strips Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Jutro znajdzie się już w schronisku w Zgierzu.v Quote
Aska7 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Czyli mniej więcej zgodnie z planem, a o szczegółach nie mogę pisać na publicznym forum :roll: Quote
natidelsol Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Mam nadzieję, że faktycznie jedna z zainteresowanych osób przygarnie psiaka, a schronisko to tylko tymczasowe rozwiązanie (kwarantanna). Trzymam kciuki. Quote
Aska7 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 PILNE !!! Osoba chętna na psiaka chciała go do budy na łańcuch, więc w dalszym ciągu jest potrzebny dla niego dom. W tej chwili jest u pani, której zmiękło serce i zabrała go ze sobą, jednak nie mieszka u siebie i dom psiak ma zapewniony tylko do piątku. Natidelsol, jeśli masz możliwość umieścić go w domu tymczasowym to byłoby super, psiak nie da sobie rady w schronisku. Jest wycofany i przestraszony. Pani mówi, że w domu pozwala się głaskać, siedzi przy nodze i wszystko wskazuje na to, że szybko zaufa. Ma jednak syndrom psa bitego, boi się gwałtownych ruchów ręki i niestety również nogi. Piesek jutro jedzie do weterynarza, dostanie książeczkę, wszystkie szczepienia i odrobaczenie. Quote
natidelsol Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Piątek jest już jutro więc nie dam rady. W dodatku jestem z Poznania :( Niestety to prawie 200 km w 1 stronę więc podjechanie do Was to spory wydatek, w najbliższych dniach tym bardziej mi się to nie uda. Jest natomiast spora szansa, że za tydzień będę w Warszawie. Może znajomi nie będą mieli nic przeciwko zabraniu psa. Tymczasem może warto założyć wydarzenie na fb? Może znajdzie się ktoś kto przetransportuje do mnie psiaka. Zadzwonię jeszcze do Łódzkiej Fundacji Niechciane i Zapomniane (na moją fejsbukową wiadomość do dzisiaj nie odpisali) może oni go zabiorą. Quote
natidelsol Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Rozmawiałam z fundacją i niestety oni zajmują się tylko zwierzętami z interwencji. Jedyne w czym mogą nam pomóc to w załatwieniu schroniska. Gmina nie może nam odmówić pomocy. Pani z fundacji może zadzwonić do gminy i wyegzekwować interwencję (wcześniej jednak będzie potrzebowała namiary na Panią u której obecnie przebywa pies). Może ktoś z Was ma znajomych, którzy jutro (lub w najbliższych dniach) będą przejeżdżać na trasie Warszawa-Poznań? Quote
Aska7 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Nie ma problemu z umieszczeniem go w schronisku. Chodzi o to, że dla niego to jest bardzo mało odpowiednie miejsce. Pisałaś, że masz w Poznaniu DT. Koszt transportu to też nie problem. Quote
natalia.aleksandrov Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Jutro jadę z warszawy do poznania. mozemy psa zabrac za niewielkim dorzuceniem się do transportu (50zl). prosze o kontakt telefoniczny: 602557035 Quote
natidelsol Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Nic za darmo co? :> Zaraz dowiem się czy znajdzie się jeszcze 1 miejsce w Poznańskim DT. Quote
Aska7 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Jeśli DT w Poznaniu wypali to dołożę się do transportu. Quote
natidelsol Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Aska7']Nie ma problemu z umieszczeniem go w schronisku. Chodzi o to, że dla niego to jest bardzo mało odpowiednie miejsce. Pisałaś, że masz w Poznaniu DT. Koszt transportu to też nie problem.[/QUOTE] Niestety nie pisałam, że mam tylko, że może znajdzie się 1 miejsce w DT który znam. :smile: Próbuję to właśnie ustalić. Trzymajcie kciuki. Quote
natidelsol Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Dziewczyna nie ma miejsca :( Popyta znajomych (DT) czy oni znajdą. Quote
Aska7 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Daj znać do wieczora, żeby można było ewentualnie jeszcze coś do jutra ustalić. Quote
natidelsol Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Na pilnie znajdzie się DT, ale niestety płatny 10 zł za dzień :( Trochę dużo, nawet mój pies mnie tyle mnie nie kosztuje. Quote
natalia.aleksandrov Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 No niestety, takie jest życie, że nic za darmo nie ma ;) Nie jadę do Warszawy dla przyjemności, a w sprawach stowarzyszeniowych - na benzynę i tak zbieramy. Dajcie znac co i jak. Quote
Aska7 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Mogę wyłożyć 150,00 zł. na DT i 50,00 na transport. Na początek. Quote
natidelsol Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Dziewczyny, piszę z dziewczyną która być może przygarnie go na stałe :) Aśka7 ja też się dorzucę do transportu. Podzielmy się pół na pół, zamiast kasy proponuje zakup zapasu karmy, ja też tak zrobie. Quote
Aska7 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 natidelsol, podaj mi swój telefon na PW, bo w tutaj trudno się komunikować. Musimy coś konkretnie ustalić. Quote
natidelsol Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Ocieram łzy ze wzruszenia i oznajmiam, że MAM DOM STAŁY dla tego biednego rudzielca. Teraz pytanie o transport: o której mniej więcej będziecie w Poznaniu? Musze to wszystko jakoś zgrać ze sobą. Quote
natalia.aleksandrov Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 My jedziemy do Warszawy jutro o 10.00. Będziemy w Warszawie parę godzin, stamtąd zabieramy psiaka (właśnie, potrzebuję adresu i takich tam różniastych rzeczy) i wracamy. Dokładnie nie wiem, o której będziemy - tym bardziej, że w drodze powrotnej zabieramy drugiego psa z Tomaszowa. Najlepiej będzie kontaktować się ze mną przez telefon. Przypominam: 602557035 PS BARDZO się cieszę, że maluchowi tak się poszczęściło! Masz dobrą rękę, chcesz nam poszukać domków dla psiaków? :D Quote
Aska7 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Dom "do piątku" został domem stałym :). W Poznaniu mamy wakat ;) Quote
Recommended Posts