Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nas w zeszłym roku skasowali za parking,i to było wszystko,nikt nie sprawdzał zgłoszeń i szczepień...W regulaminie jest też napisane :Zabronione jest traktowanie szaty, skóry i nosa jakimikolwiek środkami, które zmieniają ich strukturęlub kolor. Zabronione jest także przygotowywanie psów na terenie wystawy z zastosowaniem jakichkolwiek środków...nikt tego nie przestrzega i nie sprawdza niestety,tak więc nie rozumiem dlaczego tak się czepiacie przyprowadzania na wystawę psów nie zgłoszonych,jeśli tylko mają ważne badania.Też uważam ze to dobre miejsce o socjalizacji,i jeszcze nie spotkałam się z sytuacją żeby jakiś nie wystawiany pies źle się zachował,natomiast kilka razy moje psy zostały zaatakowane przez psy wystawiane(np.przez niufa!)

Posted

[quote name='Asiaczek']Mam nadzieję, że plan wypali. Obojetne, czy psiak dojedzie z nami czy z innym składem:)

pzdr.[/QUOTE]

Przepraszam w przedwystawowym szale nie zdążyłam podziękować za reakcję! Oczywiście udało się inaczej.

Posted

A co to, nikt się nie chwali? :D

To ja zacznę;

HANDLING:
[IMG]http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/387922_470189953020350_1523635698_n.jpg[/IMG]
[SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]
FERDYNAND Kosmaty Duszek (cavailer king charless spaniel) - ocena bardzo dobra, lokata [B]3[/B]/6[/FONT][/COLOR][/SIZE]

[IMG]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/559170_470190009687011_1758748062_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/553815_470190063020339_639546332_n.jpg[/IMG]

Posted (edited)

My skromnie ;) V1 CWC ;) Caciby pojechały do Rosji ;)

[URL=http://www.image-share.com/ijpg-1856-149.html][IMG]http://www.image-share.com/upload/1856/149.jpg[/IMG][/URL]

Edited by Monalisa4
Posted

My wracamy zadowoleni. :)
SYNONIM Canero Bass "Prince" (pierwszy raz w pośredniej) - dosk. I/2, CWC, res. CACIB
W porównaniu o CACIBa przegraliśmy z dużo starszym psem, więc nie ma co się martwić. :) A w opisie dobra prezentacja. :razz:

Posted

to ja się pochwalę :)
basset hound
Dymitrij Cudeńka kl. championów - ocena doskonała, CWC, Zwycięzca, CACiB, BOB :)
na finały nie zostaliśmy, najmłodszy w rodzinie (synek pół roku) protestował :)
[B]Banshee.[/B] o ile się nie mylę, można się jeszcze pochwalić bassetem BEZA Canero Bass WO, best baby ;)
gratulacje dla wszystkich!

Posted

To ja się pochwalę zwycięstwem psa, którego w życiu na oczy nie widziałam, a co ;).

Rasę w AT, w silnej konkurencji z Polski, Czech i Estonii, wygrał pies z Rosji, SHARPSHOOTER iz Vorobinogo Gnezda. Jest to syn polskiego psa, Gingerdream ALL EYES ON ME Angeliki Żabickiej, który z kolei jest synem Guinnessa (Stirling TUNES OF GLORY), którego niektórzy może pamiętają, a który z kolei jest synem Frasera (Stirling SKEANDHU), którego też pewnie niektórzy pamięaja. :) Tak że linia się ciągnie, a mnie jest bardzo miło, że sprowadzone przeze mnie psy dały wartościowych potomków! :)

Gratulacje dla hodowczyni i właścicielki! :)

Posted

To i my się pochwalimy :)
chiński grzywacz KARAT Pastoral kl. ch. dosk 1/4 CWC, CACIB, Zwycięzca, BOB. :bigcool::bigcool::bigcool:
Na finaach też został zauważony choć na pudło sie nie załapał. :p

Podsumowanie wczorajszego dnia: Karat wrócił z pucharkiem ja z katarem :evil_lol:

Posted

Gratulacje!!! szalejecie:multi:

Zapytam! Czy w Niedziele tez tak wydzielali pucharki ;( Chciałam znajomym Rosjanom odebrać pucharki za rasę i CACIB, ale okazało się ze mogę dostać tylko jeden!i muszę wybrać albo za rasę albo za Cacib :-o na finałach za rasę tez nic nie dostali ;( A taka reklama !! mnóstwo nagród niespodzianek ;))))

Posted

Gratulujemy!

Ogar Polski Drużba Herbu Węszynos Najlepsze Szczenię,
I Bis Szczeniąt! (taki piękny akcent na zakończenie klasy szczeniąt!)

[IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/387952_296693570440516_1405706963_n.jpg[/IMG]
(fot. Katarzyna Gazda)

Posted

[quote name='Monalisa4']Gratulacje!!! szalejecie:multi:

Zapytam! Czy w Niedziele tez tak wydzielali pucharki ;( Chciałam znajomym Rosjanom odebrać pucharki za rasę i CACIB, ale okazało się ze mogę dostać tylko jeden!i muszę wybrać albo za rasę albo za Cacib :-o na finałach za rasę tez nic nie dostali ;( A taka reklama !! mnóstwo nagród niespodzianek ;))))[/QUOTE]

Bo to niespodzianka była - albo ten, albo tamten :megagrin:

Posted

Zapytam! Czy w Niedziele tez tak wydzielali pucharki ;( Chciałam znajomym Rosjanom odebrać pucharki za rasę i CACIB, ale okazało się ze mogę dostać tylko jeden!i muszę wybrać albo za rasę albo za Cacib :-o na finałach za rasę tez nic nie dostali ;( A taka reklama !! mnóstwo nagród niespodzianek ;))))[/QUOTE]
na wystawach w Luxemburgu nawet nie możesz tak sobie wybrać. Tam dostajesz pucharek za najwyższe osiągnięcie, i nie ważne, że Ci się podoba np pucharek/medal za cwc jak masz caciba to dostajesz za to co jest wyżej punktowane. Więc w Kielcach i tak demokratycznie postąpili :)

Posted

[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Lhasa:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]KANASTA Astarte Gold- first time in adult class- CAC, CACIB, BOS, BOB, BEST OF GROUP IX 1!!!!!!!!!!!!!!!! [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]SYLWESTER GREENE Astarte Gold- Junior Winner, Best Junior finish Polish Junior Champion!!!! [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]PITAHAYA Astarte Gold- WO 1[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Pekingese:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]PRINCES TCHERESA Astarte Gold- CAC, CACIB, BOS!!!! [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Shih Tzu:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]ANANASOWY AMBROŻY Astarte Gold- Junior Winner, Best Junior, BEST OF BREED!!! finish Polish Junior Champion
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]FORT KNOX Astarte Gold- WO1, BEST BABY, BEST IN SHOW BABY 2 !!!!! ow. Edyta Sarnecka[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]BRILIANCE GIRL Astarte Gold- CAC, res CACIB
gratulacje dla właścicieli :)[/FONT][/COLOR]

Posted

Zapytam! Czy w Niedziele tez tak wydzielali pucharki ;( Chciałam znajomym Rosjanom odebrać pucharki za rasę i CACIB, ale okazało się ze mogę dostać tylko jeden!i muszę wybrać albo za rasę albo za Cacib :-o na finałach za rasę tez nic nie dostali ;( A taka reklama !! mnóstwo nagród niespodzianek ;-))))[/QUOTE]

[quote name='mshume']Dziękujemy :smile: Dali nam tylko jeden pucharek: za Cacib. Skąpstwo ;-)[/QUOTE]

Fajne skąpstwo , każda rasa dostaje [B]dwa[/B] pucharki dla psa i suki ( za CACIB ), a jak pies z Młodziezy weżmie BOBa to jeszcze [SIZE=4]trzeci jest !!!!!![/SIZE]

Posted

Wystawa jak zawsze fajnie zorganizowana, dużo miejsce, duże ringi, trochę ciemno ale wolę ciemno niż ciasno:))
Trzeba przyznać że Kielce zaczynają wyrastać na najlepszą wystawę, prawie 3000 psów to nawet w Poznaniu na Zwycięstwo Polski nie udało się zebrać:)
Co do nagród zawsze Kielce miały sporo sponsorów a w tym roku mimo reklam niestety posucha:(( ale to już na większości CACIB-ówek staje się normą:( tytuł ma wystarczyć do szczęścia :)

a co do chwalenia się to koniec sezony w Polsce wypadł nam całkiem nieźle:

[B]Dessi [/B]- Lofty Desperado - ex.I/IV, CAC, CACIB, BOB i BOG I
[B]Godi [/B]- Lofty Lady Godiva - ex.I/II, Zwycięstwo Młodzieży

w parze Desperado & Godi - II Para Hodowlana
i jeszcze na grupach hodowlanych - II Grupa Hodowlana
a grupę uzupełnili:
Lofty Cinamon i Lofty Brigitte Bardot

Posted

[quote name='mshume']Podziwiałam wczoraj Twoje setery. :) Piękne psy :)[/QUOTE]

Bardzo dziękuję za miłe słowa :) to w większości jeszcze dzieciaki więc mam nadzieję że w kolejnych latach grupa będzie wyglądać jeszcze okazalej:)) A jeśli ktoś miałby jakąś fotkę była bym wdzięczna:)

Posted

[quote name='bachar']Bo to niespodzianka była - albo ten, albo tamten :megagrin:[/QUOTE]

:lol::lol:
Było nam naprawdę wstyd :angryy: przed ludżmi którzy na nasze zaproszenie przyjechali z Moskwy. Sami kupiliśmy im na stoisku pamiątkowe pucharki z nadrukiem CACIB i Res CACIB kielce 2012