Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu kochającego, odpowiedzialnego domu dla kolejnego psiaka w potrzebie.
Pies został znaleziony w dniu dzisiejszym w podwarszawskim Wołominie, przy stacji PKP.
Na szczęście trafiła na niego Elainfo, nie mogła obojętnie przejść obok psa krążącego przy torach kolejowych, zaglądającego do każdego śmietnika...
Zatrzymała się, psiak ufnie do niej podszedł...
Nie było innego wyjścia, Maleństwo trzeba było zabrać...
Pies według weta to czarny terier rosyjski w wieku ok. 7-8 lat, waga 43 kg, tatuażu nie stwierdzono (ważne jest to, że psiak pozwalał wetowi na wszystko, istna oaza spokoju).
Nie jest już podlotkiem, ale czy to oznacza, że jest gorszy, że nie ma prawa do domu????
Maleństwo musiało błąkać się dosyć długo, nie wykluczamy, że zaginął komuś, że jest ofiarą sylwestrowej nocy...
Psiak zna wszystkie komendy, jest posłuszny, wpatrzony w Elę jak w obrazek.
W chwili obecnej przebywa u Niej, właśnie jest w trakcie kąpieli, jego sierść pozostawiała wiele do życzenia, poza tym na skórze ma mnóstwo strupów...
Nie wiadomo co będzie jutro... prawdopodobnie trafi do hoteliku, fakt jest jeden - PIES POTRZEBUJE SWEGO PANA DO KOŃCA I ŚWIATA JEDEN DZIEŃ DŁUŻEJ...
Bardzo prosimy o wszelką pomoc, może któremuś z Was rzuciło się w oczy o zaginionym terierze rosyjskim??
Może ktoś z Was pokocha Go??
Jutro porobimy Maleństwu fotki, ktoś musi się w Nim zakochać, On kocha ludzi...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Maleństwo" już po kąpieli ;)
Trochę sobie pomruczał pod nosem jak Ela wsadzała Go do wanny, ale wizja jedzenia w wannie okazała się skuteczna ;)
Teraz leży sobie chłopak, wylizuje się, no przecież elegancki musi być :cool3:
Niestety od jutra zostaje nam hotelik...I znowu błędne koło kasy...

Posted

Udało się porobić dzisiaj kilka fotek ;)
Co prawda telefonem, jakość może nienajlepsza, ale spójrzcie tylko na modela ;)

Całuj mnie całuj :loveu:

I kto tu jest wielka stopa?? (Ciocia Ela to wymyśliła i Cioci Eli stópka) ;)

Wybawczyni i Maleństwo ;)

Posted

A może ma wszczepiony chip???

"przekleję" też na Zaginione/Znalezione wraz z fotkami Maleństwa.
Kiedyś w Pruszkowie była Hodowla Terierów Rosyjskich, może On jest z tamtej hodowli?

Posted

pasja napisał(a):

Będziemy musiały to sprawdzić...
Fakt jest taki, że pies naprawdę jest posłuszny, zna wszystkie komendy, grzecznie zachowuje się w czasie podróży i wątpimy w to, żeby ktoś kto poświęcił tak wiele czasu na ułożenie psa chciałby się nagle go pozbyć...
To taka przylepa jest, On pragnie człowieka, lgnie do ludzkiej dłoni...

Posted

Kacha, ja Cię walnę zaraz, jeden happyend, drugi, a Wy tu wyciągacie kolejną bidę. Ileż można... Tak sobie marudzę, a Wam odpoczynku życzę.
A psisko śliczne, sprawdźcie tego chipa, porozwieszajcie ogłoszenia, wrzućcie go gdzie się da, jak zawsze, mam taką cichą nadzieję, że on ma właściciela, który za nim strasznie płacze i się znajdzie...

Posted

zdrojka napisał(a):
Kacha, ja Cię walnę zaraz, jeden happyend, drugi, a Wy tu wyciągacie kolejną bidę. Ileż można... Tak sobie marudzę, a Wam odpoczynku życzę.
A psisko śliczne, sprawdźcie tego chipa, porozwieszajcie ogłoszenia, wrzućcie go gdzie się da, jak zawsze, mam taką cichą nadzieję, że on ma właściciela, który za nim strasznie płacze i się znajdzie...

Nie bij Ciotka, nie bij...
Jakoś te psiaki same nam w ręce wchodzą ... Patrzymy się w bok, a tam kolejne bidy...
I tak w sekrecie Wam zdradzę, że mam w szafie pewne maleństwo...
Zamieszkało sobie u mnie, co prawda go nie zapraszałam, ale jak już jest to niech siedzi...
Takie małe z dużymi wyłupiastymi oczami, na czterech łapkach i z długim ogonkiem :cool3:
Tiia, mam myszkę w szafie... Taką dziką oczywiście, coby nie było, że zwierzaki mają u mnie więzienie ;)

Posted

ufff dzieki Kacha za szybka akcje z watkiem..

to teraz moja relacja...

wczoraj przykul moja uwage przy dworcu PKP wołomin słoneczna mega olbrzym . szwedajacy sie wsród porozciąganych po trawniku smieciach.. szukajac papu.. aze jaj juz awaryjnie nosze puszke z psim żarciem w torebce.. wiec podeszłam, dałam.. pies rzucił sie jak oszalały na jedzenie..powachał mi reke i okazao sie ,ze jest BARDZ BARDZO zaniedbany.. smierdzący jak kupa gnoju.., reaguje na wile komend: siad, leżec , czekaj, popros , daj lapę!!!!!hmm.. no niestety pies(bo to samiec.. sprawdziłam) ma totalny syf na skórze.. niemial obrozy ale w jej miejscu gruba "obróżke ziarnistej strupizny..( podczas pierwszej kapieli nie odeszlo.. ma ze 2 cm grubosci.. ten strup.) i rozssiane na caej skórze takie strupochy.. pozabkach stwierdzam ,ze jest starszym panem..mocno powycierane żebiska..z kłów moze połóweczki zostały.

noi i po dokładniejszym obmacaniu- żebra na wierzchu. mozna policzyc wszystkie kręgi na grzbiecie, kosci miedniczkowe odznaczone..no chudzina i do tego cała skołtuniona..,brudna smierdzaca..głodna..
a przeciez to pies RAsowy!!!!

zabralam psa do weta (pekla stówka) wazy 42 kilo..wet stwierdził,ze napewno włoczy sie od długiego czasu.. moze nawet pare m-cy..na skóre zasugerowal kapiel..hmm..załamalam sie ..jak tu zapakowac 40 kilo(przy moich50kilogramach do wanny..) ale okazało sie ,ze moj TZ( o boshee jaki on kochany.:loveu: ) stwierdział oi obwieścił wszem i wobec ,ze piesa dzisiaj jeszce wykapiemY!!! no wiec nabylismy weterynaryjny leczniczy szampon i wykapalismy..
trzeba było kupic 5 tabletek odrobaczajach na tego giganta!! dzis o 6 rano juz mu zaaplikowałam;-) no i srodek na pchły..

ech słuchajcie powiem wam,ze ten kolos urzekł nawet mojego TZa.... oaza łagodnosci..
acha noi pieknie jeździ samochodem..(kurcze ledwo sie zmiescił na tylne siedzenie MAtiza:evil_lol: ) - no w kazdym bax razie dla tego psa jazda samochodem musiała byc chlebem powszednim..

aj noi stała sie wczoraj straszna RZecz!!!!!!zamarłam z przerazenia jak to zobaczyłam..-- siegnął pod nasza nieuwage kiełbase ze stołu.. a iełbasa była w torebce filiowej.... i wciąnął to wszytsko wjak oszałały .. zapoxno nasza interwencja-- az mi sie słabo zrobiło..zadzwoniłam doznajomej wetki cała roztrzesiona....co to bedzie.. ale uspokoila mnie ,ze taka torebeczka cienka to jutro powinna zostac wydalona... i zeby sie nie martwic.. i tjaaaa... dzis rano bedac z Kruszynka na spacerze niespodziewanie przykucnął nasrodku chodnika.... noi postawił Piramide.. wiec musielismy brac nogo za pas..,zeby nas nikt przylookał.. i niesprawdziałam zawartosci.. czy był tam moze woreczek foliowy..ech..

Posted

przeprazsam za moje literówki w poscie powyzej ale pisze to w pedzie i ulkradkiem ,zeby szef nie zauwazyl..

kochani dogomaniacy!!! prosbe mam o pomoc.. aby ktomoze powystawiał ogłoszenia o tej znajdzie gdzie tylko sie da.. pozgłaszał gdzie sie da(schroniska warszawskie i okoliczne) ,że takipies zostala znaleziony i prawdopodobnie ma włascieciela ,który go szuka!! ja dzis kompletny zapierdziel mam w pracy i pewnie nawet palcem mi sie nieuda kiwnąc w tej sparwie..Błagam Błagam o pomoc!!!!

w razie pytan kontakt do mnie ELA 0604 293 409.. czyu ktos mogłby zrobic oglozenie, to zdrukuje gotowca i porozwieszam po wołominie i w lecznicach weterynaryjnych.. tylko moze nie zagłebiacsie w szczegóły co on umie, czego nie.. jaki on wytresowany..itd.... poprostu krótko i zwięźle, ,ze został znalezony i czeka na własciela..

Posted

pies nie ma tatuazu a co do chipa toniejestem przekonana.. pytałam weta wo to wiec go wymacał.. ale nie wiem czy był w stanie stwierdzic ,ze nie ma chipa! a co do rasy:

to może byc SZNAUCER OLBRZYM< TERIER ROSYJSKI ALBO BUWIER(czy cos takiego..) tez nie byl w stanie mi powiedzic który to z tych trech.. wiec nie ograniczajmy sie do teriera..bo moze to sznaucer albo buwier..;-))

Posted

kacha wawa wklej w temacie moze te wszystkie 3 rasy.. bo niewiadomo czy to akurat terier....:crazyeye: a moze ktos zgubił sznaucera.. albo buwiera.. ja sie nie znam na rasach ale weterynarz chyba tez nie dokońca..

Posted

pasja napisał(a):

"przekleję" też na Zaginione/Znalezione wraz z fotkami Maleństwa.
Kiedyś w Pruszkowie była Hodowla Terierów Rosyjskich, może On jest z tamtej hodowli?

dzieki za pomoc wklejaj kochana gdzie sie da.. wierze ze znajdzie sie własciciel.. ale to może byc równie dobrze sznaucer gigant albo buwier..tak mi wet powiedzial.. a ja kompletnie sie na rasach nieznam..

napewno nie ma tatuazu.. a co do chipa to niewiem.. jak to sie sprawdza.. mozna wymacac czy trzeba miec jakies czytnik i tylko tak??:crazyeye:

Posted

Motyla noga... zdjęcia mało wyraźne... Koniecznie trzeba Kruchowi zrobić port-folio (od folijki z kiełbasy) :evil_lol: Ciotka Elka, ty sie nie martw my pomożemy. Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego... Zaczynam wrzucać Krucha w ogłoszonka, gdzie się da...
Chlercia z tą kasą :shake: Hotelik będzie pochłaniał dramatyczną ilość kasy... Ehhh....

POMOCY !!!!
POTRZEBNE PIENIĄDZE NA HOTEL DLA KRUCHA......

Posted

Elu... nie da sie zrobić ogłoszeń z tymi zdjęciami...:shake: Nic na nich nie widać i nie da się ich wyostrzyć... Kurcze, trzeba mu dzisiaj zrobic zdjęcia, koniecznie...

Posted

Fusica napisał(a):
Elu... nie da sie zrobić ogłoszeń z tymi zdjęciami...:shake: Nic na nich nie widać i nie da się ich wyostrzyć... Kurcze, trzeba mu dzisiaj zrobic zdjęcia, koniecznie...

ok moze jacek pozyczy aparat...woiec wstrzymajmy sie do jutra z ogłoszeniami..

Posted

Elu ja w sprawie strzyżenia naszego Elfa... Strasznie dużo taka przyjemnośc kosztuje... 150 złotych... To kupa forsy... 5 dni w hotelu...
Nie wiem, może same sobie poradzimy ???

Posted

Fusica napisał(a):
Elu ja w sprawie strzyżenia naszego Elfa... Strasznie dużo taka przyjemnośc kosztuje... 150 złotych... To kupa forsy... 5 dni w hotelu...
Nie wiem, może same sobie poradzimy ???

oo bosheeee 150 ??????!!!! mamo.. toz to fortuna .... no nie tyle to ja nawet za balejaz na długich włosach niepłace...trzeba go wystrzyc samemu....myslałam,ze znajda i shikkato nas jakos ulgoqo potraktuje...:placz:
biedny skołtuniony elfik..

echh znalazłam ogłoszenie ze stycznia (gdansk)o zaginionym 9 letnim bouvierze -ale nieaktualne -znalazł sie..

Posted

Koniecznie zwroćcie uwagę na ten worek foliowy- jak go całego nie wydali może dojść do wrośnięcia folii - to się jakoś tak nazywa: wgłabienie jelit czy jakoś podobnie.
Mojej sąsiadki pies odszedł, bo na czas nie zorientowali się , chudł, marniał, leczyli go na niestrawność, a to było właśnie to.
Jelito przestaje pracować, robi się stan zapalny, folia wrasta w ścianki i nawet operacyjnie nie można tego potem rozdzielić, tylko trzeba wyciąć ten kawałek jelita a do tego folii nawet na zdjęciu rtg nie widać, więc nie wiadomo gdzie szukać...koszmar.

Posted

Wetka powiedziała, że u małego pieska taka folia to problem, ale nie u wielkiego potffforniaka, jak nasz Elf. Napewno sprawdzimy czy kooopa jest ofoliowana, tak dla pewności...