emilia2280 Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 kurczé, bez osoby na miejscu ta pomoc nie ma jak zostac przekazana kotom i wátek stoi :( Quote
Kika9004 Posted August 15, 2012 Author Posted August 15, 2012 Błagam, poczekajmy jeszcze te klika dni. Myślę, że jak Magda wróci to na pewno pomoże. Ona już łapała kociaki i wie co i jak. Kuuurczątko, ja na 99,2 % w poniedziałek wyjadę na szkolenie z pracy na dwa tygodnie, będę bez neta :-(, nie będzie mnie na miejscu. Może na weekend wrócę. Quote
elik Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 [quote name='Kika9004']Błagam, poczekajmy jeszcze te klika dni. Myślę, że jak Magda wróci to na pewno pomoże. Ona już łapała kociaki i wie co i jak. Kuuurczątko, ja na 99,2 % w poniedziałek wyjadę na szkolenie z pracy na dwa tygodnie, będę bez neta :-(, nie będzie mnie na miejscu. Może na weekend wrócę.[/QUOTE] My możemy poczekać, ale czy mogą czekać koty ???? Bez osób działających i zorientowanych w temacie tam na miejscu, nie da sie pomagać biedakom :( Samo założenie wątku nie zmieni bytu kotów. Quote
esperanza Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Niestety w Ostrołęce jest bardzo mało osób działających prozwierzęco. Kika9004 zapytaj jeszcze bebcik- łapała koty u siebie w bloku, wie jak to zrobić. W ostateczności poproś p.Wiesię ze schroniska. Ma bardzo dużo na głowie, ale myślę że nie odmówi. Quote
Kika9004 Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 (edited) Za chwilę odezwę się do bebcik, mam nadzieję, że już wróciła z wakacji. Sklepik zoologiczny w handlowcu zgodził się być punktem odbioru karmy dla kociaków :). Wyjeżdżam w poniedziałek, wracam na weekend. *** EDIT: Rozmawiałam z Bebcik, ma molestować Magdę, która wraca jutro! Magda (jako doświadczony łapacz kotów) ma rozmyślać nad planem działania, my dwaj laicy będziemy pomagać :loveu:. Wszystko zaczyna się układać. Edited August 17, 2012 by Kika9004 Quote
malagos Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 elik napisał(a):My możemy poczekać, ale czy mogą czekać koty ???? Bez osób działających i zorientowanych w temacie tam na miejscu, nie da sie pomagać biedakom :( Samo założenie wątku nie zmieni bytu kotów. I jakoś ruszyła sprawa do przodu? Czytałam, ze jeden sklep przyjmuje dary z karmy - w Kupcu. Są już jakieś darowizny? Quote
Kika9004 Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 O ile dobrze liczę to na razie zostało przekazane dla kociaków 64 kg karmy :). Magda obiecała zająć się wyłapywaniem kotów. Czekam na jakieś wieści od niej. Quote
malagos Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 O, to rewelacja! Czy jest wiecej karmicielek, czy tylko ta pani, o ktorej piszecie? Quote
Selenga Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 (edited) obiecana aukcja cegiełkowa: http://allegro.pl/show_item.php?item=2599558554 Mam też takie pytanie na temat - czy urząd miasta nie wspomaga akcji sterylizacji i dokarmiania? Pytam bo w wielu miejscowościach karmicielki dostają jakąś ilość karmy od gminy albo urzędzie miasta, są też talony na bezpłatną sterylizację (tzn. gmina lub miasto płaci). O ile się nie mylę to chyba jest nawet obowiązek zapobiegania bezdomności teraz. I jeszcze jedna sprawa - jak będzie taka cisza na FB i tutaj, to na pomoc nie macie co liczyć... Edited August 31, 2012 by Selenga Quote
elik Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Selenga napisał(a):... jak będzie taka cisza na FB i tutaj, to na pomoc nie macie co liczyć... W pełni popieram. Dramatyczny tytuł, a potem cisza. Niestety teraz trudno będzie zainteresować tematem na nowo. Quote
esperanza Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Kika9004 wraca dziś ze szkolenia, pewnie niedługo wejdzie tutaj i wątek odżyje. Dzięki naszym naciskom miasto przeznaczyło w tym roku 7000zł na zabiegi. Zapisy były w lutym, ale już po kilku dniach zabrakło numerków. Inna sprawa, że lecznica, z którą UM podpisał umowę nie ma warunków na przetrzymywanie zwierząt. Oczywiście słaliśmy pisma, że nie można kotów zaraz po zabiegu wypuszczać na ulicę, ale UM miał to gdzieś, a wetki z tej lecznicy się na nas obraziły. Ręce opadają :-( Mamy niestety podejrzenia, że część z tych kotów, które były sterylizowane na koszt miasta są kotami domowymi. Szkoda, że zabrakło talonów dla kotów wolnożyjących. Z drugiej strony lepiej, by domowe kotki były wycięte, niż żeby rodziły co ruję, albo dostawały tabletki na powstrzymanie rui. Quote
Kika9004 Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 Przepraszam za ciszę, ale nie miałam możliwości pisania aktualizacji. Nasze dwie wolontariuszki od kilku dni polują na kotki, na razie z marnym skutkiem. Dziś znów wyruszają w teren, trzymajmy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie akcji :). Wysłałam do fundacji meila ze zgłoszeniem pierwszej fakturki, zgłoszenie poszło z dniem pierwszej próby polowania :D. Quote
beataczl Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 [quote name='Kika9004']A teraz bierzemy udział i pomagamy, oraz zapraszamy znajomych : https://www.facebook.com/events/419864064717234/ :multi::multi::multi: zapraszam i udostepniam jak tam kotki, udalo sie zlapac jakies..? Quote
malagos Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='Kika9004']O ile dobrze liczę to na razie zostało przekazane dla kociaków 64 kg karmy :). Magda obiecała zająć się wyłapywaniem kotów. Czekam na jakieś wieści od niej. Byłam dziś w Ostrołęce i zapytałam o te 64 kg karmy ( w sklepie przy Kupcu) - pani bardzo się zdziwiła, owszem, zbierają karmę ale całą przekazują do Kruszewa. Za to w lecznicy od dziś przebywa na obserwacji 15-dniowej kotka syjamka, 4 letnia, która nie lubi pana i po raz drugi go pogryzła. I już jej nie chcą Kotka akurat ma rujkę, jest przerazona i zagubiona....... Quote
esperanza Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 60kg karmy pochodzi od 3 darczyńców z Facebooka :-) Quote
malagos Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='malagos']I jakoś ruszyła sprawa do przodu? Czytałam, ze jeden sklep przyjmuje dary z karmy - w Kupcu. Są już jakieś darowizny?[/QUOTE] a, bo zrozumiałam, ze karmę dla kotów, z darów, przyjmuje sklep zoo w Kupcu, a jest tam tylko jeden. Quote
Selenga Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Nic się nie upominacie a ja zarobiona, zupełnie zapomniałam... Rozliczenie aukcji cegiełkowej: Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek Zadeklarowano kupienie 41 cegiełek Na moje konto zapłacono za 15 cegiełki Na moje konto wpłynęło 45 zł koszt wystawienia aukcji i prowizję allegro biorę na siebie 45 zł przelałam wczoraj na koto Stowarzyszenia Poza moją wpłatą na konto Stowarzyszenia powinny z allegro wpłynąć pieniądze od 4 osób: Lidki B. z Krakowa (baboon-ldk) Małgorzaty J. z Jaworzna (megi502) Anny R.-O. z Tłuszcza (77anusia) Nataszy U. z Ostrołęki (alice-practice) Quote
esperanza Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Potwierdzam wpłatę od : Selengi megi502 77anusia Selenga bardzo, bardzo serdecznie dziękuję za poprowadzenie aukcji. Gdy wpłyną pozostałe pieniądze zamówię karmę dla kotów. Quote
Kika9004 Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 Odebrałam 15 kg karmy dla kociaków od naszej kochanej Pani Weterynarz :) W miarę możliwości w przyszłym tygodniu worek powędruje dla Pani Karmicielki :D. Quote
Kika9004 Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 Było miło :) Porozmawiałyśmy sobie, poobserwowałam usuwanie owłosienia z kocich jajeczek :) spooko Quote
Kika9004 Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 Dziewczyny właśnie stoją, marzną przy starym szpitalu i czekają aż krążące wokół klatki do niej wejdą. Trzymamy kciuki!! Quote
Recommended Posts