Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem, zła, rozczarowana, rozżalona...

Jak można było umawiac się na adopcję i szukac transportu żeby rezygnowac w chwili gdy transport sie znalazł ?

Saba znowu nie ma domu a ja musze ją w sobotę odebrać od ludzi , u których jest.
Mam w domu 32 koty i 3 psy i nie mam miejsca ,w dwóch pokojach z kuchnią, na owczarka.

Tym bardziej jest mi przykro, ze odprawiłam z kwitkiem fajny dom w Kocku niedaleko Lublina, informując, ze Saba jedzie do Wrocławia...

Qrczaczku83, wiem, że przeczytasz ten post i mam nadzieje, ze będzie Ci wstyd. Bo przez Ciebie Saba pojedzie w sobotę do schroniska. I bedzie jadła, jesli dopcha sie do miski, śrutę ze zmielonymi starymi kośćmi. Bo tak karmi sie psy w lubelskim schronie.

A ja mam nauczke żeby nie wierzyć ludziom, którzy oszczędzają na rozmowie telefonicznej w sprawie adopcji.
Bo nie pofatygowałas się aby zadzwonic, pomimo moich próśb i podawania numerów telefonów kilkakrotnie.

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O rany,
jak można byc tak nieodpowiedzialnym
Zrobiłaś nadzieję że sunie zabierzesz, mogłaś napisać, zadzwonić.
Wiesz co, kup sobie lepiej pluszowego pieska....

Kalina czy jest w Lublinie jakiś hotelik dla zwierząt??
Może można jej kupic jeszcze troche czasu.
Przecież to jeszcze dziecko......

Posted

beka napisał(a):

Kalina czy jest w Lublinie jakiś hotelik dla zwierząt??
Może można jej kupic jeszcze troche czasu.
Przecież to jeszcze dziecko......

jest...ale tam nie dam psa nieszczepionego (chyba)
W drugim- kilka innych znajd dogomaniackich... i własciciel chyba stracił już cierpliwosc do nas.

Musz coś wymysleć. mam czas do soboty. I dużo i mało.

Posted

ewick napisał(a):
fatalnie... czy Qurczaczek napisała ze nie bierze suni? czy milczy? może sie odezwie?

Milczy.
W innych watkach doczytałam, ze równolegle z nagrywaniem adopcji Saby szukała sobie psa we wrocławskim schronie.

Kurcze...a Saba mogła miec taki fajny dom w Kocku...:angryy:

Posted

chyba zaszło jednak nieporozumienie, bo ostatni post Qurczaczka w temacie piesków schorniskowych był 09-03-2007, 08:34 potem już wyłacznie udzielała się na wątku Saby, i w transportowym, gdzie dała ogłoszenie o transport, ostatni jej post tutaj jest z 13 marca

Qrczaczek83 napisał(a):
napisalam do Jo37 w sprawie transportu i czekam na odpowiedz :) a do Ciebie Kalina zadzwonie jak juz bede wiedziec na bank kiedy Sabcia przyjedzie :D:D aha jak mysle ona nie ma zadnej ksiazeczki zdrowia? wiec trzeba ja na nowo odrobaczyc i zaszczepic?? a moze jakis chip ma? w koncu podobno to juz obowiazek chipowac psy ??

wiem, że sytuacja jest już podbramkowa, bo trzeba by wiedziec co z sunią, ale nie wygląda mi na to, że Qurczaczek rezygnuje z Saby, mozę dajmy jej szansę na odpowiedź?

Posted

muszę przyznać że bardzo mi sunia przypadła do gustu, szukam psiaczka dla mojej 3 letniej siostrzyczki tzn takiego który byłby skłonny się z nią bawić. Błagam napiszcie, czy suczka jest naprawdę łagodna i czy toleruje dzieci ? tu chodzi o bezpieczeństwo maleństwa. Prosiłabym w skórcie o charakterystykę pieska, jeśli chodzi o charakter, nawyki, zachowanie.
Rodzinka mieszka w domku jednorodzinnym. Narazie pytam w charakterze informacyjnym i nie chciałabym robić wielkich nadziei. Wieczorkiem myślę, że już na 100 % będę wiedziała co i jak.

Posted

Decyzja należy do Kaliny, prawda jest taka, że Sunia musi iść jak najszybciej do domu żeby nie musiała być ani jednego dnia w schronie, dobrze by było, żeby Qurczaczek się jak najszybciej odezwała

Posted

Outsider i inni zainteresowani, dzwońcie do mnei na komórkę ( nr w pierwszym poscie) bo ja dzis mam urwanie gwizdka i nie mam czasu zeby siedziec na necie.

MOge Sabę zawieźć do Wawy jesli trzeba, albo w promieniu do 200km od Lublina.

Sunia jest jeszcze szczeniakiem wiec chęci do zabawy ma wiele i na pewno nie zrobi ( celowo) krzywdy.
Na pewno bedzie potrzebowała towarzystwa bo samej będzie jej nudno. Moze byc człowiek, moze byc inny pies...
Trzeba będzie ja KONIECZNIE wysterylizować bo jest przesliczna i jak ucieknie to na pewno będzie rodzic, rodzic rodzic... a ktoś będzie sprzedawał maluchy za 50zł...

Posted

ja juz sie publicznie deklaruje, ze jesli outsider zdecyduje sie na Sabcie zaplace za jej sterylke.

outsider bedzie miala dostep do netu dopiero wieczorem, jesli jednak okaze sie, ze Sabcia ma juz ten domek we wroclawiu prosze o info na dogo lub moje gg (pod avatarkiem) bede na necie do wieczora

Posted

stupid-girl napisał(a):
jesli jednak okaze sie, ze Sabcia ma juz ten domek we wroclawiu prosze o info na dogo lub moje gg (pod avatarkiem) bede na necie do wieczora

No nie,.... czy uważacie, ze mimo wszystko mogłabym dac psa komus kto wiedząc, że za dwa dni jest zorganizowany transport nie odzywa sie pomimo pw , maili i apeli na forum?
Qrczaczek83 Saby nie dostanie i zakończmy ten temat:mad:

Posted

no to wszystko jasne :cool3: sunia będzie miała nowy domek ;) teraz tylko prosimy o pomoc w transporcie, przynajmniej do połowy drogi. z Kielc jesteśmy w stanie ją odebrać.

Posted

dokladnie opcja jest taka, ze ja moge podjechac tak powiedzmy polowe - wiem, ze sunia miala juz kombinowany transport przez warszawe. My mozemy podjechac do Kielc, Krakowa, Warszawy (byle gdzies na obrzezach ;)) Najbardziej nam pasuje jutro, niedziela wieczor (pozny) lub ewentualnie poniedzialek

Posted

no już wszystko ustalone :cool3: pośrednictwo Fox Indii - ona dowiezie Sabę do Warszawy i u niej piesek poczeka parę godzin, zanim ja się pozbieram po zawodach... z tamtąd zabierzemy ją ze stupid girl w granicach 21 - 22.

Posted

ewick napisał(a):
mam nadzieję, że sie już dogadałyście konkretnie w sprawie dowiezienia suni.. żeby nie było tak jak poprzednio:evil_lol:

tfu-tfu. odpukuje.
tym razem nie mozemy pozwolic sobie na komplikacje. Wyjezdzamy w niedziele najszybciej jak sie da. Outsider juz wyjasniala przez tel, ze ma zawody a to niestety taka impreza, ze do konca nie wiadomo o ktorej sie skonczy :shake:
W kazdym razie to jest ok 3 godzin jazdy do warszawy a po warszawie to juz sie okaze:cool3:
Mysle, ze outsider bedzie w stalym kontakcie telefonicznym i nie ma takiej opcji, zebysmy suni nie zabraly.