kacha_wawa Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Ciotki, nabroiłam :( Wystawiłam Krucha ponownie na allegro, wchodzę na wątek, a On już Oskar jest... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=180502407 Boże, kilka dni bez netu, a ja mam we łbie Meksyk... Wracam w niedzielę... Od poniedziałku nowa praca, ale nie wiem jak długo w PL zostanę... Prawdę mówiąc gdyby nie moja sucz to bym nie wracała... I wiecie co?? To g... prawda z tą kwarantanną w Irlandii dla psa!!! Oskarek, Kruszek, Ty się się nie obijaj tylko domu szukaj!!!!! Kochane, Oskarku, tęsknię za Wami!!!!! Quote
elainfo Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='kacha_wawa']Ciotki, nabroiłam :( Wystawiłam Krucha ponownie na allegro, wchodzę na wątek, a On już Oskar jest... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=180502407 Boże, kilka dni bez netu, a ja mam we łbie Meksyk... Wracam w niedzielę... Od poniedziałku nowa praca, ale nie wiem jak długo w PL zostanę... Prawdę mówiąc gdyby nie moja sucz to bym nie wracała... I wiecie co?? To g... prawda z tą kwarantanną w Irlandii dla psa!!! Oskarek, Kruszek, Ty się się nie obijaj tylko domu szukaj!!!!! Kochane, Oskarku, tęsknię za Wami!!!!! KACHA OJ JAKIE CI SIE MANTO SZYKUJE.. ZOBACZYSZ!!!!!CAŁE SZCZESCIE ,ZE MASZ TU SUCZ... !!!!!EMIGRANTKA JEDNA.. Klify faktycznie zabojcze.. zastanawiam sie jak tys tam wlazła z ta swoja noga!!!????:crazyeye: Quote
Fusica Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='kacha_wawa']Ciotki, nabroiłam :( Wystawiłam Krucha ponownie na allegro, wchodzę na wątek, a On już Oskar jest... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=180502407 Boże, kilka dni bez netu, a ja mam we łbie Meksyk... Wracam w niedzielę... Od poniedziałku nowa praca, ale nie wiem jak długo w PL zostanę... Prawdę mówiąc gdyby nie moja sucz to bym nie wracała... I wiecie co?? To g... prawda z tą kwarantanną w Irlandii dla psa!!! Oskarek, Kruszek, Ty się się nie obijaj tylko domu szukaj!!!!! Kochane, Oskarku, tęsknię za Wami!!!!! TY WRACAJ CIOTKA, BOŚMY SIĘ ZTĘSKNIŁY !!!!!!!! I mojego Ryszarda nie widziałaś, taka z Ciebie matka chrzestna ????? My z Elą zabraniamy Ci emigracji..., przecież jesteśmy zespołem :mad: Quote
elainfo Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='Wilejkaros']Przyklejam z innego wątku (Shippiego) ogłoszenie, które teoretycznie może pasować pod Krucha. Tylko wiek nie ten, reumatyzm też niekoniecznie. Ale przyklejam, na wszelki wypadek... Adrian Moczydlowski 3. marca zaginął czarny pies mieszaniec, przypominający sznaucera. Ma ok. 17 lat, prawie nie słyszy, ma problemy ze wzrokiem i z powodu reumatyzmu może lekko utykać. Dzielnica: Stare Włochy <FONT size=1>data publikacji: 05-03-2007 kontakt: tak tez widziałam to ogłoszenie... ale gdzie jemu tam 17 lat...(olbrzymy rzadko dozywaja takiego wieku..ja Krucha znalazłam 6 marca.. Kruchowe problemy z oczami to poczatki zacmy.. a sluch ma doskonały- szczególnie jak sie na niego wola OSKAR..- momentalnie odwraca swoj olbrzymi łeb na mnie;-)) jutro z moim tz spróbujemy go spuscic ze smyczy i zobaczymy jak sie bedzie zachowywał na zawołanie "OSKAR".. czy bedzie sie suchał i czy przyjdzie do mnie..;-)) bo do tej pory to kompletnie nas olewał..i niereagował na Krucha..:shake: byłoby super jak by mogł troche polatac samemu bez smyczy.. a nie bawił z nami w berka;-)) Quote
elainfo Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='Wilejkaros']Przyklejam z innego wątku (Shippiego) ogłoszenie, które teoretycznie może pasować pod Krucha. Tylko wiek nie ten, reumatyzm też niekoniecznie. Ale przyklejam, na wszelki wypadek... Adrian Moczydlowski 3. marca zaginął czarny pies mieszaniec, przypominający sznaucera. Ma ok. 17 lat, prawie nie słyszy, ma problemy ze wzrokiem i z powodu reumatyzmu może lekko utykać. Dzielnica: Stare Włochy <FONT size=1>data publikacji: 05-03-2007 kontakt: noi jak na 3 dni błakania to on zbyt zabidzony i wycieńczony był.. zbyt skołtuniony, zarośniety i zapchlony.. obstawiam ,ze to nie ten pies.. ale wiesz co jak masz tam namiar na tego faceta to daj mi - zadzwonic niezaszkodzi..;-)) Quote
Fusica Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Dostałam maila z gumtree..., baaaardzo ciepłego. Pani, która do mnie napisała, miała kiedyś bernardyna i ma sentyment do wielkoludów. Nasz Kruch vel Oskar, baaardzo ja zauroczył. Niestety Pani Marysia mieszka na drugim pietrze bez windy... i zdaje sobie sprawę z tego, że to stanowi problem... Nawet jeśli jeszcze nie teraz, to z pewnością w niedalekiej przyszłości... Dzwonił też ten Pan ze Słupska... Uparty jest, jak nie wiem co... Delikatnie powiedziałam mu, że nie wydamy Psa tak daleko od wawy, a na tamtym terenie nie mamy żadnych dogomaniaków ;) Zmienił taktyke..., jest milusi i słodki jak kostka cukru... Kazał sobie obiecać, że będziemy o nim pamietały. Obiecałam, a co tam... :evil_lol: Quote
elainfo Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Fusica napisał(a): Dzwonił też ten Pan ze Słupska... Uparty jest, jak nie wiem co... Delikatnie powiedziałam mu, że nie wydamy Psa tak daleko od wawy, a na tamtym terenie nie mamy żadnych dogomaniaków ;) Zmienił taktyke..., jest milusi i słodki jak kostka cukru... Kazał sobie obiecać, że będziemy o nim pamietały. Obiecałam, a co tam... :evil_lol: hahahahahaha... podstępna bestia..;-)) z niego .. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Widzę, że jest ruch wokół Kruszynki-Oskarka:loveu: A tak na marginesie, Ela napisał, że Kruszynek ma 70 cm w kłębie, a to jest wg wzorców: górna granica dla SO (właśnie 70cm) i dolna dla CTR (eg wzorca 1984r) :evil_lol: Choc teraz CTRy są raczej wyższe i nawet wg propozycji zmian wzorca górna granica ma byc podniesiona do 76 cm chyba:roll: Ale z drugiej strony Kruszek urodził się w czasach "starszego typu" w rasie..:p Przy wersji sznaucerzej trzyma mnie tylko ten brak podszerstka:razz: Oj, jak bardzo bym go chciała zobaczyć:placz: Ale te 500 km (x2) stanowi pewną przeszkodę :angryy: Quote
eria Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 a ja będę w Warszawie we wtorek :cool3: :cool3: :cool3: Quote
elainfo Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Ula_czarnuszka napisał(a):Widzę, że jest ruch wokół Kruszynki-Oskarka:loveu: A tak na marginesie, Ela napisał, że Kruszynek ma 70 cm w kłębie, a to jest wg wzorców: górna granica dla SO (właśnie 70cm) i dolna dla CTR (eg wzorca 1984r) :evil_lol: Choc teraz CTRy są raczej wyższe i nawet wg propozycji zmian wzorca górna granica ma byc podniesiona do 76 cm chyba:roll: Ale z drugiej strony Kruszek urodził się w czasach "starszego typu" w rasie..:p Przy wersji sznaucerzej trzyma mnie tylko ten brak podszerstka:razz: Oj, jak bardzo bym go chciała zobaczyć:placz: Ale te 500 km (x2) stanowi pewną przeszkodę :angryy: ooooo i znów wprowadza zamieszanie!!!:mad: tez mi sie wydaje ,ze to jednak sznaucer.. ja wiem ,ze to bida i siersc marna jescze.. ale chyba Ctr maja jednak bardziej gesta i taka zmierzwioną po całości a on kręciołki to ma tylko na łapach i tylni odwłok.. ew.,szyja kark a środek taki prosty gładki.. hmm.. kurcze zawsze jak do niego przychodze to pierwsze co witam sie z nim czule..( bez buziaków oczywiscie bo Kluch nie uznaje..;-)) ale siadamy sobie naprzeciwko i ja głaszcze mu łeb i mówie do niego jak on sliczny, grzeczny, dobry i kochany.. a Kluch wtedy zadziera nosa do góry i zaczyna mlaskac z zadowolenia, hihihi:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Ula_czarnuszka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 elainfo napisał(a):ooooo i znów wprowadza zamieszanie!!!:mad: :eviltong: elainfo napisał(a): kurcze zawsze jak do niego przychodze to pierwsze co witam sie z nim czule..( bez buziaków oczywiscie bo Kluch nie uznaje..;-)) ale siadamy sobie naprzeciwko i ja głaszcze mu łeb i mówie do niego jak on sliczny, grzeczny, dobry i kochany.. a Kluch wtedy zadziera nosa do góry i zaczyna mlaskac z zadowolenia, hihihi:loveu: :loveu: :loveu: A moja suka jeszcze lubi jak ją pod brodą drapać:cool3: Łepetyne zdziera i nastwia się do miziania:loveu: Quote
elainfo Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Ula_czarnuszka napisał(a)::eviltong: A moja suka jeszcze lubi jak ją pod brodą drapać:cool3: Łepetyne zdziera i nastwia się do miziania:loveu: kluch tez!!!!takie drapanko po zarosnietej brodzie.. hmmmmm i po jedzeniu i piciu tez cuuudnie sie nadstwia ,zeby mu brodę wytrzeć...;-)):loveu: Quote
Katcherine Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='kacha_wawa']I wiecie co?? To g... prawda z tą kwarantanną w Irlandii dla psa!!! a moglabys uscislic? Bo o ile sie orientuje kwarantanna nadal obowiazuje, a jedynie z Anglii do Irlandii mozna psa przewiezc bez kwarantanny...wiec??? Quote
Fusica Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 elainfo napisał(a):Oskar ma 3 obserwatorów na allegro.... Idę o zakład, że jednym z nich jest na bank Pan ze Słupska... Pytał dzisiaj dlaczego Kruch został Oskarem...:evil_lol: Jutro piątek..., mamy dwie aukcje Kruchowo-Oskarowe na allegro... Uuuuu, myslę, że w weekend telefony sie rozdzwonią... :cool3: Elu a może napisz w swojej aukcji, że Oskar był kiedys Kruchem..., żeby ktos nie pomyślał, że my jakieś szchermacher robimy ???? Dwie aukcje, ten sam pies... i dwa imiona... Quote
elainfo Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Fusica napisał(a):Idę o zakład, że jednym z nich jest na bank Pan ze Słupska... Pytał dzisiaj dlaczego Kruch został Oskarem...:evil_lol: Jutro piątek..., mamy dwie aukcje Kruchowo-Oskarowe na allegro... Uuuuu, myslę, że w weekend telefony sie rozdzwonią... :cool3: Elu a może napisz w swojej aukcji, że Oskar był kiedys Kruchem..., żeby ktos nie pomyślał, że my jakieś szchermacher robimy ???? Dwie aukcje, ten sam pies... i dwa imiona... ok . naniosłam w aukcji post scriptum..;-)) i wyjasnilam-,ze oskar to kruch..;-)) Quote
elainfo Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 lecę do oskara wyprowadzic chłopaczka na spacer..i nakarmić;-)) do jutra, niepuszczajcie cioteczkikciuków aby domek jakis nie przepadł;-)) Quote
Aquirre Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Ciotki jeśli tak przebieracie w domkach , to może któryś z nich nadałby się dla psiaka z kieleckiego wątku . Sytuacja jest tam dramatyczna . Cytuję : Eruane Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze zwierzęta naszej znajomej, która jest umierająca. :-( Trzy psy - (sznaucer olbrzym ok. 5 lat), ruda wilkowata suczka (też ok. 5 lat), staruszek kundelek znaleziony kiedyś na śmietniku (13 lat) i dwie kotki - szaro-białe - półroczna i półtoraroczna. Sytuacja jest tragiczna, ponieważ mieszkanie tej osoby zostało ponoć przepisane na kogoś, kto się miał w zamian zaopiekować zwierzyńcem. Jednak ta osoba kazała teraz zabrać wysztskei zwierzęta, bo trafią do schroniska. Jesteśmy w kropce. Gdyby choć młodsze zwierzęta udało się gdzies ulokować. Myślę, że w tej sytuacji wolkałabym uśpić moje zwierzęta niż pozostawić je na łasce losu. :-( :-( :-( Quote
Ludek Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 elainfo napisał(a):noi jak na 3 dni błakania to on zbyt zabidzony i wycieńczony był.. zbyt skołtuniony, zarośniety i zapchlony.. obstawiam ,ze to nie ten pies.. ale wiesz co jak masz tam namiar na tego faceta to daj mi - zadzwonic niezaszkodzi..;-)) Pewnie, że nie zaszkodzi, a może na Krucha vel Oskara sie zdecydują. :oops: Fusica napisał(a): Dzwonił też ten Pan ze Słupska... Uparty jest, jak nie wiem co... Delikatnie powiedziałam mu, że nie wydamy Psa tak daleko od wawy, a na tamtym terenie nie mamy żadnych dogomaniaków ;) Zmienił taktyke..., jest milusi i słodki jak kostka cukru... Kazał sobie obiecać, że będziemy o nim pamietały. Obiecałam, a co tam... :evil_lol: Pewnie, że trzeba pamiętać. Kruch na pewno nie lubi morza.:evil_lol: Ula_czarnuszka napisał(a):A tak na marginesie, Ela napisał, że Kruszynek ma 70 cm w kłębie, a to jest wg wzorców: górna granica dla SO (właśnie 70cm) i dolna dla CTR (eg wzorca 1984r) :evil_lol: Choc teraz CTRy są raczej wyższe i nawet wg propozycji zmian wzorca górna granica ma byc podniesiona do 76 cm chyba:roll: Ja jestem w 90% przekonana, że to jednak nie jest CTR. Miałyśmy okazję go obejrzeć w porównaniu z Grafem i jest od niego sporo niższy, a Graf wzrostowo jest średnim CTR-em. elainfo napisał(a):kurcze zawsze jak do niego przychodze to pierwsze co witam sie z nim czule..( bez buziaków oczywiscie bo Kluch nie uznaje..;-)) ale siadamy sobie naprzeciwko i ja głaszcze mu łeb i mówie do niego jak on sliczny, grzeczny, dobry i kochany.. a Kluch wtedy zadziera nosa do góry i zaczyna mlaskac z zadowolenia, hihihi:loveu: :loveu: :loveu: Bo to jest sama słodycz.:loveu: Quote
Ludek Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 [quote name='Aquirre']Ciotki jeśli tak przebieracie w domkach , to może któryś z nich nadałby się dla psiaka z kieleckiego wątku . Sytuacja jest tam dramatyczna . Cytuję : Eruane Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze zwierzęta naszej znajomej, która jest umierająca. :-( Trzy psy - (sznaucer olbrzym ok. 5 lat), ruda wilkowata suczka (też ok. 5 lat), staruszek kundelek znaleziony kiedyś na śmietniku (13 lat) i dwie kotki - szaro-białe - półroczna i półtoraroczna. Sytuacja jest tragiczna, ponieważ mieszkanie tej osoby zostało ponoć przepisane na kogoś, kto się miał w zamian zaopiekować zwierzyńcem. Jednak ta osoba kazała teraz zabrać wysztskei zwierzęta, bo trafią do schroniska. Jesteśmy w kropce. Gdyby choć młodsze zwierzęta udało się gdzies ulokować. Myślę, że w tej sytuacji wolkałabym uśpić moje zwierzęta niż pozostawić je na łasce losu. :-( :-( :-( Normalnie nóż się w kieszeni otwiera.:angryy: Nie dość, że Pani chora, to jeszcze musi się martwić o zwierzaki. Mam nadzieję, że tej niesłownej osobie los odpłaci. Quote
Fusica Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 [quote name='Aquirre']Ciotki jeśli tak przebieracie w domkach , to może któryś z nich nadałby się dla psiaka z kieleckiego wątku . Sytuacja jest tam dramatyczna . Cytuję : Eruane Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze zwierzęta naszej znajomej, która jest umierająca. :-( Trzy psy - (sznaucer olbrzym ok. 5 lat), ruda wilkowata suczka (też ok. 5 lat), staruszek kundelek znaleziony kiedyś na śmietniku (13 lat) i dwie kotki - szaro-białe - półroczna i półtoraroczna. Sytuacja jest tragiczna, ponieważ mieszkanie tej osoby zostało ponoć przepisane na kogoś, kto się miał w zamian zaopiekować zwierzyńcem. Jednak ta osoba kazała teraz zabrać wysztskei zwierzęta, bo trafią do schroniska. Jesteśmy w kropce. Gdyby choć młodsze zwierzęta udało się gdzies ulokować. Myślę, że w tej sytuacji wolkałabym uśpić moje zwierzęta niż pozostawić je na łasce losu. :-( :-( :-( Kochana, jak najbardziej chciałybyśmy pomóc... Tylko te domki, które dzwonią, odpadają z konkretnych powodów. My nie wybrzydzamy, bo szukamy dla Krucha pałacu. Pani u której Kruch był w zeszłym tygodniu, nie moze wziąść samca sznaucera. Pan ze Słupska, jest nie do końca zrównowazony psychicznie. Sympatyczna Pani, która wczoraj mailowała, chce Olbrzymka, ale mieszka w bloku bez windy... Może wasz sznaucer byłby odpowiedni, tylko czy chcecie mu na starość fundować schody ??? 90% "ciężkich" ras ma na starosc dysplazje, badź inne, straszne kłopoty z chodzeniem po schodach. ... I wtedy co ??? To nie jest mały piesek, którego można z tych schodów znosić... Ale mogę obiecac, że jeśli "dobrych" domków zgłosi się więcej, to na bank wam damy cynk. A teraz przekazuje wiadomośc z wczoraj... Dopiero teraz, bo mi dogo nie chulało... :mad: Dzwoniła Pani z Bemowa, która jest zainteresowana Kruszyną. Zrobiła na Eli baaardzo dobre wrażenie... Tylko jak zwykle, jest pewiem problemik... Tak, tak ... to TZ... Trzeba chlopa przekonać. Trzymamy kciuki... Quote
Fusica Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Mam takie spostrzeżenie... Prowadzę wątek Krucha vel Oskara na molosach i e-psach... I NIC się tam nie dzieje :niewiem: Na e-psach, wrzuciłam wątek do zakładki "sznaucery" i mimo, że ruch na zakładce jest spory, to do Krucha nikt nie zagląda. Ehhhhhh, dzięki Bogu za dogomanie :roll: Quote
elainfo Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 apropos pana ze słupska to jakzaproponowałam ,zemu znajde i dopbiore innego psiaka.. to on mi wtedy z ta wiącha wyjechal.. ,ze niechce! on chce Krucha z e wzgledu na to ,ze jest sznaucerem- bo jego znajomy ma sznaucera i jemu sie bardzo podoba taki pies ,że jest wyszkolony, i że jest łagodny bo on z dziecmi uposledzonymi pracuje i chciałby Krucha zabierac do dzieci... wiec to nie jest tak ,ze on kazdego innego psa sznaucera wexmie tylko ma spore wymagania wobec niego..(ale osobiscie niepolecam tegopana.. bo mnie on jakos nieprzekonuje ..zastanawiam sie czy niema jakiegos innego powodu..) Pani Renata zdecydowała ,ze jednak nie bedzie juz swojemu wyżłowi fundowac kumpla do domu.. jak wyzeł przejdzie za TM( a niezapowiada sie szybko;-)) to dopiero wtedy wezma inna bide.. CDN... zaraz Quote
elainfo Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 ale jesli wyadoptuje krucha to i tak kontakty do osób z Polski zachowujemy aby moc przekazac je czy Weszce.. czy komus innemu..kto zaproponuje innego sznaucka w potrzebie tym osobom. a ja poki co czekam na telefon od tej pani z bemowa.... Quote
elainfo Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Fusica napisał(a):Mam takie spostrzeżenie... Prowadzę wątek Krucha vel Oskara na molosach i e-psach... I NIC się tam nie dzieje :niewiem: Na e-psach, wrzuciłam wątek do zakładki "sznaucery" i mimo, że ruch na zakładce jest spory, to do Krucha nikt nie zagląda. Ehhhhhh, dzięki Bogu za dogomanie :roll: echh ja zaraz wejde namolosy.. ale mnie to forum załamuje szczerzemówiąc... tam raczej nie ma zaintersowania adopcjami i psami w potrzebie..;-(( Quote
Recommended Posts