Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyniki krwi wykazały leukocytozę, ale nie bardzo wysoką (czyli stan zapalny). W obrazie białych krwinek przekroczone są pałeczkowate, co świadczy o tym, że ten stan zapalny jest "młody", nie jest to jakaś dawna sprawa. Najprawdopodobniej przyczyną jest skóra. Przyczyna tego wygryzienia się nie jest znana - je to samo, pcheł nie ma, zatoki okołoodbytowe puste. Gorączka ustąpiła, chodzenie też jest lepsze. Po wczorajszej kontroli Rumba ma zalecone branie antybiotyków jeszcze do poniedziałku, niesterydowe leki p.zapalne/p.bólowe jeszcze 4 dawki co 48h. Dostała kołnierz i ma przemywane zmiany.
P. Wet. policzyła tylko za leki i badania krwi, ale kwota za całe leczenie i tak wyszła spora - 60zł badania krwi, 80zł leki.

• Replies 917
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze co do badań krwi, Rumba miała zrobiony cały profil diagnostyczny. Morfologia oprócz tych leukocytów jest w normie, obraz czerwonych krwinek w normie, AspAT, AlAT, ALP, glukoza, mocznik, kreatynina, białko całkowite, bilirubina całkowita, albuminy, GTT, wapń, fosfor, magnez, cholesterol całkowity, LDH, kinaza kreatynowa, triglicerydy, sód, potas, chlorki i globuliny również w normie.

Posted

Emiś

Dzięki za wieści. Czy mam Ci już przelać te 140,00 za dotychczasowe leczenie Rumby, czy dopiero przy rozliczaniu stycznia ?
Rumba - zdrowiej nam!!!

Przydałyby się jakieś nowe fotki - w kołnierzu zimą albo tych miejsc chorobowo zmienionych żeby zamieścić na fb.
Potrzebujemy kasy, może ktoś się zlituje :(

Tekst pozwoliłam sobie skopiować:razz:....

Posted

Rozliczenie normalnie na koniec miesiąca, nie trzeba nadpłacać.

Przez najbliższe kilka dni jeszcze będę bez aparatu, może uda mi się coś cyknąć komórką, ale jakości najlepszej to nie będzie :/

Posted

[quote name='Emiś']Rozliczenie normalnie na koniec miesiąca, nie trzeba nadpłacać.

Przez najbliższe kilka dni jeszcze będę bez aparatu, może uda mi się coś cyknąć komórką, ale jakości najlepszej to nie będzie :/[/QUOTE]

OK, mogą być i komórką :)

Posted

Emiś
Co z Rumbą ? Jak się czuje ?
Czekam na fotki....potrzebujemy kasy, a bez zdjęć to lipa:placz:.
I tak coraz trudniej cokolwiek zebrać na fb:-(

Posted

[quote name='AtaO']Emiś
Co z Rumbą ? Jak się czuje ?
Czekam na fotki....potrzebujemy kasy, a bez zdjęć to lipa:placz:.
I tak coraz trudniej cokolwiek zebrać na fb:-(

Ano, będzie ciężko :(

Posted

Wybaczcie opóźnienia, ale zima daje nam w kość i zapierdzielam od rana do nocy, ciężko mi wyrwać czas na internet.

Niestety nic lepszego nie udało mi się zrobić.

Leczenie na razie zakończone, wybrała antybiotyki, skóra się ładnie goi. Jeszcze tylko przemywanie zostało.

Posted

Wrzuciłam dzisiaj na fb ostatnią fotkę Rumby z prośbą o pomoc.

Znowu Joanna Rz.G. nie pozostała obojętną. Wpłaciła na konto 50,00. :)
Serdeczne dzięki:Rose:

Posted

[quote name='AtaO']Wrzuciłam dzisiaj na fb ostatnią fotkę Rumby z prośbą o pomoc.

Znowu Joanna Rz.G. nie pozostała obojętną. Wpłaciła na konto 50,00. :)
Serdeczne dzięki:Rose:

Ktoś się zlitował.... :(

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Psy żyją. Ja jestem w stanie między zombie a trupem. Mam na butli 3 szczeniory jamników (albo rottwailerów, to jeszcze nie jest ustalone :P ) i sypiam po 3h. Próbuję właśnie porobić rozliczenia, ale mój niewyspany mózg bardzo odmawia współpracy.

Rumba ma się dobrze, biega jak dawniej już bez większych problemów. Apetyt ma za 3 i muszę pilnować, bo próbuje kraść jedzenie (przytyła 2kg...). Sierścią dosyć szybko zarasta, będę chciała ją jeszcze wykąpać, bo ma sporo złuszczonego naskórka w tych wygolonych okolicach, ale to gdy szczyle dadzą mi trochę odetchnąć. Na dniach wkleję nowe zdjęcia.

Rozliczenie styczeń
hotel 200zł
wyżywienie 31 x 3zł = 93
opieka wet. 140zł
transport 60km x 0,4zł = 24zł
= 457zł

Edited by Emiś
Posted

[quote name='Emiś']

Rozliczenie styczeń

hotel 31 x 10zł = 310zł
wyżywienie 31 x 3zł = 93zł
opieka wet. 140zł
transport 60km x 0,4zł = 24zł
= 567zł

Emiś

Czy stawka za Rumbę uległa zmianie, bo nic mi nie wiadomo ?
Do tej pory za 31 dni hotelu z wyżywieniem płaciliśmy 291 zł.
Z Twojego wyliczenia za styczeń wychodzi 403 zł:crazyeye:.

Posted

Jesoooo no pisałam, że mi mózg nie działa :wallbash: :oops: Dobrze, że pilnujesz AtaO. Oczywiście, że się nie zmieniła, robiłam hurtowo wszystkie psy i z rozpędu ją też tak policzyłam... Już poprawiam.

Posted

Emiś
Przelew za styczeń 457 zł już w drodze.

Sytuacja finansowa Rumby jest tragiczna - mamy tylko dwie deklaracje stałe - 55 zł.
Obecnie na koncie sunii pozostało 117,32. Za miesiąc nie będzie kasy na opłacenie hoteliku.....pomocy!!!
Z fb niestety przesta[SIZE=3]ły
napływać fundusze:-(. Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
Rozliczenie jest w # 2.

Posted

[quote name='AtaO']Emiś
Przelew za styczeń 457 zł już w drodze.

Sytuacja finansowa Rumby jest tragiczna - mamy tylko dwie deklaracje stałe - 55 zł.
Obecnie na koncie sunii pozostało 117,32. Za miesiąc nie będzie kasy na opłacenie hoteliku.....pomocy!!!
Z fb niestety przesta[SIZE=3]ły
napływać fundusze:-(. Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
Rozliczenie jest w # 2.

Cholera jasna, zacznę znowu zapraszać...