outsi Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Dla mnie to on jest zdecydowanie CTRem, tylko jego chudość moźe wprowadzać w błąd. Spójrzcie na moją CTRkę Matyldę, kiedy w azylu została ogolona na zero - też były opinie, że to sznaucer: Matylda po kilku miesiącach: Quote
kacha_wawa Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 Niestety znalezione ogłoszenie o zagubionym sznaucerze w południowej Wawie już nieaktualne. Dodzwoniłam się do pani, Jej psiak już się odnalazł. Quote
Ludek Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Moim zdaniem, to jest raczej sznaucer, ale ja znawcą nie jestem. Jest niższy od mojego Grafa i dużo drobniejszy, a Graf jest raczej lekkim, drobnokościstym CTR-em. Poza tym sierść ma zupełnie inną. Dużo rzadszą, o innej strukturze i nie ma w ogóle podszerstka. I nie ma głowy jak sagan. :evil_lol: Poza tym coś chyba waga u tego weta szwankowała. Nie wiem skąd się u niego wzięło te 42 kg. To sama skóra i kości. Aż nie chce mi się wierzyć, żeby Graf był od niego cięższy tylko o niecałe 5 kg. Jest od niego zdecydowanie wiekszy i potężniejszy, a do tego znacznie bardziej owłosiony:evil_lol: . Quote
Fusica Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Kurcze z tym określeniem rasy jest problem... Dla mnie to czarna magia, są tak bardzo podobne... A zdjątka piekne... lece wymieniać w ogłoszeniach :evil_lol: Quote
outsi Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Porównajcie zdjęcia Kruszka z Blacky'm z Ligoty - w ten sposób będzie zestawienie z wychudzonym sznaucerem :p : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=46932 Quote
elainfo Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Ludek napisał(a):Moim zdaniem, to jest raczej sznaucer, ale ja znawcą nie jestem. Jest niższy od mojego Grafa i dużo drobniejszy, a Graf jest raczej lekkim, drobnokościstym CTR-em. Poza tym sierść ma zupełnie inną. Dużo rzadszą, o innej strukturze i nie ma w ogóle podszerstka. I nie ma głowy jak sagan. :evil_lol: Poza tym coś chyba waga u tego weta szwankowała. Nie wiem skąd się u niego wzięło te 42 kg. To sama skóra i kości. Aż nie chce mi się wierzyć, żeby Graf był od niego cięższy tylko o niecałe 5 kg. Jest od niego zdecydowanie wiekszy i potężniejszy, a do tego znacznie bardziej owłosiony:evil_lol: . no osobiscie go ważyłam.. ale zwaze go jutro ponownie..nie no mysle ,ze onwazy te 40kilosów napewno.. Quote
kacha_wawa Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 Hehehe to może stworzymy nową rasę ;) Proponuję sznaucera rosyjskiego :evil_lol: Nie zmieniam narazie tytułu wątku, a może ktoś ma wśród znajomych jakąś osobę z ZK, która pomogłaby nam określić rasę Kruszka?? Fakt jest jeden, Kruszek jest zajefajny :) Quote
elainfo Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 [quote name='outsi']Porównajcie zdjęcia Kruszka z Blacky'm z Ligoty - w ten sposób będzie zestawienie z wychudzonym sznaucerem :p : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=46932 jak on wypieknial tenz ligoty!!!! po zabiegu w salonie.. no nasz moze nie jest tak profui obstrzyzpony ale najwazniejesze ,ze skóra moze teraz oddychac.. noi z parenascie kleszcy zostalo wyjetych.. i widac było jak pchły po nim ganiaja..;-) hmm słuchajcie ja mam kolowrotek w głowie SO czy CTR?? niewiem dla mnie jedno i drugie wygląda juz prawie tak samo.. chociaz CTR ma faktycznie taka bardziej pokrecona sierść a nasz Kruch taka gładsza na grzbiecie.. bo dupke i kark pokreconuy.. Quote
Ludek Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 outsi napisał(a):Dla mnie to on jest zdecydowanie CTRem, tylko jego chudość moźe wprowadzać w błąd. Ja się tam upierać nie będę, ale moim zdaniem, to on nie ma w ogóle sierści ruskowej. I nie wygląda mi na ruska. Fajnie by było, żeby go ktoś jeszcze obejrzał. A tak w ogóle to naprawdę mało ważne czy on rusek czy sznaucer. Ważne, żeby szybko znalazł nowy kochajacy dom. Ps. Ja Grafa regularnie golę na króciutko Quote
outsi Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Może udałoby się go w końcu sfotografować na stojąco... Byłoby łatwiej. Ja oczywiście też się nie upieram, bo nie widziałam Kruszka na żywo. Ale trzeba pamiętać, że jeżeli pochodzi z pseudohodowli, to w efekcie dziwnych skojarzeń może być mniejszy i mieć trochę zmienione proporcje. Widziałam już takie "CTRy" :roll: ... Quote
Ludek Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 elainfo napisał(a):no osobiscie go ważyłam.. ale zwaze go jutro ponownie..nie no mysle ,ze onwazy te 40kilosów napewno.. Może Graf ma powietrze w kościach.:evil_lol: elainfo napisał(a):jak on wypieknial tenz ligoty!!!! po zabiegu w salonie.. no nasz moze nie jest tak profui obstrzyzpony ale najwazniejesze ,ze skóra moze teraz oddychac.. noi z parenascie kleszcy zostalo wyjetych.. i widac było jak pchły po nim ganiaja..;-) hmm słuchajcie ja mam kolowrotek w głowie SO czy CTR?? niewiem dla mnie jedno i drugie wygląda juz prawie tak samo.. chociaz CTR ma faktycznie taka bardziej pokrecona sierść a nasz Kruch taka gładsza na grzbiecie.. bo dupke i kark pokreconuy.. Toż pisałam, że mam maszynkę nie umiejętności:lol: . Sznaucery powinno się trymować, a nie strzyć. Tym strzyżonym zmienia się sierść i często potem się kręci. A tak w ogóle zdjęcia nie oddają jego zabiedzenia i wychudzenia. Wyszedł na nich naprawdę super, z piękną czarną błyszczącą sierścią. W rzeczywistości sterczą mu wszystkie grany, na żeberkach, to anatomii można się uczyć, a sierść jest taka przyszarzała.:( Ale myślę, że w rękach dziewczyn szybko odzyska pełnie formy :). Quote
Ludek Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 outsi napisał(a):Może udałoby się go w końcu sfotografować na stojąco... Byłoby łatwiej. To wcale nie takie proste. Jego ulubiona pozycja, to siedzenie i dawanie łapy.:lol: Quote
ice_t Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 doprowadziłyści go do ładu,naprawdę wyglada superaśnie nie ważne co to za rasa , byle by tylko własciwy opiekun na resztę jego zycia sie znalazł Quote
Fusica Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Tratatata, tralalala a ja miałam zapytanie o Krucha - kłapoucha, śmierdziucha, kochaniucha !!!!!!! Jeszcze nic nie powiem, żebyście mnie miały przypalać żelaskiem.... Nie chcę zapeszyć..... Jedno jest pewne, pani prosiła, żebyśmy go nikomu nie oddawały przez 2 dni (musi skonsultować itd.) :cunao: :cunao: :cunao: Quote
Fusica Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 A tera, to my z Ciotką Elką jedziemy Krucha napaść, wyspacerować, wymiziać... A potem po Loruchnę kochaną, co by ją przygotować na przyjazd nowych rodziców.... (kiedyś nas z tej pracy zwolnią za takie urywanko...) Pa buziaki 102... A ponieważ dzisiaj u mnie zlot dogoczarownic, to my wpadniemy na dogo wieczorkiem i bełokocąc będziemy się mondralować....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Ludek Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze sie udało. Tylko jak ja będę pracować.:hmmmm: Quote
kacha_wawa Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 Ludek napisał(a):Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze sie udało. Tylko jak ja będę pracować.:hmmmm: Praca nie zając :evil_lol: Ciotki musimy uważać na agenta Wilejkaros, chce nas podstępem upić i zrobić fotki do szantażu :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
zdrojka Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 No i jak wieczór upłynął... popłynął... :evil_lol: Quote
Majaa Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Chyba dobrze upłynął ... bo dziewczyn nie widać na dogo ! ;) Zmiana u Krucha niesamowita! I naprawdę ciężko stwierdzić na podstawie zdjęć co to za rasa ! Moze jacyś dobrzy znawcy ras się znajdą! Ale to naprawdę psa trrzeba zobaczyć w realu w takiej sytuacji ! Tak czy siak To Kruch ma miejsce na pierwszych stronach! Quote
Fusica Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Jesteśmy, jesteśmy... Mamy na stanie od wczoraj Lorkę, po którą dzisiaj wpadają nowi rodzice..., więc u nas chwilowo słychać piszczącą świnkę :evil_lol: Siedziałysmy sobie wczoraj z Ciotką Elą, Kachą wawa, Wilejkarosem i tak sie zagadałyśmy...., że do żubrówki wlałam koli.... Pytlowałyśmy jak wściekłe, oczywiście tylko na znane tematy :cool3: A Kruch wczoraj popełnił przestepstwo umyslne... cwaniak jeden... Zabrałysmy dziada na spacer i poszłyśmy do sklepu zoo po karme. Stoimy, gadamy z panem sklepikarzem, Kruch sie rozgląda... rozgląda... cabasssss. Ukradł se świńskie ucho...:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Niby, że staruszek, tak??? Spierniczył ze sklepu z tym uchem w sekundę... :evil_lol: Pan był wyrozumiały... i dał Kruchowi ucho w prezencie... Nasze cwane psisko dostało jeszcze piszczącą piłeczkę... bawił się jak szczeniak :loveu: :loveu: :loveu: Nie można było zrobić mu zdjęć, tak szalał... Jest takim kochanym stworem... Podbił nasze serca do imentu.... Dzisiaj jedzie na badanka z ciotka Elą i zobaczymy co tam w naszym Kruchu piszczy... Quote
Aquirre Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Kruch spadł na 6 stronę , a to niedobrze , chyba , że domek się szykuje . Fusica daj znać jak najszybciej . Quote
Fusica Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Spadł na 6 stronę, bo właśnie wyadoptowywałyśmy boksie Lori... Już jesteśmy... Myslę, że z tego domku dla Krucha będą nici...niestety. Do Pani miała już wczesniej jechać sznaucerka mini (Zalewskich), ale były "kłopoty" z odebraniem jej z DT (a to nie odbierali telefonu, a to podobno nie było pociagów... i trzeba im było udowodnić, że jednak są itd....) i myślała, że nic z tego nie bedzie... Dlatego dzwoniła w sprawie Krucha (też sznaucer, tylko nieco większy :evil_lol: ). Ale DT mini w końcu jednak się zdecydował, że psiaka wyda (już jedzie do wawy)... I dlatego myślę, że Kruch sie na ten domek nie załapie...:shake: :shake: :shake: Mamy dla Krucha w prezencie duuużo karmy :multi: , ale... Kruch jedzie na kompleksowe badania, żeby sprawdzić czy z nim wszystko ok... a to dużo kosztuje... Cierpimy na brak kasy... POMOCY!!!! Quote
Aquirre Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Napisałam na AFN prośbę o założenie skarpety dla Krucha : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3972432#post3972432 Będzie widoczna po pierwszej wpłacie . Wszystkich potencjalnych darczyńców , wpłacających na AFN proszę o dopisek : Dla Krucha . Z góry dziękujemy do spółki z Kruchem !!! Quote
Fusica Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Niech ci Bozia w psich buziakach wynagrodzi :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts