Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Monalisa4']:lol::lol:
Było nam naprawdę wstyd :angryy: przed ludżmi którzy na nasze zaproszenie przyjechali z Moskwy. [/QUOTE]Hmmm... A na jakiej wystawie dają pucharki i za CACIBy, i za rasę? Bo ja się chyba z tym jeszcze nie spotkałam...

A z innej beczki, czy zna ktoś może wyniki III grupy?

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

III grupę wygrał York.

A my na zakończenie sezonu:
Bernardyn Krótkowłosy - MY LOVELY Dreams Become A Reality FCI - EXC1/2, CWC, CACIB, Zwycięzca, BOB
Boston Terrier - IXIE OF Dreams Become A Reality FCI - EXC1/2, CWC i zakończony Championat Polski

Posted

Gratulujemy wszystkim zadowolonym!
To ja się pochwalę :) ten sezon to było dla nas pasmo samych sukcesów i tak po raz kolejny...

flat coated retriever [B]EL TOSKA Black & White w klasie championów 1 dosk CAC CACIB BOB i tym samym ukończyła interchampionat![/B] Jestem meeeega dumna!! :)

I teraz prośba nieśmiała..
Czy może ktoś ma zdjęcia z ringu flaciego lub gdzieś zapodział się flat z finałów grupy VIII i flacika z młodego prezentera? (nie przeszli do finałów)

Posted

Gratuluję wygranym, tym z pucharkami i tym bez pucharków:)

Ja jestem w Kielcach juz 4 czy 5 raz z rzędu i coraz bardziej podoba mi się miejsce wystawy. duze ringi, nie ma tłumów ludzi cisnących sie na psy, miejsca na parkingach sporo. Mnie się podoba.

[B]Flaire [/B]- ja należę do tych osób, które pamiętaja Guinessa i cieszę się razem z Toba, że jego geny nadal są widoczne i zauważalne:) Brawo!!!

co do pucharków, to sa takie wystawy, np. na Słowacji, gdzie nawet za CACA można dostac pucharek a rasa obowiązkowo! Juz o CACIB'ach nie wspomnę. Fakt, czasami sa to po prostu medaliki, ale sa!
Ja akurat nie za bardzo rozumiem kielecka polityke z tymi pucharkami za CACIBY, BOB'ki itp., no, ale tak zdecydowali. Jednoczesnie żal, że Najlepsze Juniory juz na nic nie zasłuzyli... szkoda. Że o Naj. Weteranach nie wspomne;)

Ale.... jezeli w przyszłym roku sedzia nam podpasuje, to tez pojedziemy:)

Pzdr.

Posted (edited)

wow! jakie piękne! dziękuję :) akurat z grupy gdzie zakwalifikowałyśmy się do pierwszej 6 :)

może ktoś ma jeszcze ? :D

Edited by hashaa
Posted

[quote name='Asiaczek']
[B]Flaire [/B]- ja należę do tych osób, które pamiętaja Guinessa i cieszę się razem z Toba, że jego geny nadal są widoczne i zauważalne:) Brawo!!![/QUOTE]Dzięki, Asiaczku! :)

panienkabubu, dzięki za podanie zwycięzcy III grupy. :) A może resztę lokat też ktoś pamięta? :)

Posted

Gratuluję wszystkim zwycięzcom! :-)

Ja w sumie też mogę się pochwalić,
mieszkający ze mną cocker spaniel angielski Bleper's FILIP był[B] Najpiękniejszym Weteranem Wystawy[/B] w niedzielę, i na finałach [B]grupy VIII stanął na pudle z numerkiem 3[/B]!!!

Posted

[quote name='panienkabubu']Wiele osób chwaliło się wygraną grupą... a nikt BISem? ;) kto w końcu wygrał?[/QUOTE]

BIS dla Teriera Rosyjskiego
drugi był o ile nic nie pokićkałam Haski, trzeci Petit (chorwacki pies) i czwarty Cocer Amerykański (w rosyjskich rękach)

Posted

[quote name='Asiaczek']Gratuluję wygranym, tym z pucharkami i tym bez pucharków:)

Ja jestem w Kielcach juz 4 czy 5 raz z rzędu i coraz bardziej podoba mi się miejsce wystawy. duze ringi, nie ma tłumów ludzi cisnących sie na psy, miejsca na parkingach sporo. Mnie się podoba.

co do pucharków, to sa takie wystawy, np. na Słowacji, gdzie nawet za CACA można dostac pucharek a rasa obowiązkowo! Juz o CACIB'ach nie wspomnę. Fakt, czasami sa to po prostu medaliki, ale sa!
Ja akurat nie za bardzo rozumiem kielecka polityke z tymi pucharkami za CACIBY, BOB'ki itp., no, ale tak zdecydowali. Jednoczesnie żal, że Najlepsze Juniory juz na nic nie zasłuzyli... szkoda. Że o Naj. Weteranach nie wspomne;)

Ale.... jezeli w przyszłym roku sedzia nam podpasuje, to tez pojedziemy:)

Pzdr.[/QUOTE]

dla mnie Kielce maja najlepsze hale wystawowe w Pl :) jak ukoncza wszystkie planowane inwestycje bedzie idealny teren na swiatowke :) :)
duze ringi, duze parkingi, duzo miejsca :)

pucharki za CACIBy sa zawsze i to akurat jest fajne bo na innych miedzynarodowkach w PL sa nagrody tylko dla zwyciezcow ras - jesli wogole sa, a tu 2 psiaki w rasie sa nagradzane :)

tylko w domu sie zorientowalam ze medalu nie dostalismy ale mowi sie trudno

Brawa dla organizatorow za kolejna bardzo udana wystawe !

Posted

[quote name='pierozek_monika']Gratuluję wszystkim zwycięzcom! :-)
Ja w sumie też mogę się pochwalić,
mieszkający ze mną cocker spaniel angielski Bleper's FILIP był[B] Najpiękniejszym Weteranem Wystawy[/B] w niedzielę, i na finałach [B]grupy VIII stanął na pudle z numerkiem 3[/B]!!![/QUOTE]
Hohoho, brawo!

[quote name='Elitesse']dla mnie Kielce maja najlepsze hale wystawowe w Pl :) j[B]ak ukoncza wszystkie planowane inwestycje bedzie idealny teren na swiatowke :) :)[/B]
duze ringi, duze parkingi, duzo miejsca :)
pucharki za CACIBy sa zawsze i to akurat jest fajne bo na innych miedzynarodowkach w PL sa nagrody tylko dla zwyciezcow ras - jesli wogole sa, a tu 2 psiaki w rasie sa nagradzane :)
tylko w domu sie zorientowalam ze medalu nie dostalismy ale mowi sie trudno
Brawa dla organizatorow za kolejna bardzo udana wystawe ![/QUOTE]
Hahaha, ja tez nie mam wszystkich medalików, a tak pilnowałam... Ale trudno, nic się w sumie nie stało:)

I wiesz, masz rację ze Światówką... Kto wie...? Poznań nie jest juz tak atrakcyjny, jak to drzewiej bywało. A Kielce niech no tylko skończa rozbudowę, budowę i remonty i będzie cacko!!!

pzdr.

Posted (edited)

[quote name='Asiaczek']

I wiesz, masz rację ze Światówką

[/QUOTE]

Być może uznacie mnie za malkontentkę, ale nie sądzę, żebyśmy rychło dostali kolejną Światówkę, mimo że od Poznania minęło już 6 lat. Z tego, co wiem przegraliśmy z Węgrami w rywalizacji o prawo organizacji Światówki w 2013.

Edited by Lotty
Posted

Zgadzam się z tym że Kielce mająmożliwość zorganizować taką wystawę ale do 2016 już sązaplanowane wystawy może niech się starają na dalsze lata

Posted

Kielce to najlepsza halowa wystawa na jakiej byłam, a trochę jeżdżę po świecie. Nawet bardziej podoba mi sie od tej w Luksemburgu - bo w Lux masakryczne kolejki do ledwie chyba 3 toalet w których jest mało kabin. Nie mamy się czego wstydzić. Tylko parkingi muszą tam dokończyć i elegancko jest :)

Posted

[quote name='panbazyl']Kielce to najlepsza halowa wystawa na jakiej byłam, a trochę jeżdżę po świecie. Nawet bardziej podoba mi sie od tej w Luksemburgu - bo w Lux masakryczne kolejki do ledwie chyba 3 toalet w których jest mało kabin. Nie mamy się czego wstydzić. Tylko parkingi muszą tam dokończyć i elegancko jest :)[/QUOTE]

100% Prawda ! Hale są wielkie ring honorowy Bardzo ładny! czysto! i wszystko na miejscu! Bankomat, Gastronomia.WC w odległości hal dwa Hotele i sporo kwater prywatnych! gdzie można przenocować za naprawdę grosze ;)Komunikacja Miejska, co 15 minut autobus z dworca pod samą hale.Jak z parkingiem to sie nie wypowiem bo mieliśmy możliwość zostawienia auta na hotelowym parkingu.

Organizatorzy zadbali nawet o kącik dla najmłodszych

Posted

[quote name='Monalisa4']100% Prawda ! Hale są wielkie ring honorowy Bardzo ładny! czysto! i wszystko na miejscu! Bankomat, Gastronomia.WC w odległości hal dwa Hotele i sporo kwater prywatnych! gdzie można przenocować za naprawdę grosze ;)Komunikacja Miejska, co 15 minut autobus z dworca pod samą hale.Jak z parkingiem to sie nie wypowiem bo mieliśmy możliwość zostawienia auta na hotelowym parkingu.

Organizatorzy zadbali nawet o kącik dla najmłodszych[/QUOTE]
Zgadzam sie, ja też Kielce bardzo lubię.
Jeden minus -> na ringach wykładzina była tylko w wąskich paskach. Jak psy biegły w porównaniu, to jeden zasuwał po wykładzinie, a drugi nie. No i stanie do oceny na śliskim dla niektórych było problematyczne (no i mogło rodzic podejrzenia wad postawy). Rok temu była wykładzina na całych ringach i było to bardzo fajne.

Posted (edited)

Cóż,bardzo dawno w Kielcach nie byłam więc nie wiem jak tam teraz jest, jeśli chodzi o halę, ale uważam, że dużym minusem Kielc, tak samo jak Poznania, jest termin wystawy ( późna jesień, dni bardzo krótkie, pogoda niepewna). Mnie właśnie termin odstrasza od tych wystaw. Dla osoby, która ma do przejechania kilkaset kilometrów w jedną stronę to duże utrudnienie.

Edited by Lotty
poprawki
Posted

tak, ta wykladzina to nie bylo fajne. Labradory szły spokojnie i na wykladzinie i bez - choc bez były lekkie poślizgi. Ale juz ogary nie wiem czemu, ale część się bardzo bala iść po wykładzinie a bez się ślizgały. I przez to niektóre wyglądały jak pokraki a szkoda.

Posted

[quote name='Lotty']Cóż,bardzo dawno w Kielcach nie byłam więc nie wiem jak tam teraz jest, jeśli chodzi o halę, ale uważam, że dużym minusem Kielc, tak samo jak Poznania, jest termin wystawy ( późna jesień, dni bardzo krótkie, pogoda niepewna). Mnie właśnie termin odstrasza od tych wystaw. Dla osoby, która ma do przejechania kilkaset kilometrów w jedną stronę to duże utrudnienie.[/QUOTE]

A co ma pogoda do halówki? :>

[quote name='panbazyl']tak, ta wykladzina to nie bylo fajne. Labradory szły spokojnie i na wykladzinie i bez - choc bez były lekkie poślizgi. Ale juz ogary nie wiem czemu, ale część się bardzo bala iść po wykładzinie a bez się ślizgały. I przez to niektóre wyglądały jak pokraki a szkoda.[/QUOTE]

No właśnie u nas u ilku psów były zastrzeżenia do kątowania itp - a ewidentnie było widac (jak się te psy znało) że to na tej podłodze czują się niepewnie.

Posted

[quote name='mańka_']A co ma pogoda do halówki? :[/QUOTE]

Do samej wystawy nic, ale do warunków na drodze i dojazdu/ powrotu już sporo.