Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam dogomaniaków.

Najczęściej narzekamy na forum na Związek a ja chciałabym napisać coś optymistycznego.

Wysłałam papiery do zatwierdzenia championatu Polski 27.12.o3.(Moris zakończył 06.12.w Nowej Rudzie).Zadzwoniłam po 10.01.z zapytaniem,kiedy mogę się spodziewać papierów bo chcę zgłosić psa do Katowic już w championach (a 1-sze zgłoszenie do 31.01).Pani w ZG-niestety nie zapamiętałam nazwiska,była przemiła,wzięła ode mnie numer telefonu i obiecała,że się postara załatwić jak najszybciej.Okazało się,że Kraków (nasze CWC z międzynarodowej)w papierach przesłanych pominął Morisa.Pani z W-wy wysłała faks do Krakowa,kilkakrotnie dzwoniła do mnie na komórkę i faksem przesłała mi dyplom championa-pocztą pewnie przyjdzie dopiero w lutym.

Jestem tym tak miło zaskoczona,że musiałam o tym napisać.Zdarzają się jednak osoby,które są zaangażowane i chyba lubią psiarzy.

Magda z Moriskiem

Posted

Ja tez mam mile doswiadczenia z ZG. Wszyscy wokol straszyli mnie ze nostryfikacja rodowodu moze trwac nawet ze 3 miesiace, a rodowod mojej suki wplynal do ZG 20.IX, 23 byl juz znostryfikowany i za pare dni odebralam go w oddziale. Cala procedura (od czasu zlozenia rodowodu z oddziale) trwala 2,5 tygodnia :D

• 3 weeks later...
Posted

Ciekawe dlaczego w takim razie dla mojej suki zarejestrowanej 4.11.2003r jeszcze rodowodu nie przysłali z ZG ???????? :evil: Toż to ponad 3 miesiace temu !! :evil:

Posted

Ursus- ja Ci powiem, czemu Ci nie przysłali rodowodu- bo Cię nie lubią :D :wink:

ZG bardzo sprytnie wymyślił: zasłonili się taką przemiłą kobietą, bardzo ładną zresztą. I człowiekowi szczena opada, bo tu się z pyskiem dzwoni, a tu niespodzianka. No bo głupio tak wrzeszczeć na miłego rozmówcę.

Chyba z TYmochowiczem gadali :wink:

Gosia

Posted

A więc jednak zdarzają się cuda :lol:

Może ta osoba poczytała o sobie na forum i szybciutko włożyła Twój tak długo wyczekiwany rodowód w kopertę :D

Posted

Chcialabym z radoscia wszystkim zameldowa, ze chyba "idzie na lepsze" o czym najlepiej swiadcza nowe strony ZG - moze warto zastanowic sie co chcielibysmy jeszcze tam znalezc.

Posted

Ten nowy adres to raczej

http://www.zkwp.pl

:D

Stona ma bardzo przejrzystą strukturę i sporo na niej ciekawych informacji.

Szkoda, że niektóre oddziały nawet całkiem duże jak np. Łódź, nie mają jeszcze swoich stronek :(