Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zamarzyło mi się , że trójłapek Borysek z Łomży trafi do tego domku[quote name='Soko']Też mi się wydaje, że super byłoby gdyby został, szczególnie że takich domków jak tego Pana, które biorą pod uwagę że pies chorował/choruje i że trzeba mu pomóc jest bardzo mało i fajnie byłoby gdyby udało się tam "wcisnąć" pieska z mniejszymi szansami na adopcję niż kochany super spanielek ;)[/QUOTE]

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='emilia2280']Feliksik a co ze szczeniakami? Oddaliby je nam wszystkie?[/QUOTE]

ostatni szczeniak został wydany tydzień temu i mam nadzieję, że już więcej nie będzie - jeśli wszystko się uda z zabiegami zgrać

Posted

[quote name='Soko']Też mi się wydaje, że super byłoby gdyby został, szczególnie że takich domków jak tego Pana, które biorą pod uwagę że pies chorował/choruje i że trzeba mu pomóc jest bardzo mało i fajnie byłoby gdyby udało się tam "wcisnąć" pieska z mniejszymi szansami na adopcję niż kochany super spanielek ;)[/QUOTE]

Dokładnie, podpisuję się pod tym :)

Posted (edited)

Pani przespała się ze wszystkim o czym wczoraj rozmawiałyśmy i dzisiaj decyzja pozostała ta sama - czyli NOdi zostaje u nich. chcą mu dać szansę, tym bardziej, że będzie po kastracji i może trochę z emocjami także ochłonie. Cieszę się strasznie, zabiegi obu piesków (suni i samca) mamy umówione na wtorek 21.08 na godzinę 11.00.
Pan, który chciał pomóc niestety narazie nie odebrał telefonu ode mnie, nie odezwał się też do włacicieli Nodiego - jakby oddzwonił to zapytam, czy byłby chętny innym pomóc - a nóż się uda

Edited by feliksik
Posted

[quote name='emilia2280']no to najwazniejsze te kastracje zatem. szkada ze wydali tyle szczeniakó które dalej bédá siémnozyc. moze bédá tak mili podac wsztystkie adresy zebysmy mogli je wysterylizowac potem?[/QUOTE]

szczerze powiedziawszy to nie wiem czy je mają, ale zapytać mogę, tylko czy to nie obciąży za bardzo fundacji?

Posted

[quote name='feliksik']szczerze powiedziawszy to nie wiem czy je mają, ale zapytać mogę, tylko czy to nie obciąży za bardzo fundacji?[/QUOTE]

znajdziemy tanie sterylki i tam skierujemy ludzi. mogá sié nie zgodzic ale spróbujemy.

popros o telefony wszystkich nowych domów jak mozesz :)

Posted

[quote name='emilia2280']znajdziemy tanie sterylki i tam skierujemy ludzi. mogá sié nie zgodzic ale spróbujemy.

popros o telefony wszystkich nowych domów jak mozesz :)[/QUOTE]

ok postaram się. dzięki wielkie za pomoc

Posted

[quote name='inga.mm']Dopiero dzis sie pojawiam po choróbsku i widzę, że na gaszenie świeczek zdażyłam....[/QUOTE]

haha, dzięki że zajrzałaś. Tak już gaszenie mam nadzieję

Posted

przy poszukiwania domku dla Nodiego mówiłam wam, że były dwa fajne telefony. Jeden Pan który chciał pomóc z chorym, jednak nie odezwał siędo mnie ponownie, ale jest i domek, który ponowił chęć przygarnięcia psieska mega lubiącego dzieci, koty i .... OWCE:crazyeye:
Domek wydaje się być fajniutki - zrobiłam wątek, ponieważ rasa nie ma znaczenia tylko charakter: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230771-dom-dla-psa-lubiącego-dzieci-i-koty[/URL]
jeśli macie propozycje wstawiajcie tam

Posted

Nodi i sunia Tina już po sterylce - mieli dziś o 11.00. Psiaki już w domu.
Wszystko ok. Dziękuję za pomoc serdecznie, bez was nie udałoby się - postaram się jak najszybciej formalności pozałatwiać.
Przenoszę wątek na Ma dom i mam nadzieję, że tam pozostanie na zawsze

Posted

[quote name='feliksik']Nodi i sunia Tina już po sterylce - mieli dziś o 11.00. Psiaki już w domu.
Wszystko ok. Dziękuję za pomoc serdecznie, bez was nie udałoby się - postaram się jak najszybciej formalności pozałatwiać....[/QUOTE]

Przyjemnie się czyta, że wszystko ok :)
Dopilnuj proszę, żeby na fakturze było napisane ile kosztował zabieg każdego psiaka np: sterylizacja suczki Tiny - ... zł,
kastracja psa Nodi - .... zł.
Zlecający ........

Posted (edited)

[quote name='elik']Przyjemnie się czyta, że wszystko ok :)
Dopilnuj proszę, żeby na fakturze było napisane ile kosztował zabieg każdego psiaka np: sterylizacja suczki Tiny - ... zł,
kastracja psa Nodi - .... zł.
Zlecający ........[/QUOTE]

właśnie przekazałam wetowi powyższe - dzisiaj będzie wysłana fakturka. Daj znać jak dotrze.

[quote name='Asia & Ginger']Powiedz jeszcze właścicielom, że w razie problemów polecimy im dobrego behawiorystę, już jedna wizyta może wiele pomóc. Myślę jednak, że obejdzie się bez tego. ;-)[/QUOTE]

oczywiście przekaże i napiszę też, że jakby tylko pojawiły się też problemy to ma pisać i pomożemy

[quote name='__Lara']Bardzo się cieszę, że już nie będzie więcej ciąż suni :)[/QUOTE]

ja też. Oby teraz szczęśliwie mieszkali z całą rodzinką

Edited by feliksik
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

przekazuję dobre wieści z domku Nodiego:

witam serdecznie!!!! nodi i tinusia maja sie dobrze... ganiaja po podwórku jak jest pogoda ...
nodi jest o wiele łagodniejszy po zabiegu...dzieci śmiało mogą teraz być razem z nim...bez obaw..
tinusia troszke schudła ale to dobrze bo miała troszeczke nadwagi jak powiedziała pani doktor i to specjalnie troszke ograniczylismy jedzonko ale teraz jest juz dobrze..
sa wspaniałe... bawia sie , ganiaja.. a nawet piłke łapia w pyszczki i nosza dizeciom żeby im rzucały... ciesze sie ze nie zrobiłam tego złego kroku żeby go oddac... jesteśmy nadal kochajaca rodzinka..
fotki pośle jak bede miała troszke wiecej czasu.... bo teraz niestety byłam zabiegana ..dzieci znowu były chore i niestety cały czas lekarze i lekarze...ale sie nie poddajemy już jest w miare dobrze..
a o szczeniaczki pytałam tych co mam numery... wiem że dwie sunie już sa wysterylizowane... a piesek jeden tez po kastracji... a z reszta to trudno mi powiedziec bo miałam wtedy inny numer i niemam kontaktów teraz...
ale mam nadzieje ze u psiaczków dobrze..w październiku nawet jeden psiaczek przyjedzie aż z niemiec do nas w odwiedzinki noi do swoich rodizców... cieszy mnie to że wiem w chociaż paru przypadkach jak sie maja nasze psiaki .... pozdrawiam serdecznie... . odezwe sie znowu i pośle jakies fotki tinusi i nodiego...kochamy je i tak zostanie...!!!!

Oby więcej ludzi spróbowało rozwiązywać problemy a nie od razu oddawać psa