Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale foty, ale dobre życie ma Chmurka z Wami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi:

Pierwszy raz widzę coś takiego :evil_lol: Pies pływający z ogonem w górze, ale numer!!! Wygląda, jakby bała się go zmoczyć, co nie???

Film powinni o Was nakręcić, zobaczyliby ludzie, co znaczy starszy schroniskowy pies po wieloletnim wyroku. Wzmocnienie pozytywne ludziom potrzebne!!!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona ten ogon z radochy w górze trzyma:evil_lol: ja też pierwszy raz w życiu widzę żeby z ogonem w górze pies pływał i nadziwić się nie mogę:crazyeye:

A filmik nagrałam z Chmurką w roli głównej ale nie chce wejść na photobucket:shake:

Posted

Ogonek pierwsza klasa-pierwszy raz widze takie cos :crazyeye: :lol:
I niech ktos mi powie "aaa,młodego chcemy,bo starszy to sie <nie przyzwyczai>" :mad:
Tak jakby psy były głupolami i nie chciały "sie przyzwyczajac" do dobrego zycia.

Posted

Ale tak trudno ludziom to przetłumaczyć niestety:shake::shake::shake: wiem sama jak tłumaczę nawet bliskim koleżankom, to nie dociera!!!!"Bo ja bym chciała od małego nauczyć, żeby od początku przyzwyczaił się tylko do mnie..." jeszcze najbardziej rozsądny wydaje mi się tekst typu " chcę z nim spędzać czas od maleńkości i być przy nim w każdym etapie jego życia..."
A ci znajomi, którzy myślą podobnie jak my to już mają swoje pociechy...

Posted

Święte słowa Cioteczko....staruszki bardzo chcą jeszcze kochać i być kochanymi...mój Dzekuś,,,Atosik...za nic w świecie nie zamieniłabym Ich...to była najlepsza decyzja mego życia.

Posted

Neris napisał(a):
Zula jak pływa to też ogonek zadziera... może to rodzinka jakaś Chmurki?

może, ona taka wielorodowodowa :evil_lol:

Chmurka wciąż niedojada:shake: zjada tyle ile musi (chyba) i nie chce więcej, oczywiście wszelkie smakołyki i np.mokrą karmę wcięła by ze smakiem ale wciąż ma rzadką koopkę:shake: i nie mogę jej podkarmiać, dodatkowo zjadła coś na dworze po ciemku(nie zdążyliśmy interweniować) i wymiotowała...:-(
Trochę ją oszukuję i trzymam na stole miseczkę z jej suchą karmą i jak jemy to odrobinkę maczam groszek w sosiku czy czymś tam co mam na talerzu i ją tym częstuję, ale wcina wtedy:lol:

Często wygląda na zmęczoną wręcz zbolałą, ale gdy jesteśmy oboje przy niej to jest niesamowicie szczęśliwa:multi: i wszystkie jej smuteczki i bolączki odchodzą w niepamięć.
:loveu::loveu::loveu:

Posted

:placz: jaka ona musiała czuc sie samotna przez te 5 lat za krata ...
Mam takie wrazenie,jakby ona sie wtedy zamrozila na lata.
A ile z psow-stworzen stworzonych do wspołpracy z ludzmi-nigdy nie spotka swojej Deedee?

Posted

Oby jak najwięcej spotkało, marzę o tym o czym rozmawiałyśmy żeby pies był przywilejem dla człowieka i żeby adopcje odbywały się na zasadzie dobierania najlepszego domu i państwa do danego psa, i żeby tak było na całym świecie...JUŻ!!!!!

Posted

Trzy dni temu była straszna burza:shake: nasza "niesłysząca" Chmurka była przerażona:placz: całą noc spędziliśmy przy zapalonym świetle głaszcząc ją leżącą między nami w łóżku. Strasznie się o nią martwiliśmy, toteż nazajutrz popędziliśmy do weta po coś żeby ją uspokajać w takich sytuacjach no i mamy już specjalne tablety:lol:
A co do naszej kochanej "niesłyszącej"....okazuje się że niezły z niej cwaniak:cool3:
Otóż w następną noc udawała że się boi(choć żadna burza nie grzmiała) wskoczyła na nasze łóżko i udawała że nie słyszy jak TZ do niej woła(jeszcze udawała zapatrzoną w tv:evil_lol:), dopiero jak wstał to się podniosła i poszła do siebie, a za to jak odpakowywałam wczoraj słodki wafelek(robiłam to bardzo delikatnie) to mimo że leżała na przedpokoju z łebkiem w łazience(tam szum wody) to natychmiast po cichym trzaśnięciu papierka była przy mnie:diabloti:
Wniosek z tego taki że co chce to słyszy co nie udaje że głucha:evil_lol:
A tak serio to ona słyszy to na czym się skupia, jak jest rozkojarzona np. podczas zabawy to nie dosłyszy.

Posted

Cioteczki kochane mam prośbę, chciałabym żeby Chmurka na chłodne dni miała swoje ubranko:cool3: niestety dla psów tej wielkości jest bardzo ograniczony rynek (jak już coś znajdę to potwornie drogie:roll:) Mama mojej koleżanki zapewne zdołałaby zrobić dla niej sweterek na drutach, ale nie mam wzoru, tzn. nie wiem jak powinien być zrobiony gdzie dłuższe części gdzie krócej jak wykombinować żeby łatwo się ubierało i nie zsuwało, myślałam też o kupnie dziecięcej odzieży i przeróbki ale też nie mam pojęcia jak się za to zabrać a lato już się kończy i Chmurkowy chory kręgosłup będzie wkrótce narażony na niskie temperatury (Wet kazał bardzo na ten jej kręgosłup uważać bo jest w strasznym stanie:shake:)
Będę wdzięczna za każdą radę czy wskazówkę i z góry dziękuję:loveu:

Ostatnio w ciucholandzie znalazłam buty dla psa:evil_lol: zamszowe baleriny na grzybku, na podeszwie znak opuszków psich:cool1: tyle że rozmiar na rotka:megagrin:
wyobrażcie sobie pannę rotkową w takich bucikach:evil_lol:(15zł za 1 parę do kupienia 2 pary)

Posted

Deedee-mogę Ci wysłać na wzór jedno z ubranek moich jamników...mam ich więcej.....zrobione na drutach-dobrze się ubiera.Możemy sie umówić,że potem moje ubranko ofiarujesz jakiemuś mniejszemu, potrzebującemu pieskowi. Podaj mi proszę na PW swój adres...

Posted

Oj,deedee,te buciki dla rottka to trzeba bylo kupic! Moja ma wiecznie rozwalone łapy,jakbym jej takie butki ubrała toby dziewczynka szalała.

Wiecie? Chmurka ma cierpliwa i przekochana pancie,dzis przy strzyzeniu jednego psiaka,przy trzeciej godzinie,juz mi nerwy wysiadały,a Deedee jak skała.

Posted

:oops::lol:
jak chcesz to mogę Ci je kupić, bo pewnie jeszcze będą, a swoją drogą wcale nie były takie drogie, bo zajrzałam do psiego sklepu to tam buciki kosztowały 288zł dla pieska:crazyeye:

Posted

Tak trudno wybrać:roll: tyle jest pięknych fotek szczęśliwej Chmureczki:loveu:
może to:

a może to:

a może to????

i to jest fajne...

Sama nie wiem...cioteczki pomóżcie co Wy myślicie?????

Posted

Brazowa kupiłam nożyczki:evil_lol: w niedziele przywiozę "pomęczymy" jakiegoś kudłacza:diabloti: żeby był śliczny i szybko znalazł domek:multi:

Myśle że ze zdjęć to albo to gdzie śpi brzuszkiem do góry albo to pod tym jak bawi się skarpetką:loveu: