Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Okropne schronisko. Ale jakies gminy umowy z tym gosciem podpisaly :???: Mogliby tacy panowie z wladz gminnych sie przejechac i zobaczyc na jaki los skazali zwierzaki...moze maja resztki jakis ludzkich odruchow.

Wiem, ze Ksera i AgaP byly tam chyba z TOZem.
Przerazajaca jest taka bezsilnosc :-(

rzeczywistosc jest taka, ze dla urzednikow (nie tylko gminnych) liczy sie tylko to, ze jest najtaniej, rozumiecie? :angryy: bardzo duzo podkrakowskich gmin - nawet tych zgola calkiem odleglych od Olkusza -ma umowy wlasnie z Olkuszem, nic wiecej ich nie obchodzi, tanio jest i klopot z glowy!!!! a sprawy w sadzie tocza sie latami, a jak wiadomo, na koncu bedzie pewnie >mala szkodliwosc spoleczna< i umorzenie :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

ulka, wystaw na allegro jesli mzoesz, jasne :)
im szybciej tym lepije
nie wime tylko czy go kastrowac przed adopcja, narazie jest zbyt chudy, na zabieg, musi nabrac ciałka
ale napewno warunek kastracji wpisz
i namiary moga byc na mnie

Posted

Wiemy, wiemy. Liczy sie cena. I platnosc za utrzymanie np. przez 14 dni, a co potem sie stanie z psiakami, to juz nie urzedniczy problem.

W Mielcu byla swego czasu okropna awantura, bo jedna gmina podpisala umowe, psy przywiozla, a potem okazalo sie, ze zle zrozumieli umowe, chcieli placic tylko za 14 dni pobytu psa w schronisku. Urzednicy przyjechali z policja, zeby odebrac psy i zawiezc je do Legnicy, ale p.kierownik psow nie wydal. Urzednicy mysla tylko o pustych ulicach, zeby nie bylo zadnych bezdomnych zwierzat w zasiegu oka.

Posted

[quote name='kiwi']ulka, wystaw na allegro jesli mzoesz, jasne :)
im szybciej tym lepije
nie wime tylko czy go kastrowac przed adopcja, narazie jest zbyt chudy, na zabieg, musi nabrac ciałka
ale napewno warunek kastracji wpisz
i namiary moga byc na mnie
0504 783 417
dominika.cyktor@gmail.com
Wystawie wieczorem. Czy moge liczyc na wiecej zdjec :modla:

Jotpeg, napiszesz tekst dla tego kolaczka :modla:

Posted

kiwi napisał(a):
chlopak sie rozruszal, hałasuje w boksie, zywotny sie zrobil :)

zaobserwowalam cos zupelnie innego, ale moze jak przychodze nie sa to godziny jego aktywnosci, bo ja jeszcze nie widzialm go zywotnego, a tym bardziej szczekajacego. Dla mnie Franki jest bardzo smutny, tak smutny, za az mnie sie ten jego smutek udziela. Bylismy dzis na ponad godzinnym spacerku z przystankami na "pogaduchy" (gdy sie zatrzymywalam i mowilam do niego podchodzil na glaskanie), albo sam sie zatrzymywal i patrzyl gdzies w dal, choc musze przyznac, ze nowe zapaszki tez go interesowaly. Potem nie chcial wracac do boksu, podnosil lape zeby go glaskac. Nie wiem, czy wszystkie collie sa takie (bo nie znam sie na tej rasie), ale dla mnie ten pies jest bardzo wrazliwy, dostojny i nie narzucajacy sie - cierpi sobie po cichutku, gdy nie ma swojego czlowieka.
Jutro jestem umowiona z Dominika, mamy razem jechac go odwiedzic. Bede wczesniej niz zwykle, wiec mam nadzieje, ze bede mogla o nim powiedziec cos zupelnie innego.

Posted

przez pewna pania mamy kontakt do pana z Krakowa, ktory jest milosniekiem collie, ma trzy psy tej rasy - oczywiscie wszystkie kanapowce:) Pan ma przemyslec adopcje Frankiego i ma dac odpowiedz do niedzieli

Posted

Ulka18 napisał(a):
Agatko, Kiwi, jak oceniacie szanse na adopcje kolaka w Krakowie?
Ja moge go dac na allegro, ale chyba dopiero jak bedzie po kapieli.
Nie wiem kiedy Lucynka wyslala te srodki pielegnacyjne i jak to bedzie z kapiela psiaka.

tak jak Kiwi napisala wczesniej w hotelu nie bedzie to mozliwe (nawet jakby byl w srodku, po co ryzykowac). Jezeli to bedzie konieczne moze uda sie, zeby go ktos zabral do domu na jeda noc i wykapal, albo (co bardziej prawdopodobne) nowy opiekun dostanie Frankiego z "wyposazeniem";)

Jak Wam sie podoba imie Franki? Czy macie inne propozycje?:)

Posted

Agatko, mnie sie bardzo podoba imie Franki.

Lucynka dzwonila, ze jest jakis pan chetny na Frankiego, czy wobec tego mam dawac aukcje na allegro? Bo moze nie trzeba?

I podobno sunie z Chorzowa Lucynka tez bedzie chciala z Twoja pomoca Agatko wyciagnac, oplacic hotelik, paliwo i koszty utrzymania suni.
Trzeba tylko sprawdzic czy sunia jeszcze jest w schronisku.

Posted

chlopak zostal dzisiaj wyczesany - jest piekny
to doskonale wychowany pies, an spacerze zawsze ejst o krok za czlowiekiem a jak wyprzedzi to sie zatrzymuje, podaje łape, mozna go czesac do woli..
tylko taki zgaszony..
ale na spacerku z dosia sie troszke rozruszal

Posted

Tak Franki to słodki pies. Bardzo grzeczny i cierpliwy. Zniósł szarpanie szczotką bez najmniejszych protestów.
Jest tylko okropnie smutny :( Te jego oczy :( Widać że cierpi i tęskni...

Posted

W OL sa jeszcze bokser, husky,jamnik szorstkowłosy, rotek, wczoraj Missiek zabrała 4 psy 2 szczeniaki i 2 dorosłe do siebie na tymczas, do tego dorzuciła sobie 5 kotów.