wiewiora1 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 swieta racja Brazowa ,,wiec DEDE miej to wszystko na wzgledzie!!!jak czegos nie bedziesz pewna to dzwon!!!!!!my ci wszystko powiemy ,,,np czy taki gatunek miesa z taka iloscia tluszczu nadaje sie dla naszych podopiecznych Quote
brazowa1 Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 Deedee teraz pewnie szaleje :) Quote
Celina12 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Niooooo i mysli o Chmurce.... Czekamy na relację..pewnie Dziewczynka nie da się za bardzo wyspać...więc szybko usłyszymy jak było..... Quote
deedee77 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Taka grzeczna nasza ukochana Chmurcia była!!!:loveu::loveu::loveu: Spała sobie słodziutko!!!!12godzin sama:shake::shake::shake: myśleliśmy żeby kogoś poprosić żeby przyszedł i ją wyprowadził, ale to chyba byłby dla niej stres że ktoś obcy przyszedł do jej domku więc została sama... W domu czyściutko, radość wielka i oczywiście nocny spacer:razz: mięsko szybko zniknęło ze stołów niestety..... Wieczorem wkleję fotki z wczorajszego przytulania:loveu: Quote
Celina12 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Dzielna, grzeczna i kochana nasza Chmurka....:loveu::loveu::loveu: Czekam w takim razie z niecierpliwością na zdjątka.... Quote
deedee77 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Znowu nowa kuracja od weta :roll: nowe zastrzyki.... a najgorsze że musiałam zabrać miskę z jedzonkiem:placz: płakałam jak jadłam po kryjomu swój obiad :-(:-(:-( Po jutrzejszej wizycie u weta (kolejnej :shake: ) będziemy mogli dać jej jedzonko dopiero naszej chudzince:angryy: To fotki z wczorajszego mizianka :loveu: no co tak patrzysz???To mój pan:evil_lol: A tu przy kompie (pewnie na dogo siedzi :evil_lol: ) Quote
brazowa1 Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Nie płacz Deedee,jutro Chmurka cos sobie zje. Byłam wczoraj i dzis u Sułka,dostal witaminy,wiec zadowolony. Quote
deedee77 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Pewnie troszkę tęskni....ja za nim mocno....echhh........:-( Quote
Celina12 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Piękna i dostojna a jaka ważna jak przy swoim Pańciu leży.:loveu::loveu::loveu: Mówisz na dogo siedzi???? No tak-teraz już wiem jak wytrzymała te 12 godzin bez WAS!!!!! Quote
Kasia25 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 To aż zaskakujące jak te psiaki szybko się zadomawiają prawda? Jakby od zawsze w domu mieszkały. A z Panem to wielka miłość jest:lol: Brazowa mi doniosła, że Sułek to wielki wybrzydzacz, obrosło się w piórka, hihihi Quote
wiewiora1 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 DEde a czy twoj wet jest na prawde jakims fajnym z zamilowania lekarzem????tak pytam ,,,bo sa i tacy ktorzy jak czasem nie widza nawet problemu a pancia sie upiera ,,,(ze ta biegunka to jakas okropnosc),to oni dla zebrania kaski dadza wszystko i nic ,,oby tylko cos zaaplikowac!!!!!i rozpoczac leczenie,,,,, Ja pamietam ze dawalam w schronie nifuroksazyd(chyba dobrze pamietam)i na prawde pomagalo,,,,,,!!!!!!czasem stare tanie sposoby sa lepsze od tych drogich wymyslnych ,,ale nie mi oceniac,,,,jesli to dobry wet i z powolaniem to na pewnie wie co robi!!!!!!!! :lol: Quote
kaerjot Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Ja też daję jak coś się dzieje Nifuroksazyd (sama też łykam), tylko to jest na receptę. A Yodulcowi pomaga też siemie lniane, rozparzone i do jedzonka dodane. Za to kotom daję najczęściej jogurt naturalny, kiedyś poradził mi to wet i rzeczywiście pomaga. Wiem, że czasami ciężko jest ustalić przyczynę i za znalezienie "haczyka" trzymam kciuki. Czasami są to zadziwiające przyczyny, jeden z moich kotów jest uczulony na - rybę, a Yoda nie może jeść - ryżu. Tak więc nawet najbardziej dziwny pomysł, może być strzałem w dziesiątkę. Powodzenia i nieustająco trzymam kciuki. Quote
brazowa1 Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 nifurkazyd-to dobre dla mlodych,zdrowych psow,ktore maja zwykla "sraczke", mysle,ze U Chmurki problem jest głębszy. Quote
wiewiora1 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 nifuroksazyd jest dobry dla wszystkich niezaleznie od wieku sprawdzalam to wielokrotnie na psach roznych wiekowo,,,,,,, Ale nasza Chmurka to juz moze miec jakies problemy watrobowe ,,zoladkowe,,itp ,,,,,tyle lat spedzila w schronie,,,,i teraz moze to byc tego efekt,,,,,ale czas pokaze!!!!trzymamy kciuki!!!!!;) Quote
deedee77 Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Teraz dostaje nowe "aniprazol" to takie na jakieś robaki (odrobaczana już była niedawno) wet twierdzi że mogła coś załapać od schroniskowej wody już dawno (pani Maria ze schroniska mówiła mi że Chmurka już od dawna miała biegunkę) w domu pije tylko mineralną. Musi być z tego wyleczona bo wiecznie będzie chuda (jedzenie przelatuje tylko przez jej organizm i nic z tego się nie zatrzymuje i niczego nie czerpie dla siebie) Teraz wizyty u weta sięgają częstotliwością do trzech razy w tygodniu :shake: żeby tylko to pomogło bo już nie wiem..... A wet ten sam co leczy sopockie psiaki. A nasza Chmurcia się rozleniwiła, lubi wychodzić na spacer, ale wychodzi na pierwszy trawnik zrobi co trzeba i zaczyna marudzić ;) że zimko, że łapki już ma mokre i takie tam i najlepiej to chciałaby być już w domku nasza domatorka :evil_lol: Może za dużo z nią wychodzimy czy co???? :crazyeye: (5 razy dziennie) A łapki to tak sobie obczyszcza,aż skubie te włoski pod spodem :lol: Prucz spaceru kiedy idziemy z nią razem, wtedy to nie patrzy na nic taka radocha :loveu: takie śmieszne kółka wtedy kręci dwa w prawo i dwa w lewo można upaść ze śmiechu:megagrin: i wtedy patyk idzie w ruch- jak my nie znajdziemy to ona sama sobie jakiś wynajdzie :lol: Quote
Celina12 Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Czyli jaki wniosek-Chmurcia chce z WAMI wychodzić-zawsze za kimś widocznie tęskni-za TĄ Osobą , która w domku zostaje :loveu::loveu: Quote
Kasia25 Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Cały czas trzymam kciuki, żeby z brzuszkiem się w końcu ustabiliziwało! A niby Pani w wieku średnim a głupotki jej w głowie, wspaniale!:lol: Quote
wiewiora1 Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 ale czasem na poczatku,,,chcemy dla psa jak najlepiej wychodzimy z nim nawet po 10 razy dziennie ,,,nawet nocne eskapady sa w to wliczane ,,a potem ,czasu coraz mniej nam zostaje i raptownie ograniczxamy ilosc spacerkow ,,co nie fajnie wplywa na psa,,wiec moze czasem nie przesadzac z wyjsciami,,,,,,ale jesli ona tego potrzebuje ,,a ma czesto biegunke ,,to oczywistym jest ze im czesciej tym lepiej,,,,Z tego co wiem ,,to nasz sopociak (Dr)jest dobry wiec ,,na pewno dojdzie do przyczyny biegunki,,,,,Kiedys uratowal psine mojego znajomego,,,,suka juz prawie umierala,,,ale jednak zacieice wlasciciela i weta no i oczywiscie lekow ,,przywrocily ja do zycia!!!!:multi: Quote
deedee77 Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 To tablety na nicienie i tasiemce no zobaczymy co będzie-narazie bez zmian.... A Chmurka jest małym złodziejaszkiem:mad: TZ dziś rano zostawił dwa kawałeczki kurczaka na blacie (dla Chmurki zresztą tyle że do owinięcia tabletek) a ta cwaniara popatrzyła że śpię i buchnęła sobie, po czy wiedząc że troszkę nabroiła nie przyszła do mnie do łóżka się miziać tylko położyła się na swoim legowisku i udawała bardzo śpiącą :diabloti: Quote
Kasia25 Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Tak zachowanie bardzo typowe dla niegrzecznych dzieci, prawda?:razz: Sama często udawałam, że już śpie :evil_lol: Quote
deedee77 Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Tak:evil_lol: tylko "pani w średnim wieku" takie coś nie przystoi ;) , a najlepsze jest to że gdybym nie porozumiała się telefonicznie z TZem to bym się dziwiła co jej jest:crazyeye: Quote
brazowa1 Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 hehehehe,dobre! podoba mi sie :) Quote
akucha Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Oni ja leczą, martwią się, a Ona nic sobie z tego nie robi :lol: Rozrabia, figluje i cieszy się wolnością. BRAWO CHMURKA - tak trzymać!!!! Quote
wiewiora1 Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 ona to nic,,,ale Dofi to za to potrafi wszystko,,,,,no i gdzie jest Neris,,,,,???? Oj nie oszczedzaj tej swojeje lobuziary tylko powiedz co ten glut narozrabial ,,,,i w tedy Chmurka okaze sie na prawde swieta!!!!:diabloti: Quote
deedee77 Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 No nic, na tych tabletkach na razie koniec w przyszłym tyg. kontrola, a czy jest poprawa????? Zobaczymy, ale przynajmniej już nie musieliśmy płacić:multi: (za tą wizytę...) A Chmurci humorek dopisuje więc jest OK :loveu: Quote
Recommended Posts