Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie jest dobrze:-(
Guz mocno się powiększył w krótkim czasie i jest ciepły...
Chmurka kaszle, wymiotuje i mało je(jak jej nagotuje to troszkę podjada)
dostaje zastrzyki z takim białym płynem
w niedziele następny...

Posted

Ale co skonsultować? Ten guz? To raczej sprawa jasna....
Możemy oczywiście spróbować
Różnica w jego wielkości jest naprawdę duża, powiększył się z obu stron od wewnątrz również i przez to zwężył się przełyk i zakleja się ścianka stąd krztuszenie i kaszel oraz brak apetytu, jeżeli wciąż będzie się powiększał Chmurka zacznie się przez niego dusić i trzeba będzie...:-(:-(:-(
Jest też mała nadzieja że jednak się może zmniejszyć

Posted

Nie, Chmurce nic się nie może stać! Deedee, może naprawdę idź do Debisa? W lecznicy na Stryjskiej uratowali mi już dwa psy - przypadki bardzo beznadziejne... A dwa tygodnie temu też podjęli się usunięcia guza mojej starej psicy z chorym sercem i też się im udało... Choć oczywiście nie mam pojęcia jak wygląda sprawa u Chmurki.

Posted

Byliśmy dziś u weta na kolejnym zastrzyku, obrzęk guza się zmniejszył, i jest trochę lepiej Chmurka już tak nie kaszle często i lepiej czuła się niż ostatnio po zastrzyku, nie wymiotowała tylko spała sobie słodko i przytulała się.
Wet kazał przyjść jak guz znowu będzie obrzęknięty...
Opowiedział też dlaczego guz jest nieoperacyjny.
Chmurka ostatnio też zaczęła zapominać co robiła przed chwilą i ma takie momenty zatrzymania, zagapia się żeby za chwilę się ocknąć...
Wet kazał nie płakać bo Chmurka będzie smutna....

Posted

To wszystko takie przykre. Ale cieszę się ogromnie, ze jest poprawa. A tak szczerze, to chce mi się ryczeć. Dlaczego takie trudne te miłości do ogonków bywają?!
Chmureczko, uśmiechamy się do Ciebie najpromieniściej jak potrafimy :loveu:
Kochamy Was Chmurkowie nasi!!! :buzi::buzi::buzi:

Posted

Dziękujemy kochane cioteczki:loveu::loveu::loveu:
Chmurcia dziś od rana świetnie się czuje :multi: pobudka z podusią do zabawy, na spacerku bieganie i skakanie, pyszczek roześmiany, ogonek wciąż merdający w górze - ach jak się cieszę że mogę tak o niej napisać:multi:
Już mieliśmy taki moment załamania ale wierzę że może być dobrze, mam już namiary na tego lekarza tylko przyjmuje w kiepskich godzinach a ja narazie nie mam szans się zwolnić ani mój TŻ....
Tylko bardzo mało je cholera....:shake:
Chcę jej kupić taką puszkę dla psów rekonwalescentów wysokokaloryczną ale nie wiem jak się dokładnie nazywa, może cioteczki wiedzą???

Posted

Przedwczoraj znów słabo, nie chciała jeść, kupiłam dla niej puszkę dla rekonwalescentów podetknęłam pod nosek jak leżała na fotelu(do miski nie chciała wcale podejść) i wylizała miseczkę! Ale wczoraj jeszcze gorzej, smutna, osowiała, słaniająca się na nogach...i jeszcze Bobiś chory, zrobiło mu się coś na łebku...więc TŻ zapakował towarzystwo do auta i pojechali do weta. Bobisiowi na szczęście tylko przemywać główkę i nic strasznego nie jest, a Chmurcia dostała zastrzyk- chyba przeciwbólowy i też jest lepiej, zjadła jedzonko wieczorem a rano dałam jej puszeczkę wylizała miseczkę i .... zabawa!!! Wskakiwanie na łóżko, szarpanie podusi, łapanie stóp przez kołdrę:lol:
Żeby tak już zostało:roll:

Posted

Oj nie strasz Chmurciu-trzymaj tak jak jest teraz. Wiesz Deedee mój Atosik też od czasu do czasu niedomaga-nie chce jeść, słania sie na nóziach-ale po zastrzykach wzmacniających od razu jest lepiej...ja nie chce ,żeby chorowały.

Wiewiórko-kiedy wracasz???