Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Usmiejecie - sie bylysmy z outsider na chwilke na wystawie w Katowicach i nie moglysmy sie powstrzymac zeby nie kupic Sabie slicznych szeleczek i smyczy. Wchodze na dogo ogladam fotki i kupilysmy IDENTYCZNY komplet jak ten na zdjeciu:diabloti: :loveu: :mad: :evil_lol:
Takze nie musicie dawac jej wyprawki :)
Mam jeszcze pytanie - bo jesli sunia bedzie sie dobrze czula to chcialybysmy jak najszybciej zrobic jej sterylke zeby na poczatku kwietnia pojechala do swojego domu docelowego juz wysterylizowana, ale nie wiem jak jest ze szczepieniami, czy jest zaszczepiona, czy najpierw szczepic potem sterylizowac? Wybaczcie laickie pytania, ale ja zawsze mialam niewykastrowanych panow:oops:

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

stupid-girl napisał(a):
ale nie wiem jak jest ze szczepieniami, czy jest zaszczepiona, czy najpierw szczepic potem sterylizowac? Wybaczcie laickie pytania, ale ja zawsze mialam niewykastrowanych panow:oops:

Zważywszy na to iz sunia jest znajdką , nie mamy żadnej pewnosci czy była szczepiona.

Wg mnie najpierw trzeba ją zaszczepic a potem wysterylizować.

Posted

Z transportem wynikło nieporozumienie.
W efekcie- sama zawiozłam Sabę do Wawy i ok. 22-giej przekazałam ją stupid-girl, która zapewne dotarła juz do Katowic i jutro napisze cos na forum.

Posted

jeśli można, prosze o informacje odnośnie paru rzeczy:
- kiedy Saba została znaleziona i jak długo przebywała u osoby która ją znalazła ?
- ile czasu spędzała na spacerach i ile razy dziennie była wyprowadzana ?
- co jadła ? i o jakich porach ?
- jaka były jej ulubione zabawy, zabawki ?
- czego się bała ? czy było coś charakterystycznego w jej zachowaniu ?

Osobiście zakochałam się w Sabie - jest przecudna, choć narazie ciężko coś powiedzieć o jej charakterze. Wiem że jest bardzo łagodna. Florka znalazła w niej doskonałego kompana do zabawy - Florka strasznie boi się psów i pies musi być bardzo wzbudzić jej zaufanie zeby ośmieliła się podejść. Saba boi się wchodzić do bloku :placz: i jest bardzo silna w porównaniu do tych moich dwóch rozbójników. Jest pocieszna

Posted

w sumie powinnam sie zapytac na miejscu w Warszawie:oops: , ale wszystko bylo tak na szybko a dodatkowo Sabcia byla bardzo zestresowana jazda, ze nie chcialam jej meczyc pobytem na parkingu.
Droge zniosla bardzo grzecznie - nie wiercila sie nie piszczala byla chyba bardzo zdenerowana bo lezala zwinieta w klebuszek i tylko patrzyla na swiatla na drodze. Dojechalismy do Katowic ok 2 w nocy, jak tylko samochod sie zatrzymal od razu byla gotowa do wysiadki - zalozylam jej otrzymana w wyprawce obrozke i smycz i Sabeńka najpierw porwala znaleziona na chodnku kromke chleba:mad: , potem przeciagnela mnie po trawnikach (oj ma siłę - chyba ta krew pociagowca:razz: ) zrobila grzecznie sioo na trawnik i strasznie sie ucieszyla jak zobaczyla outsider:cool1:
Potem byly tylko problemy przy wejsciu do bloku (moze ma jakies negatywne skojarzenia:-( ).
Mam tez pytanko - Sabcia utyka na tylna lapke - tak bylo od jej znalezienia czy to jakis pozniejszy uraz. To moze byc wazne przy wizycie u weta.

Ale poza tym jest przeslodka - ma taka delikatna subtelna urode:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Dziewczyny, pytania kierujcie do osoby, która Sabę znalazła i przetrzymała u siebie. Outsider powinna miec do niej nr telefonu .
Utykanie, z tego co wiem, było od początku.

Żeby ktoś nie myslał, ze głodze psy:mad: .... Saba specjalnie nie była karmiona wczoraj po południu żeby nie zwymiotowała podczas jazdy. Ale i tak sie nie udało... Pawik za moim siedzeniem bedzie zaraz prany ...:roll:

Posted

Kalina napisał(a):
Dziewczyny, pytania kierujcie do osoby, która Sabę znalazła i przetrzymała u siebie. Outsider powinna miec do niej nr telefonu .
Utykanie, z tego co wiem, było od początku.

Żeby ktoś nie myslał, ze głodze psy:mad: .... Saba specjalnie nie była karmiona wczoraj po południu żeby nie zwymiotowała podczas jazdy. Ale i tak sie nie udało... Pawik za moim siedzeniem bedzie zaraz prany ...:roll:

No cos Ty - bardzo dobrze, ze nic nie jadla ;) Chociaz na moich siedzeniach jest cala kolekcja po jadlospisie mojego psa :mad:
Zreszta moj niuf na okragla rusza paszcza i cos przezuwa a jak widzi sucha kromke na ulicy to malo lap nie polamie tak sie rzuca w celach konsumpcyjnych.
Ja tam sie ciesze, ze sie rzucila na ta kromke - przynajmniej wiadomo, ze stres po jezdzie jej minal :)

Posted

ewick napisał(a):
udało się :D
zdejmuję Sabę z allegro w takim razie :)

Nie chce zapeszac, ale Outsider bedzie po 13 w necie to mysle, ze osobiscie poprosi o zmiane tytulu :)

Kurcze - jest problem z rocznym psem outsider - miśkiem - szaleje przy Sabie - ciągle probuje ja pokryc - juz poszlo na zęby - boimy sie czy to nie poczatek cieczki....

Posted

kurcze bardzo bym chciała coś więcej napisać ale kompletnie nie mam siły - cała noc nie przespana i dość dużo wrażeń :shake: w ciągu dnia, nie miałam czasu nawet zjeść - co w moim przypadku jest zbrodnią najwyższą ! byłyśmy ze stupid girl dziś u weta - na jutro rano mamy umówioną wizytę na RTG i USG. Mam nadzieję że z tą nóżką nie okaże się nic poważnego. Mówiąc szczerze, gdyby nie stupid girl to chyba bym zginęła marnie :shake: jest jak czuwająca matka :cool3:

Posted

outsider napisał(a):
rano mamy umówioną wizytę na RTG i USG. Mam nadzieję że z tą nóżką nie okaże się nic poważnego. Mówiąc szczerze, gdyby nie stupid girl to chyba bym zginęła marnie :shake: jest jak czuwająca matka :cool3:

:oops: :oops: :oops: przesadzasz :)
Jestesmy juz po wizycie u weta i jedno mozna powiedziec - zasluzenie szczyci sie tak dobra opinia.
Niestety sprawa łapki Sabki jest dosc skomplikowana - okazalo sie, że ma dawne juz zabliznione zlamanie kolana, ktore samoistnie nie zroslo sie zbyt prawidlowo. Gorsza sprawa jest z bioderkiem - ma praktycznie wbita glowke kosci do panewki biodrowej i slady po peknieciu miednicy. W zasadzie sprawa jest dosc dawna - Saba jest mloda i na razie chodzi, ale jest obawa, ze ta wbita glowka moze sie z czasem zablokowac i calkowicie unieruchomic staw. Lekarz stwierdzil, ze jest to na tyle dawny uraz, ze jedyna szansa to amputacja glowki tej kosci - zeby przywrocic prawidlowe polozenie stawu - z kolankiem juz nic sie nie da zrobic.
Z ciezkim sercem (outsider sie serce kraje) podjelysmy decyzje o interwencji chirurgicznej- jutro rano Saba bedzie operowana.

Posted

stupid-girl napisał(a):
Z ciezkim sercem (outsider sie serce kraje) podjelysmy decyzje o interwencji chirurgicznej- jutro rano Saba bedzie operowana.

dziewczyny...:loveu: wiedziałam,że nie dacie Sabie zginąć...

kciuki mocne za sunię
Jutro od razu prosze o relację z operacji i wybudzania...

Posted

Mamy nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze - lekarz mowil, ze przy operacjach tego typu bardzo duzo zalezy od psychiki psa - czy bedzie w stanie sie przemoc i mimo wszystko stawac na ta lapke.
Ale jestesmy dobrej mysli - Saba w ogole nie zwraca uwagi na swoj problem - skacze i biega jakby nigdy nic - najbardziej lubi zeskakiwac ze stolow do badania:mad:

I wiecie co - nadal nie moge sie nadziwic, ze ktos mogl sie pozbyc tak pieknego psa - wszyscy sie nia zachwycaja, outsider mowi, ze jest lagodna, grzeczna i posluszna. A jednak komus to bylo za malo:placz:

Posted

to fakt - saba jest wyjątkowym pieskiem - z chłopakiem w ciągu dwóch dni tak się do niej przywiązaliśmy, że ciężko będzie nam ją oddać. Żartujemy, że gdybyśmy mieszkali w domku z ogrodem to zostałaby z nami. Nie ukrywam że się strasznie martwie :placz: siostrzyczka nie może się doczekac kiedy już w końcu zobaczy Sabę. Nasze ukochane zwierzątko przestało się nieco bać windy i klatki schodowej :cool3:

Posted

Saba juz w klinice. To nie do wiary jak mimo tego wszystkiego jest lagodnym i pogodnym pieskiem:loveu: Zajęto się nią bardzo troskliwie - outsider jest pod telefonem - czeka na wiesci, kiedy mozna bedzie podjechać po niunie.

Posted

Tiger napisał(a):
Jeszcze żadnych wieści ?

Zaglądam i zaglądam .a tu nic .........
Mam nadzieje, że zabieg się udał i że wszystko z Sabą w porządku ....

Sunia zostala zawieziona rano. Za godzinke po nia pojedziemy - w tej klinice (Katowice Brynow) psy przywozi sie na operacje a potem zostaja az do wybudzenia i wieczorem mozna je odebrac. Nie myslcie prosze, ze jestesmy nieczule i Sabcie tam zostawilysmy - outsider jest pod telefonem (studiuje i akurat ma obowiazkowe praktyki) ja pracuje - nie moglysmy tam zostac:placz: Rekomendacje znajomych i nasze wrazenia z wczoraj sprawiaja, ze mamy zaufanie do tej kliniki. Wierzymy, ze bedzie dobrze i mocno trzymamy kciuki.

Posted

no i już po wszystkim :multi: okazało się że nieco bioderko było źle ułożone do RTG i stan Saby nie jest taki zły jak to wyglądało (miała powtórnie zrobione RTG) - operacji więc nie było :multi: póki co lekarz zaproponował odpowiednie leki i kontrole stanu bioderka. Bardzo się cieszę, że Saby nie trzeba było operować. Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu kliniki - są naprawde godni polecenia. A Saba jest jeszcze trochę zamroczona po narkozie, która została jej podana przed wykonaniem powtórnego prześwietlenia. Jest cudowna :loveu: słodka i ciężko mi będzie się z nią rozstać - na szczęście będę mogła ją odwiedzać :loveu:

Posted

outsider napisał(a):
Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu kliniki - są naprawde godni polecenia. A Saba jest jeszcze trochę zamroczona po narkozie, która została jej podana przed wykonaniem powtórnego prześwietlenia. Jest cudowna :loveu: słodka i ciężko mi będzie się z nią rozstać - na szczęście będę mogła ją odwiedzać :loveu:

Zapomnialas dodac, ze Saba zawojowala cala klinike - zostala tamtejsza gwiazda - lekarze i caly personel byli nia zauroczeni:loveu:
Za tydzien kontrola (trzeba bedzie monitorowac to biodro - lekarz mowil, ze z amputacja glowki kosci zawsze sie zdazy) i szczepienie - wtedy podejmiemy decyzje o sterylce suni.