Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PILNE !!! Osoba chętna na psiaka chciała go do budy na łańcuch, więc w dalszym ciągu jest potrzebny dla niego dom. W tej chwili jest u pani, której zmiękło serce i zabrała go ze sobą, jednak nie mieszka u siebie i dom psiak ma zapewniony tylko do piątku. Natidelsol, jeśli masz możliwość umieścić go w domu tymczasowym to byłoby super, psiak nie da sobie rady w schronisku. Jest wycofany i przestraszony. Pani mówi, że w domu pozwala się głaskać, siedzi przy nodze i wszystko wskazuje na to, że szybko zaufa. Ma jednak syndrom psa bitego, boi się gwałtownych ruchów ręki i niestety również nogi. Piesek jutro jedzie do weterynarza, dostanie książeczkę, wszystkie szczepienia i odrobaczenie.

Posted

Piątek jest już jutro więc nie dam rady. W dodatku jestem z Poznania :( Niestety to prawie 200 km w 1 stronę więc podjechanie do Was to spory wydatek, w najbliższych dniach tym bardziej mi się to nie uda. Jest natomiast spora szansa, że za tydzień będę w Warszawie. Może znajomi nie będą mieli nic przeciwko zabraniu psa. Tymczasem może warto założyć wydarzenie na fb? Może znajdzie się ktoś kto przetransportuje do mnie psiaka. Zadzwonię jeszcze do Łódzkiej Fundacji Niechciane i Zapomniane (na moją fejsbukową wiadomość do dzisiaj nie odpisali) może oni go zabiorą.

Posted

Rozmawiałam z fundacją i niestety oni zajmują się tylko zwierzętami z interwencji. Jedyne w czym mogą nam pomóc to w załatwieniu schroniska. Gmina nie może nam odmówić pomocy. Pani z fundacji może zadzwonić do gminy i wyegzekwować interwencję (wcześniej jednak będzie potrzebowała namiary na Panią u której obecnie przebywa pies).
Może ktoś z Was ma znajomych, którzy jutro (lub w najbliższych dniach) będą przejeżdżać na trasie Warszawa-Poznań?

Posted

Nie ma problemu z umieszczeniem go w schronisku. Chodzi o to, że dla niego to jest bardzo mało odpowiednie miejsce. Pisałaś, że masz w Poznaniu DT. Koszt transportu to też nie problem.

Posted

[quote name='Aska7']Nie ma problemu z umieszczeniem go w schronisku. Chodzi o to, że dla niego to jest bardzo mało odpowiednie miejsce. Pisałaś, że masz w Poznaniu DT. Koszt transportu to też nie problem.[/QUOTE]

Niestety nie pisałam, że mam tylko, że może znajdzie się 1 miejsce w DT który znam. :smile: Próbuję to właśnie ustalić. Trzymajcie kciuki.

Posted

Dziewczyny, piszę z dziewczyną która być może przygarnie go na stałe :) Aśka7 ja też się dorzucę do transportu. Podzielmy się pół na pół, zamiast kasy proponuje zakup zapasu karmy, ja też tak zrobie.

Posted

Ocieram łzy ze wzruszenia i oznajmiam, że MAM DOM STAŁY dla tego biednego rudzielca. Teraz pytanie o transport: o której mniej więcej będziecie w Poznaniu? Musze to wszystko jakoś zgrać ze sobą.

Posted

My jedziemy do Warszawy jutro o 10.00. Będziemy w Warszawie parę godzin, stamtąd zabieramy psiaka (właśnie, potrzebuję adresu i takich tam różniastych rzeczy) i wracamy. Dokładnie nie wiem, o której będziemy - tym bardziej, że w drodze powrotnej zabieramy drugiego psa z Tomaszowa. Najlepiej będzie kontaktować się ze mną przez telefon. Przypominam: 602557035
PS BARDZO się cieszę, że maluchowi tak się poszczęściło! Masz dobrą rękę, chcesz nam poszukać domków dla psiaków? :D