Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z mejla od Pani Anny

"Agata czuje sie u nas coraz lepiej, juz zna swoje imie i podstawe komendy (sitzt!- siad, Fuss!-do nogi ) itp. Pracuje nad nia intensywnie, co dzien 1-2 godziny trainingu. Jest bardzo intelligentna ale uparta. Ale jeszcze pare dni i to bedzie posluszny, wychowany pies. Ma ogromny instynkt ochronny (strzeze naszego domu i szczeka jesli cos wydaje jej sie niebezpieczne). Po odrobaczeniu utyla .. Bedzie bardzo trudno kiedys mi sie z nia rozstac bo ma "silna osobowosc"

:multi::multi:

Posted

:multi: :multi: :multi:
Wspaniałe wiadomości!!! :loveu: :loveu: :loveu:
A może Agatka się zasiedzi u nowj Pani i już nie będzie zmieniała miejsca zamieszkania...??? :cool3:

• 1 month later...
Posted

cytuje
"Agata jest u mnie. Bardzo dobrze sie czuje , musze uwazac, zeby nie byla grubaskiem bo je za dwoch. Chodzimy na spacery do lasu, gdzie lata bez smyczy i slucha sie . Rozumie wszystko co jej powiem. Na komando "SPAC" kladzie sie na swoim miejscu i spi. Do innych psow nie jest juz "zadziorna" ale nie lubi ich. Odluczyla sie tez ciaglego szczekania. Potrafi godzinami lezec brzuchem do gory ( trzeba ja wtedy glaskac). Na razie nic dla niej nie szukam bo czas urlopowy. Ktora Pani dala jej pluszowego zwierzaka i kocyk? (prosze pozdrowic). Te najbardziej lubi, choc ma duzo nowych. Wkrotce zrobie nowe Foty." :multi:
kto sie przyzna do kocyka i pluszaka?:cool3:

Posted

Poryczałam się:loveu:
chciałam jej dać choć trochę zapachu od nas tych ktorych zauroczyła i
cały czas jest w naszych sercach :loveu:
Cieszę się że jest szczęśliwa! to najważniejsze!
Z niecierpliwością bedę czekać na fotki!
Proszę pozdrowić p. Annę!

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

"
Agata jest ciagle u mnie..
Znalazlam dla niej dom (u pary rencistow, bardzo dobry) ale pierwsze proby przeprowadzki nie udaly sie.
Agata protestowala bardzo energicznie i dala wszystkim do zrozumienia, ze tylko u nas bedzie mieszkac. Bylo szczekanie, warczenie i strajk spacerowy (siedzi i nie pojdzie z nikim "nowym" nawet pare krokow).
A wiec musze probowac inaczej (stopniowo ) ja przyzwyczajac,
U tych ludzi byloby jej lepiej niz u mnie, maja wiecej czasu i kochaja psy jak dzieci. Na jesieni musieli uspic suke (14lat) bo byla chora. Mieszkaja pare krokow ode mnie a wiec mialabym ja "na oku" i bylaby u mnie w czasie ich wyjazdow..
Ale Madame sie uparla i "wisi" na mnie doslownie tzn. wlasciwie akceptuje tylko mnie.. Podobno to jest typowe u Border Colie. Moj brat ma tez jednego i ta sama reakcja..
Zobaczymy czy sie uda, jesli nie to bedzie u nas."

ja nie wiem czy Agatka chce zmienic dom ;)

Posted

Co to znaczy "byłoby jej lepiej"? To jest spojrzenie jedynie od strony materialnej. To tak jakby powiedzieć że dziecku z jego bezrobotnymi ale kochającymi rodzicami jest marnie więc dajmy chętnej bogatej parze to będzie miało lepiej. Lepsza kromka suchego chleba w kochającej rodzinie niż suto zastawiony stół gdzie indziej. Pies ze swej natury nie jest zainteresowany dobrami materialnymi tylko przynależnością do określonego stada. I to jest dla niego ważne a nie to co będzie jadł jutro (tu zresztą chyba aż tak źle nie ma żeby zastanawiać się nad jutrzejszym posiłkiem ;-) ).
Myślę że abstrahoojąc od powyższego oddanie jej do domu tak blisko, wbrew pozorom jest minusem całej sprawy. Codziennie widząc swoją "byłą panią" pies przeżywałby na nowo męki rozłąki. To nie jest dobry pomysł.

Oczywiście łatwo jest mądrzyć się jak nie utrzymuje się danego psa ale napisałem jedynie to co myślę nie usiłując nikogo pouczać.

• 3 months later...
  • 1 year later...
Posted

Wkleilam Agatke do dzialu szczesliwe zakonczenia na stronke lodzkiego schronu. Czy moglaby ktoras cioteczka napisac pare slow o niej, bo nie mam czasu przeczytac calego watku, tyle psow mam do przeniesienia tam.

Watek podrzucila Szajbus :loveu: