie o co chodzi i że takie zachowanie się nam nie podoba.

Guest wolfheart
Posted

Gezowa
wnerwia mnie że przez takich mądrali,mam więcej pracy z Lunką i niepotrzebnie ją stresują.Ile potrzeba inteligencji,by zrozumieć prosty komunikat "proszę nie zwracać uwagi/nie wołać mojego psa" eh...
No ale jak widać mamy całe rzesze wykształconych behawiorystów i specjalistów kynologów:stupid:

Co pies to metoda,ale chyba ja sama lepiej wiem, co mi osoba kompetentna powiedziała i jak mam obchodzić się z własnym psem ,by miało to pożądany efekt.

Guest wolfheart
Posted

unikatowydiament
hello:lol:

Lunka znowu ładnie zjadła..a jeszcze upomniała się o więcej,to dodałam jej 2 kurze łapki :p

Mam nadzieję,że faza niejadka jej przechodzi.

Posted

[quote name='marta.k9080']unikatowydiament

Lunka znowu ładnie zjadła..a jeszcze upomniała się o więcej,to dodałam jej 2 kurze łapki :p

Przypomniało mi się jak mojej kiedyś kupiłam świńskie ucho to nosiła je przez tydzień , a potem takie już wytarmoszone zjadła :oops:

Posted

[quote name='marta.k9080']unikatowydiament

pewnie tak:eviltong: tylko czy za jakiś czas nie powróci,tak jak u mojego Księciunia

Guest wolfheart
Posted

Witamy popołudniowo.Hmm z braku nowości,prezentujemy mix pt "Luny z pańcią przytulanki"

Zimowo ,czyli jeszcze całkiem mała Lunka

z nad Wisły...

relaks popołudniem

odpoczynek na ławeczce letnią porą

co tak patrzysz?

chcesz dać mi całuska?

...starczy już...błagam

no to przytulanka na koniec

:p

Posted (edited)

Obcy ludzie i tak lepiej wiedzą jak najlepiej wychować Twoje psa więc im niczego nie przetłumaczysz:roll:

Lunka to przytulanka taka:lol:

Dodam jeszcze że śliczna z Ciebie dziewczyna;)

Edited by Besti
Posted

Drugi raz piszę tego posta... ciągle serwer przeciążony.:angryy:

Aniu ten fioletowy banerek to na cześć fioletowego noska Lunki :evil_lol:

Sylwuś napiszę Ci jutro na PW jak najłatwiej zrobić banerek ;)

A zdjęcia te ostatnie Twoje i Lunki razem cudne wszystkie :loveu::loveu::loveu:

Posted

Ależ zdjęcia słodkie :loveu:

co Ty, a nie wiesz, że każdy inny człowiek lepiej się zna na wychowaniu obcego psa, a najlepszą radą służą osoby które nigdy psa nie miały :diabloti:

Guest wolfheart
Posted

Sonkowa
dziękuję

Besti
no ba,obcy ludzie przecież czytają z wyrazu pyska psa,jakiego wychowania mu potrzeba :eviltong: a ja wierzę naiwnie ,że wiem co robię:evil_lol:

Ojej..dziękuję:oops: ale to Lunka jest śliczna nie ja.

Ptysiak
Dziękuję.
Dzisiaj dla odmiany, Luna grzebała w rurach spod zlewu(takich smrodach) ,co musiały być przeczyszczone...a fe:evil_lol:
Uwielbiam przytulać Lunkę.Kiedyś nie była taka tulaśna dopiero później(ku mojej radości):loveu:

Ana : )

bo Lunka jest słodka jak kilogram cukierków:loveu:
Ci znawcy, którzy psa nie mieli ,przecież wiedzą sami z siebie ,są po prostu nadzdolni...:evil_lol:

A ja znowu muszę pochwalić Luniastą:multi: Na zakręcie obok mojego bloku(trzeba zejść kilkoma schodkami i wtedy w lewo do nas) Luna zwykle przyspieszała(bo a nuż ktoś za nami wylezie). Dzisiaj przeszła wreszcie bardzo ładnie,a nawet na schodkach minęła sprzątaczy z grabiami:crazyeye:moja mała dzielna psinka.:multi:

Posted

Czesc Sylwus :loveu:
Cudne macie te wspolne fotki :loveu: Dwie piekne panienki :cool3:
W Polsce takich psich-znafffcow mozna spotkac za kazdym rogiem :evil_lol: A najlepiej jak Ci mowia jakiego psa masz, bo wiedza lepiej niz Ty sama :evil_lol:

Guest wolfheart
Posted (edited)

Sonkowa
a no coś,nam się znowu udało:lol:

FiGa
Dziękujemy:p
Sąsiadka znafffczyni lubi ciupciać sobie do Luny(bo jak się pociupcia to piesek nie będzie się tak bał...:shake:)

Luna właśnie sępi żarełko od mojej mamy:evil_lol:

...no i wysępiła...kiełbasę i kawałek wafelka:eviltong:

Edited by marta.k9080
Guest wolfheart
Posted

magdabroy napisał(a):
Mądra Lunka :evil_lol:

cwana Lunka...na słodkie oczy sępi:loveu: może przytyje od tego:siara:

Guest wolfheart
Posted (edited)

magdabroy napisał(a):
Od jednego sępa napewno nie ;)

a kto tu mówi o jednym...:cooldevi:Luna nie przepuszcza żadnej okazji
I na dodatek, teraz jakoś ładnie zjada z miski.:multi:Cieszę się,że witaminki dosypane do jedzonka, jej nie przeszkadzają.Bałam się,że wyczuje i nie będzie chciała jeść.

Wiecie co.Spotkałam dzisiaj taką straszą panią,spaceruje zawsze ze swoją suczką.Pani ma chorą nogę,chodzi o kuli.Codziennie,idzie ze sunią na długi spacer.Opowiadała mi ,jak broniła swoją sunię przed dużym agresywnym psem(obłożyła go kulą),mówiła że suczka jest sterylizowana,bo wystarczająco jest bid w schroniskach.I było po prostu widać ,że pani suczkę kocha ,a zwierzak przepada za swoją panią:pSunia przekochana,taka kluska,zupełnie nieagresywna.Eh..gdyby wszyscy mieli takie podejście świat byłby lepszy.

Jutro idziemy na łąki.Będzie zabawa..i oczywiście foteczki.:multi:

Edited by marta.k9080