Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asiaf1 napisał(a):
Czy jest sznsa na wyciągnięcie jej do hoteliku? Ja podtrzymuje 100 miesięcznie.
Jest druga osoba, która pomogłaby.

co dalej?

Są osoby chętne do pomocy. :multi: :multi: :multi:
Trzeba się dowiedzieć czy w Złotnikach nie ma miejsca. A jeśli nie w Złotnikach to, gdzie?

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja myślę, że osoby, które deklarowały wpłaty, powinny przelać je już na AFn z dopiskiem "na hotelik dla Agaty". Dopiero gdy pieniądze znajdą się na koncie, i oszacuje się na ile starczą, można myśleć o zabraniu Agatki ze schroniska. Podejrzewam, że może zrobić to każdy.

Posted

Puchatek napisał(a):
Agatka potrzebuje natychmiast domu. W schronie jej zdrowie a może i życie jest zagrożone.

Tak jak 300-400 pozostałych psiaków, bardzo często w jeszcze gorszym stanie:(

W Złotnikach full, zresztą kto by tam jeżdził do Agaty?
Czy ktokolwiek sprawdzał hotele w okolicach Łodzi?
I ile jest kasy? 100zł? To chyba trochę mało. (dziękujemy Asiu)

Posted

co do Agaty to jest nią zainteresowana Pani z grupy Ochrony zwierząt z Bonn

pozwolę sobie wkleić mejl jaki od tej osoby dostałam:

"Naleze do grupy Ochrony Zwierzat w Niemczech k. Bonn.Wyciagamy z Polski psy, ktore sa w szczegolnie ciezkiej sytuacji i ktore nie sa agresywne.Staramy sie tutaj o dom staly. Ostatnio wyciagnelismy Dalmatynke z Koszalina. Znalazla tu super dom. Taka Akcja musi byc dobrze przygotowana.
Jesli Pani jest zdania, ze mozemy pomoc (tzn. wiasc psa Agate tutaj) prosze mi dac znac.Pies musi miec szczepienia i Czip. Musi byc mozliwosc wyciagniecia go ze schronu w Lodzi i przetrzymania pare dni do dnia Transportu do nas. Szczegoly transportu omowimy,jak bedzie pewne, ze pies moze wyjechac.Mam w domu Dalmatynczyka, bardzo lagodnego i 4 Koty.
Czy jest wiadomo jak reaguje Agata na Koty?
Na razie musi ten pies jak najszybciej wyjsc ze schronu."

czy ktoś ma już doświadczenie w adopcjach na odległośc? ja jestem zielona w tym temacie, wysłałam juz wiadomośc do Julii ze schroniska i teraz prosze o konsultacje i radę dziewczyny z Fundacji. Poprosiłam tą Pania o podanie więcej informacji o tej Grupie i namiarów na osoby ,które moga jej wystawić "referencje" .mam nadzieję ,że Agata tak jak Derbi znajdzie nowego dom,choćby w Niemczech.

Posted

ewatonieja napisał(a):
co do Agaty to jest nią zainteresowana Pani z grupy Ochrony zwierząt z Bonn

czy ktoś ma już doświadczenie w adopcjach na odległośc? ja jestem zielona w tym temacie, wysłałam juz wiadomośc do Julii ze schroniska i teraz prosze o konsultacje i radę dziewczyny z Fundacji. Poprosiłam tą Pania o podanie więcej informacji o tej Grupie i namiarów na osoby ,które moga jej wystawić "referencje" .mam nadzieję ,że Agata tak jak Derbi znajdzie nowego dom,choćby w Niemczech.

wielkie doświadczenie ma pajunia, napisz do niej na pw

Posted

Sprawa jest aktualna tylko bedzie problem z transportem,Bonn jest blisko granicy z Francją,a ta pani ma mozliwośc odebrania Agaty z okolic w promieniu 400 km od Bonn :( ja nie znam nikogo kto by się wybierał w tamta stronę,Pani wymysliła że można by było zapłacić konduktorowi za przypilnowanie Agaty w trakcie jazdy pociagiem. kurde jak zwykle musi byc pod górkę :(( poprosiłam o radę Pajunie ,mam nadzieję ze coś doradzi