Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 917
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, przelew dotarł, dziękuję. Na badaniach już byłyśmy, dziś będą wyniki krwi. Niestety jest problem z pobraniem moczu - do sikania i do kupy Rumba siada całym zadkiem na ziemi i nie ma jak podłożyć jej kubeczka :/ Po całym dniu walki uzbierałam 2ml, a potrzeba minimum 5ml :/

Posted

No więc ogólnie wyniki nie są złe, najważniejsze, że biochemia, czyli nerki, wątroba itd. są w normie. Jest stan zapalny -podwyższone leukocyty, możliwe, że od zapalenia pęcherza. W poniedziałek znów będą próby łapania moczu do badania, jeśli się nie uda, to zostanie pobrany przez cewnikowanie.

Posted

[quote name='Emiś']No niestety na jutro mamy umówione USG. Z badania moczu wynika, że Rumba ma w pęcherzu osad/piasek/kamienie :/[/QUOTE]

Niedobrze, tzn. że trzeba będzie to usunąć :/

Posted

Przepraszam Was za opóźnienia w przekazywaniu wiadomości, ale na prawdę nie wiem, w co ręce wsadzać i Internet jest na końcu listy rzeczy koniecznych do zrobienia w danym dniu.

Byłyśmy na USG. Na szczęście w pęcherzu nie ma kamieni, trzeba to będzie co jakiś czas monitorować. Pozostaje zatem opcja nietrzymania moczu po sterylce. Rumba dostanie hormony i zobaczymy, czy problem ustanie.

Posted

[quote name='Emiś']Przepraszam Was za opóźnienia w przekazywaniu wiadomości, ale na prawdę nie wiem, w co ręce wsadzać i Internet jest na końcu listy rzeczy koniecznych do zrobienia w danym dniu.
Byłyśmy na USG. Na szczęście w pęcherzu nie ma kamieni, trzeba to będzie co jakiś czas monitorować. Pozostaje zatem opcja nietrzymania moczu po sterylce. Rumba dostanie hormony i zobaczymy, czy problem ustanie.[/QUOTE]
Zapytałam z czystej ciekawości:)
Zdrówka dla suni:)

pzdr.