agaton85 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Dzień dobry wszystkim choć większość pewnie śpi. :eviltong: Noc minęła spokojnie, Sonia spała ze mną na łóżku, co jakiś czas zmieniając pozycję, a w jednym momencie obudziło mnie lizanie po ręce :loveu: Byłyśmy już na porannym siusiu, teraz mała odpoczywa dalej. Od suchej karmy woli Lukullusa z saszetki, którego ze smakiem zjada. Czy nie ma ktoś z Was odsprzedać, bądź pożyczyć legowiska ze ściankami, typu [IMG]http://img155.imageshack.us/img155/9626/dsc2925j.jpg[/IMG] Małej bardzo służy takie legowisko, może się ułożyć na wiele sposobów, bez obaw, że się będzie przewracać. Quote
ceris Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Cieszę się, że Sonieczka w dobrej kondycji, ale legowiskiem niestety nie poratuję (mój księciunio je okupuje :lol:) Quote
kkasiiiar Posted August 22, 2012 Author Posted August 22, 2012 Na koncie Soni takie wpłaty : [B]Pani Agnieszka D - 30 zł Pani Anna Sz - 20 zł Pan Tomasz N - 150 zł ceris - 30 zł [/B] jak ktos jest tu z dogo to dajcie znac :) Dziękujemy ogromnie !!:loveu: Quote
agaton85 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [SIZE=2]Sonia jest cudowna, jak tylko wróciłam z pracy od razu przyszła i się przywitała. Mój psiur trochę zazdrosny, tym bardziej, że malutka spała dziś ze mną. Apetyt jej dopisuje, chętniej je mokre żarełko. Jednak nadal widzę, że jest zestresowana sytuacją, a uniesiona wyżej ręka i mała się wycofuje.. :([/SIZE] Quote
ceris Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='agaton85']Dzień dobry wszystkim choć większość pewnie śpi. :eviltong: Noc minęła spokojnie, Sonia spała ze mną na łóżku, co jakiś czas zmieniając pozycję, a w jednym momencie obudziło mnie lizanie po ręce :loveu: Byłyśmy już na porannym siusiu, teraz mała odpoczywa dalej. Od suchej karmy woli Lukullusa z saszetki, którego ze smakiem zjada. Czy nie ma ktoś z Was odsprzedać, bądź pożyczyć legowiska ze ściankami, typu [IMG]http://img155.imageshack.us/img155/9626/dsc2925j.jpg[/IMG] Małej bardzo służy takie legowisko, może się ułożyć na wiele sposobów, bez obaw, że się będzie przewracać.[/QUOTE] Znalazłam takie [IMG]http://images39.fotosik.pl/1558/c70c633fe7e077e2med.jpg[/IMG] na bazarku [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230648-ZAPRASZAM!!!-Bazarek-na-weta-i-jedzonko-dla-boksia-Kinga-z-niedow%C5%82adem-do-27-08-2012?p=19511675#post19511675[/url] (nr 57) Quote
agaton85 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Już zapytałam o to legowisko i chyba takie jej sprawię ;) Quote
sonia1974 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='kkasiiiar']Na koncie Soni takie wpłaty : [B]Pani Agnieszka D - 30 zł Pani Anna Sz - 20 zł Pan Tomasz N - 150 zł ceris - 30 zł [/B] jak ktos jest tu z dogo to dajcie znac :) Dziękujemy ogromnie !!:loveu:[/QUOTE] [B]Agnieszka D - 30 zł [/B]to chyba ja cieszę się że mała dobrze znosi zabieg Ciocie czy do tego ortopedy który robił zabieg Soni jest kolejka i jakie badania sobie życzy na wizytę a może robi swoje Quote
agaton85 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 No to ja jeszcze wrzucę zdjątka Soni i nie tylko jej :eviltong: [IMG]http://img17.imageshack.us/img17/1058/s1052969.jpg[/IMG] [IMG]http://img89.imageshack.us/img89/9567/s1052973j.jpg[/IMG] Quote
kkasiiiar Posted August 22, 2012 Author Posted August 22, 2012 [quote name='sonia1974'][B]Agnieszka D - 30 zł [/B]to chyba ja cieszę się że mała dobrze znosi zabieg Ciocie czy do tego ortopedy który robił zabieg Soni jest kolejka i jakie badania sobie życzy na wizytę a może robi swoje[/QUOTE] Tutaj sprawe załatwiala moja wetka bo to jej dobry znajomy ,Sonia jechała juz ze zdjęciami RTG na zabieg, najlepiej zadzwonc i sie dowiedziec jakie beda koszta i czy opłaca sie jechac az do Nowego Tomyśla na operacje. Moze warto tez zapytac u dr Rykaczewskiego z Torunia -tego co operował Farcie , On jest tez dosc wrazliwy na los zwierzat bezdomnych i wtedy z Farcia tez duzo z ceny zszedł a zabieg byl dosc skomplikowany , martik b tez polecala kogos z Bydgoszczy. Quote
malagos Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Cudna, kochana sunia!... Ależ ona maleńka! Quote
agaton85 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Wróciłyśmy z Sonią z lecznicy, wszystko jest w porządku. Temperatura ciała w normie, czucie w łapce jest. Sonia ma apetyt i mnóstwo energii. Nie chce być noszona na rękach, więc dzisiaj kawałek drogi pokonała samodzielnie. Teraz odpoczywa. Ciocia Olga z lecznicy zapłaciła za wizytę, antybiotyk i tabletki które dostałyśmy, bardzo dziękujemy :* a jak kupowałyśmy karmę w sklepie, dostałyśmy jeszcze gratisowe próbki. :) Quote
kkasiiiar Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 agaton85 napisał(a):Wróciłyśmy z Sonią z lecznicy, wszystko jest w porządku. Temperatura ciała w normie, czucie w łapce jest. Sonia ma apetyt i mnóstwo energii. Nie chce być noszona na rękach, więc dzisiaj kawałek drogi pokonała samodzielnie. Teraz odpoczywa. Ciocia Olga z lecznicy zapłaciła za wizytę, antybiotyk i tabletki które dostałyśmy, bardzo dziękujemy :* a jak kupowałyśmy karmę w sklepie, dostałyśmy jeszcze gratisowe próbki. :) Ja przygotuje dla Olgi jakas laurke ;) bo juz 2 raz płaci za Sonie :) musze zdobyc tylko jej adres ;) Quote
agaton85 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Olga ma wielkie serducho :loveu: Sonia się przełamała i zaczyna wcinać Ariona. Jest odważniejsza i chyba zdobyłam jej zaufanie, chodzi za mną krok w krok. Nawet do łazienki idzie jako obstawa. :eviltong: Muszę jej jakieś mini zabawki kupić, bo widać, że lubi się nimi bawić. Jak już poczuła się pewniej to i ząbki wystawia, króliki obszczekała i pyskuje goldence kilka razy większej od siebie. Quote
toyota Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Te małe tak mają, że często są pyskate :diabloti:. Quote
ceris Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 toyota napisał(a):Te małe tak mają, że często są pyskate :diabloti:. Oj tak, małe są pyskate bez względu na wielkość ewentualnego agresora :evil_lol: Quote
martik b Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Cudnie się ogląda takie zdjęcia i czyta takie radosne wieści :loveu: Agatuś tak Ci po raz kolejny dziękuję za pomoc, mała nie mogła lepiej trafić do dt :loveu: Kasiula mogę zrobić coś dla Olgi w powerpoincie już kiedyś ode mnie dostała taką laurkę, bo zafundowała mojej Carmeli piękne posłanko, ma dobre serce dziewczyna, więcej takich wetów powinno być :) Ale jeśli chcesz możesz zrobić Ty, adres znam i mogę podać albo na lecznicę można tez słać, teraz od jutra razem z bartkiem nie będzie ich w lecznicy bo mają urlop 2 tyg zdecyduj więc sama! I daj znać co z tym opatrunkiem czy damy radę zrobić to u mnie w lecznicy czy muszę szukać kogoś innego ... Quote
agaton85 Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Martuś, nie dziękuj :oops: Sonia już smacznie śpi, muszę Wam powiedzieć, że robi się coraz odważniejsza, dziś naszczekała na moją Sarcię, a ta stanęła zdziwiona. :D Naprawdę jest niesamowita, ktoś kto ją adoptuje będzie obdarowywany buziakami praktycznie cały czas. ;) W związku z tym, że 4 września wyjeżdżam na urlop nad morze, na zlot owczarków i nie chcę w tym czasie szukać krótkiego DT dla Soni.. postanowiłam, że zabiorę ją ze sobą :) Nie ma żadnych przeciwwskazań, Sonia czuje się wyśmienicie, więc będzie miała okazję pobyć trochę wśród swoich XXL ONkowych kolegów i koleżanek :) Quote
malagos Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Nie mogę sie napatrzyć na tę mała mordeczkę :) cudko kochane! Quote
agaton85 Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Sonia praktycznie nie chce siedzieć w domu, ciągnie ją na dwór, naśladuje mojego psa we wszystkim. Ze swojej miski pić nie chce, lepiej wypić z Sary michy, śpi na jej legowisku - Sara się już z tym pogodziła, przyłapałam ją na piciu wody z kałuży :evil_lol: bo widziała, że starsza koleżanka też pije, a z goldenką która mieszka piętro wyżej już się zaprzyjaźniła :cool3: Quote
sonia1974 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 ale sobie mała radzi z tym gipsem , słodka jest Quote
martik b Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 nie no niesamowite foty jest cudna :loveu: Quote
malagos Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 ale że ta łapka usztywniona jej zupełnie nie przeszkadza! Nie podgryza opatrunku? Quote
Recommended Posts