elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 w sobote bylismy tez u pani weterynarz..ucho zdrowe , oko zdrowe.. dostalismy w prezencie obrózke przeciw pchłowa i przeciwkleszcowa.. i oczyścilismy zapchanego zatoka okołoodbytniczego.... a CDN zaraz>>: Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 CD: długo dywagowałysmyjak tu zrobic zeby było najlepiej z tym szcepieniem i kastracja i paszportem i czipem.... skonczylo sie na tym,ze pies został ochipowany i zalozylysmymu paszporcik..bo ponoc szczepienie na zakaźne i termin 2 tyg po szcepieniu zakaxnym ponoc nie jest wymagany do wywozu psa.. mam to konkretnie dzis ustalic dzwoniac do granicznego lekarza weterynarii..;-)) a piesu może byc juz kastrowany..;-) Quote
Ula_czarnuszka Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Witam, ależ dużo nowych informacji:p Elu, a jak Kruszynka z Twoją mama się polubili to może.... Tak tylko cichutko pytam:evil_lol: Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Ula_czarnuszka napisał(a):Witam, ależ dużo nowych informacji:p Elu, a jak Kruszynka z Twoją mama się polubili to może.... Tak tylko cichutko pytam:evil_lol: hehehe.. polubili sie i to bardzo.. mało tego ja tak narzekałam na Krucha mojejmamie ,ze on taki upierdliwy.. jak cos chce to niemiłosiernie szczeka.. .. wczoraj wieczorem..wracam do rodzoiców po odbiór psa.. aona mi mówi,ze nierozumie o czym ja mówiłam.. bo Oskar u niej wogóle nie szceka, nie zieje, nie łazi za nia ..nie narzuca sie...:crazyeye: :crazyeye: ale moi rodzice go niewezma .. oni juz niechca miec psów po ostanim,którego uspili z powodu choroby..przed wigilią..lubia piesy.. ale na stare lata niechca juz obowiązku.. oni teaz pracuja.. i taka opieka nad piesem to ok .. ale w weekend jedynie wchodzi w grę.. szanuje ich decyzje i niebede im narzucac Oskara.. i tak mi sporo pomagaja z tymi wszystkimi znajdami..;-) Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Kurcze przydałyby sie nowe fotki Oskara .. jaksobie lata luzem- jest taki cudny i tak pieknie sie prezentuje.. jak stawia ucholce do góry .... taki biegajacy niedzwiedź.. a ja niema aparatu cyfrowego .. poza tym w telefonie...:angryy: :angryy: Quote
Fusica Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Ty wiesz Elu jaki ja mam aparat :mad: Zawieżlismy do naprawy, bo myśleliśmy że zepsiuty... A panowie powiedzieli, że nie zepsiuty tylko do dupy... Zadzwonię do Kachy wawa, może da się namówić na spacerek... Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Fusica napisał(a):Ty wiesz Elu jaki ja mam aparat :mad: Zawieżlismy do naprawy, bo myśleliśmy że zepsiuty... A panowie powiedzieli, że nie zepsiuty tylko do dupy... Zadzwonię do Kachy wawa, może da się namówić na spacerek... ooooo bardzo dobry pomysł!!!! Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 moze uda mi sie wrzucic fotki z telefonu.....ale później Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 weszka napisał(a):Oj tak fotecek Kruszkowych to mi się chce! mamnadzieje ,ze mi kumpel sciagnie na kompika.. atak na marginesie: ten kumpel poprosiła mnie o pomoc.. zmarła jego babcia..,która mieszkała gdzies na wsi.. i zostały po niej 2 piesy..;-(( jeden młodziutki szceniaczek zostal juz przygarniety.. a druga jamnisiowa sunia 6 letnia (długi czarny podpalany włos) .. nie ma kto sie nia zając.. nikt jej niechce przygatrnąc..ten chlopak jeździ tam od czasu do czasu zeby sprawdzic i dokarmic ja.. ale nie moze jej wziąć.. ma juz sunie jedna i wcisnełam mu kotke znajde rok temu.. wiec odpada.. do tego on z rodzicami mieszka.. Sunia od zawsze mieszkała w budzie.. i niewiem czy by dala sie pzrekwlifikowac na domewego pieska.. ale napewno byłaby szczesliwa , gdyby ja przeprowadzic na inne podwóko wraz z jej buda.. cholera chyba kolejny watektzreba bedzie załozyc tej suni..widziałam dzis jej zdjecia.. Quote
kaLOlina Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 qrcze te psy to same nas znajduja czy jak???? ;) Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 kaLOlina napisał(a):qrcze te psy to same nas znajduja czy jak???? ;) tak jakby...:placz: Quote
kaLOlina Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 ehhh ciezko bedzie...wiesz o tym prawda?? HALOOO KTO MA MIEJSCE NA MALA BUDE-PSINKE DODAJEMY W GRATISIE???? :) elafino nie odzywalam sie wczesniej na tym watku za bardzo ale chcialam caly przeczytac i troche mi to zajelo... nie poddawaj sie!! Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 kaLOlina napisał(a):ehhh ciezko bedzie...wiesz o tym prawda?? HALOOO KTO MA MIEJSCE NA MALA BUDE-PSINKE DODAJEMY W GRATISIE???? :) elafino nie odzywalam sie wczesniej na tym watku za bardzo ale chcialam caly przeczytac i troche mi to zajelo... nie poddawaj sie!! Otóz to ;-)) założe jej watek zaraz.... i zdjecia tez beda.. Quote
kaLOlina Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 cudowny olbrzym kruch szuka domu...aaa po kastraci Misiek dochodzil ok 2tyg do siebie;) Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 kaLOlina napisał(a):cudowny olbrzym kruch szuka domu...aaa po kastraci Misiek dochodzil ok 2tyg do siebie;) hmmm.. to troszke długo.. w sumie to mojej kotce 10 dni wystarczyło po sterylce ,ze by juz była "doszła"a przy psie to tylko zabieg.. biedny krucholec.. no niestety bedzie go czekac ta nieprzyjemnośc.. ale zapobiegnie to problemom z prostatą w przyszlosci;-) Quote
Fusica Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 [quote name='elainfo']hmmm.. to troszke długo.. w sumie to mojej kotce 10 dni wystarczyło po sterylce ,ze by juz była "doszła"a przy psie to tylko zabieg.. biedny krucholec.. no niestety bedzie go czekac ta nieprzyjemnośc.. ale zapobiegnie to problemom z prostatą w przyszlosci;-) Hmmmmm.... czytałam na dogo (w kwestii przyszłej sterylizacji mojego Rycha), że sterylka psa wcale nie zapobiega problemom z prostatą a wręcz przeciwnie :crazyeye: Normalnie mi oczy wyszły ze zdziwienia.... "Największe zagrożenie dla zdrowia wykastrowanych samców stanowi rak prostaty, występujący u nich czterokrotnie częściej niż u niewykastrowanych" Tjaaaaaa... Przeczytajcie same... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=47447 Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Mam pytanie kto jest chetny na wrzucenie fotek oskarowych na watek ....??? bo ja niereformuje sie chyba szybko z tymi fotkami....;-)) Quote
Fusica Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 elainfo napisał(a):Mam pytanie kto jest chetny na wrzucenie fotek oskarowych na watek ....??? bo ja niereformuje sie chyba szybko z tymi fotkami....;-)) DAWAJ !!!! Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 ojoj.. niewyrobiłam sie z fotkami wiec ciotka Fus pewnie obrobi je jutro.. kasiu poszly na słuzbowego maila.. Quote
weszka Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Możesz do mnie przesłać na olga@ekstrawagancja.com to z roszkoszą wkleję :D Quote
elainfo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 [quote name='weszka']Możesz do mnie przesłać na olga@ekstrawagancja.com to z roszkoszą wkleję :D ok- no to wysyłam.. Quote
weszka Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 :loveu: :loveu: :loveu: a na koniec padalec :cool3: Quote
Recommended Posts