Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja skolei wiem ,,ze weci nie sa milo nastawieni do sterydow,,,,probuja omijac ich podawanie jak tylko moga,,,,kiedy jeden dowiaduje sie ze inny zalecil ich podawanie ich miny od razu sie krzywia,,,,,,,Ja mam nadzieje ze jednak cos one pomoga mlodej i beda podtrzymywac ja w dobrej kondycji,,,,czy sa az takie straszne nie wiem,,,,bo niestety nie dotarlam sama do weterynari!!!!Trzymaj sie chmurko!!!!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie miałam dostępu do dogo kilka dni
W niedziele byliśmy u weta i nie jest dobrze :-(
Zrobiliśmy rtg płuc i są tam przerzuty :-(
Z informacji ze zdjęcia z lipca 2007r. nic nie było więc dość szybko zostały zajęte jej płucka....
Wet powiedział że zostało mało czasu :-(:-(:-( może kilka tygodni...:-(:-(:-(
Charczy i kaszle jakby taka gęsta wydzielina była w środku.
Do tego ma ostre zapalenie oczków dostaje 5 razy dziennie kropelki i antybiotyk.
Karmię ją na leżąco, czasem wstaje do picia, tylko przewraca się i obija....
Na dworzu trzymamy ją pod udkami żeby mogła się załatwić i nie pobrudzić.
Ale jak przychodzimy po dłuższej nieobecności to tak się cieszy, gada po swojemu, mruczy sobie głaskana.
Tak wyglądają jej oczka....

A to Chmurcia...
http://i190.photobucket.com/albums/z64/deedee77_photo/KopiaDSC00232.jpg

maksymalna wielkość zdjęcia to 640 x 640

http://www.dogomania.pl/forum/announcement.php?f=36

Posted

Nie, ona już domowa dziewczynka jest.
Deedee, czytałam gdzieś, że doskonale sprawdza się w roli podtrzymania psa ręcznik, mały kocyk lub szal. Można swobodniej tył podtrzymać

Posted

Chmureczko, jak ja się cieszę, że zostałaś domowym pieskiem, że masz kogoś kto poda Ci jedzonko do łóżka, kto pomoże na spacerku, kto pogłaszcze, przytuli, czułości poszepcze. I choć serce tak strasznie boli, to jednak cieszę się, że zdążyłaś pokochać i być pokochaną. Ucałuj ode mnie swoich własnych, ukochanych ludzi.

Posted

Dziękujemy cioteczki kochane...
Chyba jutro jedziemy do weta na kontrolę, oczka już odrobinkę lepiej chyba...
Tak ładnie nas wita, mruczy po swojemu i wstała specjalnie żeby zamachać dla mnie ogonkiem :loveu: przytula się mocno mocno a ja mówię jej prosto do uszka żeby mnie słyszała i czuła że jestem przy niej.
Tylko chyba pory dnia jej się trochę mylą bo w nocy się kręci a nad ranem zasypia i śpi jak zabita do 9, 10 , śpi z nami w łóżku oczywiście....
Zjadła troszkę puszki i wcinała kurczaczka ugotowanego aż jej się uszka trzęsły :multi: tylko muszę dzielić na malutkie kawałeczki żeby się nie krztusiła

Posted

Wlasnie odszedl madry, kochany, wspanialy piesek,ktory cale zycie czekal na takich ludzi,jak Kamila i Damian.Nie potrafie sie pogodzic z tym,ze tak krotko cieszyla sie ich Domem i miloscia.
Chmurko,pewnie patrzysz teraz na swoim Ludzi i machasz do nich ogonkiem,tak jak zawsze,zeby juz nie płakali .
Juz Cie nic nie boli.

Tylko czemu kazde slowa pociechy wydaja sie tak bez sensu.

Posted

Muurka Chmurka,,,szkoda ze dluzej bylas Murka niz Chmurka ,,to nie sprawiedliwe!!!!!Dobrze choc ze juz cie nie boli nic,,,,oprocz serca ktore zapewne ubolewa nad tak krotkim ,tym pieknym etapem zycia,,,,
DEde trzymajcie sie!!! dziekuje ze ja wzieliscie!!!!!

Posted

Nie liczą się lata; godziny, minuty są ważne!!!!

Taki czas jaki sobie daliscie mnoży się przez sto!!!

Szukajcie jej w tęczy , obłoku niebieskim Ona tam bedzie, przesle Wam promyki.................................

Dziekuje, Jestescie Wspaniali!

Chmureczko
[*]

Posted

Dede, bardzo mi przykro.
Najważniejsze, że Chmurka znalazła swoich ludzi i nie odeszła, jak setki innych psów w zimnym schroniskowym boksie, a przy swojej najkochańszej panci. Wiem, że żal za te wszystkie dni których już razem nie spędzicie pozostanie na długo i żadne słowa tutaj nie pomogą.
Trzymajcie się.