Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok.. to ja jeszcze ku pokrzepieniu serduch wklejam maila od Pani irenki, Oskarowej opiekunki. Żeby nie było..:
A tak wogole, to jak juz pisalam na gg, Oskario jest juz teraz w pelni "zadomowiony". Nie walczy o jedzenie czy smakolyki,
zaakceptowal, ze Pia jest wyzej w hierarchii niz on. Na spacerach jest bardzo "opiekunczy" w stosunku do Pii, pilnuje jej, czeka i chodzi
za nia jak cien. Przestawil sie kompletnie na niemiecki - juz nie uzywam rozkazow po polsku.
Nawet nie ma problemu z odebraniem mu czegos, co skradnie - chociaz teraz nie ma mozliwosci, bo zalozylam "furtke" do kuchni.
Jest poprostu kochana przylepa i ciagle nie moge zrozumiec, jak mogl stracic dom.
Jedyny klopot to jego instynkt "mysliwski". Jest bardzo "ciety" na jeze, ktorych jest sporo w tym roku na naszym osiedlu. Juz 3 razy ratowalam jeza przed nim - albo odwrotnie, bo za pierwszym razem poklul sobie morde do krwi. Tak ze teraz na spacerach (szczegolnie wieczorem) musze miec oczy szeroko otwarte i kaganiec w pogotowiu. Oskar co prawda zle widzi, ale wech ma za to doskonaly. Wyczuwa te iglaki juz na pare ladnych metrow. Dobrze, ze lubi byc glaskany i chwalony - to wykorzystuje to, aby go uspokoic, odwrocic jego uwage i pokierowac go tam gdzie ja chce.

• 3 months later...
Posted

tu własnie jestem na spacerku z Pia, to wlasnie ona na mnie czasem burczy jak chce aby mnie Pani poglaskala :lol:

Tu sobie razem cos wachamy..

Moj kochany jezyk, ktory oczywiscie nie piszczy ale i tak go bardzo lubie :loveu:

Odpoczywam sobie po spacerku, zmeczyli mnie :roll: