Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fantastyczne wiadomości!!! Strasznie się cieszę :multi: :multi: :multi: :multi:

a to że ta Pani wypatrzyła akurat TEN wątek to dlatego że tak dużo gadania tu było :D Kruch z pierwszej strony nie znikał :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Ja, Oskar-Kruch-Kruszyna przesylam serdeczne pozdrowienia z mojego nowego domu dla wszystkich ciotek, wujków i moich wielbicieli . Napewno oczekujecie juz z niecierpliwoscia mojego sprawozdania z pierwszych dni pobytu na obczyznie. Mam nadzieje, ze mnie zrozumiecie, chociaz nie mam tutaj polskich liter. No tak, tutaj mówia jakims innym jezykiem, ale dla mnie to nie problem. Przeciez jestem zdolnym chlopakiem i juz wiem jak brzmi w obcym jezyku „siad“, „poloz sie“, „nie wolno“ i „dobry piesek“ :lol: .
Musze sie Wam pochwalic, ze mam dwie panie – jedna „na codzien“, która mnie karmi, pielegnuje, chwali i karci (jezeli trzeba :oops: ) . Lubie ja i jej to okazuje – nie opuszczam jej na krok :evil_lol: . A druga pani przyjezdza na weekendy i…przyznam Wam sie szczerze, ze chyba sie w niej zakochalem :loveu: – zachowuje sie przy niej jak szczeniak (tak powiedziala moja pani „na codzien“). Raz nawet spala tutaj i najchetniej wlazlbym jej do lózka….ale nie, nie…jestem porzadnym, dobrze wychowanym chlopcem i przespalem ta noc grzecznie na moim poslanku.:biggrina:
A poza tym mieszkaja tu jeszcze trzy panienki, ale na nich nie zrobilem zadnego wrazenia… albo sa moze niesmiale?. Pewnie musimy sie lepiej poznac.
Oj, rozgadalem sie troche, a Wy napewno oczekujecie tez pare fotek. A wiec przechodze do relacji zdjeciowej:

W taki upal to nawet by smakowala woda z kaluzy...

Nie jestem ciekawski, ale...gdzie jedziemy?

Berlin? no to ruszamy…

Wau, mam trzy miejsca do dyspozycji… i to bez doplaty !

Nareszcie w domu, i co dalej?

Chyba najpierw inspekcja terenu...

Tak, to mój rewir...

i tu tez...

lawenda, róze ... tez moje

a i ta strona dzialki jest moja

uff, wszystko oznakowane a wiec do domu, chwila na odsapniecie

o rany julek! jaki tu tlok!

hm, calkiem niezle panienki

hej, a ty kto? co tak wlepiasz we mnie oczy?

czemu ona mi sie tak przyglada?

i te tez… chyba powinienem sie uczesac

szalenstwa po kapieli

no tak, tutaj mnie panie nie domyly

podziwiajcie mnie dziewczyny

co? nie podobam ci sie? no to poczekaj az wyschne!

tyyyyle wrazen…. czas na odpoczynek i przytulanko

CDN - a teraz zycze Wam przyjemnej "majówki".

Oskar :loveu:

Posted

:loveu: :loveu: :loveu: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

KRUSZYNKO...:) nawet nie wiesz jak sie ciesze ze masz juz domek:) jestes sliczny kochany cudowny :) :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

tylko grzeczny tam badz;)

Posted

Nareszcie Kruszyna nasza zazna należnych mu luksusów :evil_lol: Koniec z samotnymi nocami..., koniec z puszczaniem bąków w samotności :evil_lol:

Hmmmm... a ja mam taką sprawę... Mam chętną na olbrzymka... Kobitce wpadł w oko nasz Kruch ale za długo się zastanawiała i skontaktowała sie ze mną dopiero wczoraj...
Nie znam jej osobiście a kobitka jest z Poznania, więc konieczna jest zorganizacja kontroli przed i poadopcyjnej itd. Miała już olbrzymka.
W związku z małym deficytem, powstałym po adopcji Kruszyny :evil_lol: Możemy jej zaproponować innego olbrzymka w potrzebie... Pani bardzo chętnie pozna inne bidy (suczychny też wchodzą w grę).
To co, macie tam coś na stanie drogie Ciotki ????

Posted

cioteczki w Łodzi jest Sznaucer Olbrzym BARDZO potrzebujacy :placz:
moze jemu by ta Pani pomogla? :placz:

o to zdjecia:

piesek ma ok 5lat, opis ze strony schroniska: Spokojny, łagodny duży psiak, który zupełnie nie radzi sobie w schronisku

Posted

cudowna relacja z nowego życia Kruszka!!! Prosimy takie jak najczęściej :loveu: :loveu: :loveu:

ale piękny ten sznaucer z Łodzi....kolejny w potrzebie...:shake: :shake: :shake:

Posted

to MUSI wiedziec..ona jest specjalistka od ratowanie i znajdowania domkow dl sznaucerow:) powiadomisz ja???bo ja wlasnie wychodze-samochod juz czeka z TZ zdenerwowanym na dole a ja udaje ze telefonu szukam-ale ilez mozna;) Weszka cos poradzi!!!!

Posted

:multi::multi::multi::multi: fajnie, że Kruch trafił do takiego kochającego domku...należało mu sie :lol:

A jeśli chodzi o tą Panią zainteresowaną sznaucerkiem to ja też mam jednego :razz: Oto Ambroży:

Może nie jest to 100% sznaucer - raczej taki mix, ale po wizycie u fryzjera wygląda na sznaucera, no i jemu też należy sie domek... a to może być szansa również dla niego :) :kciuki:

A tutaj link do wątku Ambrożego: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=62647

Posted

:loveu: o-kruszyna- jakie cudne wiesci i relacja z pierwszych chwil malucha w raju!!!!!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
hmm ja gdzies tak po poł godzinie.. po naszym rozstaniu ryknęłam jak bobr.. smarcząc w TZ t-shirt..:oops: ale to juz były tylko łzy szczęscia..;-))

widze na zdjęciach jaki pies szczęśliwy.. , szczegolnie jak lezy przy kims kto go mizia ... no to wtedy juz wiecej mu do szcześcia nic nie potrzeba..

mysle ,ze długo by szukac tutaj kogos o tak wielkim i wrazliwym sercu.. jak pani Irenka..;-)echhh kolejny farciarz..i tyle.;-0)) takliej spokojnej emeryturki zyczyłabym wszystkim piesom w potrzebie.:loveu:

O-kruszku prosimy o wiecej relacji.. ciekawa jestem jak sie dociera z kotami.. i czy choc troche sie chłopak rozkręca z sunkami.. pewnie trzeba troszke czasu mu dac aby minęła ta wzajemna "niesmiałość" i wkrótce zaczną troche razem brykac.. oskar tak pieknie wyglada jak biega..a jak sie bawi to tak smiesznie zarzuca przednimi łapulcami..;-)

Posted

Po kilku dniach mojej nieobecności na dogo takie wspaniałe wieści :multi::multi::multi: Tak się cieszę że Kruszek ma cudowny dom :loveu::loveu::loveu:
CIOTECZKI WIELKIE WYRAZY UZNANIA ZA TO CO ZROBIŁYŚCIE DLA KRUSZKA :loveu::loveu::loveu:

Co do pani zaintetesowanej olbrzymkiem to spójrzcie tu na dogo na forum sznaucery i CTR, tam są sznaucery w schroniskach, ostatnie posty są aktualne.
Tak na szybko wymienię:
- w Łodzi jest poza wklejonym już Rasterem: suczka NUKA 10 letnia oddana przez właścicielkę, jest Kłaku, jest miksowana sznaucerka LENA (pieprzaczka) ok. roczna
- Ostrów Maz. - Szaman, ma problemy ze wzrokiem
- Żywiec - suczka 6 letnia, Małpka, kochana, dobrze wychowana
- Elbląg - MOP, 3 letni piękny sznaucer średni czarny
Wszystkie te psiaki mają swoje wątki na dogo. Jak któryś by się nadawał to podeślę linki i zdjęcia.

Posted

Tak Weszko, znalazłam sznaucerki, wysłałam Pani. Dostałam dziś od niej maila, że zastanawia się nad psiakiem z Ligoty..., tylko trochę się obawia. Odpisałam, że czeka ją dużo pracy i musi uzbroić się w cierpliwość ale zdobędzie prawdziwego przyjaciela. Teraz czekam...

Posted

bardzo, bardzo się cieszę, że Kruch znalazł swój dom. Wkrótce się zaaklimatyzuje i będzie brykał z pannami :).

Liczę na regularne relacje i zdjęcia z życia Krucha i jego nowej rodziny :)

Posted

[quote name='Fusica']Tak Weszko, znalazłam sznaucerki, wysłałam Pani. Dostałam dziś od niej maila, że zastanawia się nad psiakiem z Ligoty..., tylko trochę się obawia. Odpisałam, że czeka ją dużo pracy i musi uzbroić się w cierpliwość ale zdobędzie prawdziwego przyjaciela. Teraz czekam...
ciociu Fus.. a podsyłałas Pani MURATA- olbrzymka?? własnie dzis zmarła jego pani- grozi mu kielecki schron..bardzo podobny do oskara..i wiekowo chyba tez;-(( ta fotka mnie urzekla wyglada jakby sie smial.....

kontakt do osoby szukajacej mu domu.. 0601 990 225
jego watek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=58747&highlight=erka

Posted

[quote name='elainfo']ciociu Fus.. a podsyłałas Pani MURATA- olbrzymka?? własnie dzis zmarła jego pani- grozi mu kielecki schron..bardzo podobny do oskara..i wiekowo chyba tez;-((
Tak Elu... Murata wysłałam w piątek..., jak jego Pani jeszcze żyła :-(

Posted

boszee :-( :-( :-( ja myślę że jak się nie znajdzie szybko dom, to już lepiej go uśpić niż oddać do schroniska.....to jest najgorsze co go może spotkać!:placz:

Posted

eria napisał(a):
boszee :-( :-( :-( ja myślę że jak się nie znajdzie szybko dom, to już lepiej go uśpić niż oddać do schroniska.....to jest najgorsze co go może spotkać!:placz:

ile Murat ma lat??