Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ludek napisał(a):
Teraz dopiero widzę, czytając relację, że można było podejrzewać, że tak może się stać, po reakcji Krucha na Grafa. Kruch musi wysyłać jakiś fluidy, czy cuś, bo Graf obchodził go łukiem, a jest zdecydowanie większy od niego.
Mądry Polak po szkodzie. Teraz musimy się skupić nad znalezieniem mu dobrego domu.

własnie własnie.. Ludku.. Kruch jest pozytywnie nastawiony do samczyków i małych i duzych ale na neutralnym terenie..;-))

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludek napisał(a):
Teraz dopiero widzę, czytając relację, że można było podejrzewać, że tak może się stać, po reakcji Krucha na Grafa. Kruch musi wysyłać jakiś fluidy, czy cuś, bo Graf obchodził go łukiem, a jest zdecydowanie większy od niego.

Hi, Hi to się CSy (z ang. calming signals) nazywa, taka psia mowa ciała, która pozwala unikać konfliktów:lol: Graf pewnie sie zna na psiej etykiecie, a Pongo miał ją w nosie :evil_lol:
Takie obchodzenie łukiem to jeden z sygnałów "nie chcę konfrontacji".
Jest na ten temat fajna książka (a właściwie książeczka, biorąc pod uwagę grubość) pt. "Sygnały uspokajające" aut. Trudid Ruugas do nabycia np. w Karusku:p
Z czystym sumieniem mogę polecić.:razz:

Posted

eria napisał(a):
taaa i na polach na środku ścieżki takie pijaczki potrafią zrobić, a po haszczach tego pełno,potem człowiek musi nieszkodliwego psa w kagańcu puszczać na spacerku żeby tego nie żarł :angryy:
niesttey moja Foxi w takich gustuje,ludzkich:angryy:

Eria ale wiesz ,ze może to nic złego by niebyło jakby sobie twoja foxi wciągnęła takie .koopsko.. tam poprostu musza byc jakies nieprzetrawione przez dziada.. witaminki czy zwiazki mineralne.. ,które twoja foxi schecia by przyswoiła.. ;-)) to normalne.. tak sie zwierzeta zachowują i niema wtym ponoc nic złego.. pozatym ,ze nieestetyczne.. czytałam o tym w kąsiążce Suminskiej" Trudne pytania " czy jakos tak.. zreszta swietna książka-polecam skoro juz tak o literaturze...offujemy;-))

Posted

elainfo napisał(a):
książka-polecam skoro juz tak o literaturze...offujemy;-))

Tam zaraz offujemy :evil_lol: Pomyśl, przyszły właściciel Kruszka, jak już będzie ze łzą w oku czytał ten wątek, to przy okazji o cennych pozycjach psiej literatury się dowie (gdyby ich jeszcze nie znał:cool3:)..

Posted

dzisiaj jade z krucholcem do wetki... pewnie go juz zaszczepimy;-)) i znów bedzie problem ,zeby go wyciagnąc z lecznicy.. przeciez on taka miłościa do tej wetki zapałał..,że muszę go siłą wyciągac stamtąd,:evil_lol: a jak juz go wyciagnę z lecznicy to i tak uparciuch zapiera sie , siada przed drzwiami wejsciowymi i szczeka zeby go tam spowrotem..pies na baby mówię wam.. !!!!echh.. i zauwazyłam,ze po ostatniej wycieczce Krucha przez pół Polski , jak przechodzimy obok zaparkowanych samochodów.. to ten ciągnie do tylnych drzwi i pakowac by sie chcial na kolejna wycieczke..:-o :-o :-o heheheh.. dzis chciał do merca klasy A.. potem astry... hihihi ubaw po pachy.. jazdy samochodem to mu sie chyba z przyjemnosciami kojarzą..;-)) .. no w sumie jak go zabieramy na Pola mokotowskie to tez autem.. czaruś z niego..:loveu: :loveu:

Posted

zaraz wysle do kogoś.. foteczki żeby wrzuciłć Krucha na dogo.. weszko wiec bedziesz miała ułatwione zadanie z ta aukcja..;-))

hmm ciociu Fusico - i z toba mam foteczki tez i Lori.. na łóżku..;-))wiec ci wysle na maila..;-))kto jest chetny zeby wrzucic foty na dogo...??

Posted

Katcherine napisał(a):
co on ma za uszkami wysoko na szyi?

Łyse placki :evil_lol:.

A tak poważnie miał tam ogromne strupki poprzyklejane do futerka. Część zdrapał, a część trzeba było wygolić.

Posted

No samczyk jest wystawowy :loveu: :loveu: :loveu: I te pozy... Aligancka menczyzna, Lord jakiś czy co ????
I delikatny w obejściu z kobietami jest... Nie rozdaje mokrych buziolców... Podaje łapeczkę, kładzie głowę na kolanach..., ale buziolców-śmierdziolców sobie (i nam) oszczędza... :evil_lol:

Posted

Katcherine napisał(a):
co on ma za uszkami wysoko na szyi?

tutaj na szyi ma straszl;iwe strupy taka skorupe .. ale po kapielach mu odmiekły.. i juz mu zarazta sierstka;-))

Posted

Ula_czarnuszka napisał(a):
Witam o poranku :p Miłego dnia Kruszkowi (Oskarowi:roll:) i Kruchowym ciotkom. Coś nowego w temacie Kruszkowej przyszłości?

hmm.. skoro pytasz co nowego to ci odpowiem: NIC:angryy:

witam wszystkie ciotunie..;-))

Posted

Telefony w sprawie Oskara vel Krucha przestały dzwonić :shake: Myślę, że to z powodu braku allegro...
Takie telefony, nawet nieodpowiednich domków, zawsze podnoszą na duchu... Oznaczają jakieś zainteresowanie... A telefony się skończyły z końcem aukcji... Eluniu, może ja wieczorem w domu się podszkole i postaram się zamieścic znowu aukcje ????

Posted

Bylismy wczoraj z oskarkiem u pani weterynarz .. i tak jedno oko jeszcze musze masciowac a drugie nie. i z uszami ta sama sytuacja. zaszczepilismy go na wsciekliznę;-) noi w tej chwli odtsawiłam mu Kreon10000,zeby sparwdzic czy bez tego wspomagania trzustki utrzyma sie ładnak koopka.. a jesli znów zacznie miec sraczke.. to trzeba bedzie mu prawdopodobnie juz do konca kreon podawac do każdego posiłku....oznaczałoby to że jego trzustka nie wydziela jakiegos hormonu...

no a pozatym zwazylismy Oskara-44 kg.;-))

i oczywiscie Oskar musiał pokazac jaki to on zakochany w pani Agnieszce.,..( pani wet) jak tylkowyszła z gabinetu.. po jego wyniki.. to poprostu czarna rozpacz nastąpiła.. zaczął taaaakk szczekać....i nawoływac żeby juz szybko wracała spowrotem.. i pogrzebała mu patyczkami w uszach...;-))))):evil_lol: :evil_lol: jest niemozliwie slodki..

a jaki był zadowolony jak jechalismy smochodem.. uwielbia podrózowac..;-)

Posted

Fusica napisał(a):
Telefony w sprawie Oskara vel Krucha przestały dzwonić :shake: Myślę, że to z powodu braku allegro...
Takie telefony, nawet nieodpowiednich domków, zawsze podnoszą na duchu... Oznaczają jakieś zainteresowanie... A telefony się skończyły z końcem aukcji... Eluniu, może ja wieczorem w domu się podszkole i postaram się zamieścic znowu aukcje ????

kurcze wiesz co weszka miła wystawic..tylko ze jaj jej mzapomniała podac namiary na mnie.. ale moze ja to zrobie dzisiaj w pracy.. mam w miare luz.. wiec powinnam to zrobic

Posted

weszka napisał(a):
No a ja czekałam na te obiecane zdjęcia i namiary na Kruszka co by go na allegro wstawić i się nie doczekałam...

weszko wczesniej wczoraj juz postowaam, ze te zdjatka uda mi sie wrzucic na watek.. i romenka je wczoraj wrzuciła.. wiec niewysyałam ci juz mmsem.. bo one sa.. ale.. zapomniałam..ci wysłac namiary na siebie kontaktowe... hihihi.. no a teraz szlag mnie trafił.. bo tak długo płodziłam text na allegro ,ze jak chciałm juz wkleic zdjecia to sie okazało ,ze znów musze sie zalogowac!! a jak sie zalogowałam.. to ani przecinek po tekscie nie został..!!!!!!!!!