Emiś Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Wyniki krwi wykazały leukocytozę, ale nie bardzo wysoką (czyli stan zapalny). W obrazie białych krwinek przekroczone są pałeczkowate, co świadczy o tym, że ten stan zapalny jest "młody", nie jest to jakaś dawna sprawa. Najprawdopodobniej przyczyną jest skóra. Przyczyna tego wygryzienia się nie jest znana - je to samo, pcheł nie ma, zatoki okołoodbytowe puste. Gorączka ustąpiła, chodzenie też jest lepsze. Po wczorajszej kontroli Rumba ma zalecone branie antybiotyków jeszcze do poniedziałku, niesterydowe leki p.zapalne/p.bólowe jeszcze 4 dawki co 48h. Dostała kołnierz i ma przemywane zmiany. P. Wet. policzyła tylko za leki i badania krwi, ale kwota za całe leczenie i tak wyszła spora - 60zł badania krwi, 80zł leki. Quote
Emiś Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Jeszcze co do badań krwi, Rumba miała zrobiony cały profil diagnostyczny. Morfologia oprócz tych leukocytów jest w normie, obraz czerwonych krwinek w normie, AspAT, AlAT, ALP, glukoza, mocznik, kreatynina, białko całkowite, bilirubina całkowita, albuminy, GTT, wapń, fosfor, magnez, cholesterol całkowity, LDH, kinaza kreatynowa, triglicerydy, sód, potas, chlorki i globuliny również w normie. Quote
AtaO Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 Emiś Dzięki za wieści. Czy mam Ci już przelać te 140,00 za dotychczasowe leczenie Rumby, czy dopiero przy rozliczaniu stycznia ? Rumba - zdrowiej nam!!! Przydałyby się jakieś nowe fotki - w kołnierzu zimą albo tych miejsc chorobowo zmienionych żeby zamieścić na fb. Potrzebujemy kasy, może ktoś się zlituje :( Tekst pozwoliłam sobie skopiować:razz:.... Quote
piescofajnyjest Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 ciesze sie, ze Rumba dochodzi do siebie:loveu: Quote
Emiś Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Rozliczenie normalnie na koniec miesiąca, nie trzeba nadpłacać. Przez najbliższe kilka dni jeszcze będę bez aparatu, może uda mi się coś cyknąć komórką, ale jakości najlepszej to nie będzie :/ Quote
AtaO Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 [quote name='Emiś']Rozliczenie normalnie na koniec miesiąca, nie trzeba nadpłacać. Przez najbliższe kilka dni jeszcze będę bez aparatu, może uda mi się coś cyknąć komórką, ale jakości najlepszej to nie będzie :/[/QUOTE] OK, mogą być i komórką :) Quote
AtaO Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Emiś Co z Rumbą ? Jak się czuje ? Czekam na fotki....potrzebujemy kasy, a bez zdjęć to lipa:placz:. I tak coraz trudniej cokolwiek zebrać na fb:-( Quote
__Lara Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='AtaO']Emiś Co z Rumbą ? Jak się czuje ? Czekam na fotki....potrzebujemy kasy, a bez zdjęć to lipa:placz:. I tak coraz trudniej cokolwiek zebrać na fb:-( Ano, będzie ciężko :( Quote
Emiś Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Wybaczcie opóźnienia, ale zima daje nam w kość i zapierdzielam od rana do nocy, ciężko mi wyrwać czas na internet. Niestety nic lepszego nie udało mi się zrobić. Leczenie na razie zakończone, wybrała antybiotyki, skóra się ładnie goi. Jeszcze tylko przemywanie zostało. Quote
Martika&Aischa Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Zdrówka kochany Rumburaku :*:*:* Quote
__Lara Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='piescofajnyjest']biedny tylasek:([/QUOTE] Ano biedny :( Quote
AtaO Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Wrzuciłam dzisiaj na fb ostatnią fotkę Rumby z prośbą o pomoc. Znowu Joanna Rz.G. nie pozostała obojętną. Wpłaciła na konto 50,00. :) Serdeczne dzięki:Rose: Quote
__Lara Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='AtaO']Wrzuciłam dzisiaj na fb ostatnią fotkę Rumby z prośbą o pomoc. Znowu Joanna Rz.G. nie pozostała obojętną. Wpłaciła na konto 50,00. :) Serdeczne dzięki:Rose: Ktoś się zlitował.... :( Quote
beataczl Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 __Lara napisał(a):Ktoś się zlitował.... :( jeszcze sa dobrzy ludzie na swiecie na szczescie :loveu: Rumba mizianka przesylam :-) Quote
AtaO Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Halo.....Emiś, Rumba i reszta podopiecznych hoteliku żyjecie ? Quote
Emiś Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 (edited) Psy żyją. Ja jestem w stanie między zombie a trupem. Mam na butli 3 szczeniory jamników (albo rottwailerów, to jeszcze nie jest ustalone :P ) i sypiam po 3h. Próbuję właśnie porobić rozliczenia, ale mój niewyspany mózg bardzo odmawia współpracy. Rumba ma się dobrze, biega jak dawniej już bez większych problemów. Apetyt ma za 3 i muszę pilnować, bo próbuje kraść jedzenie (przytyła 2kg...). Sierścią dosyć szybko zarasta, będę chciała ją jeszcze wykąpać, bo ma sporo złuszczonego naskórka w tych wygolonych okolicach, ale to gdy szczyle dadzą mi trochę odetchnąć. Na dniach wkleję nowe zdjęcia. Rozliczenie styczeń hotel 200zł wyżywienie 31 x 3zł = 93 opieka wet. 140zł transport 60km x 0,4zł = 24zł = 457zł Edited February 5, 2013 by Emiś Quote
AtaO Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 [quote name='Emiś'] Rozliczenie styczeń hotel 31 x 10zł = 310zł wyżywienie 31 x 3zł = 93zł opieka wet. 140zł transport 60km x 0,4zł = 24zł = 567zł Emiś Czy stawka za Rumbę uległa zmianie, bo nic mi nie wiadomo ? Do tej pory za 31 dni hotelu z wyżywieniem płaciliśmy 291 zł. Z Twojego wyliczenia za styczeń wychodzi 403 zł:crazyeye:. Quote
Emiś Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Jesoooo no pisałam, że mi mózg nie działa :wallbash: :oops: Dobrze, że pilnujesz AtaO. Oczywiście, że się nie zmieniła, robiłam hurtowo wszystkie psy i z rozpędu ją też tak policzyłam... Już poprawiam. Quote
AtaO Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 Emiś Przelew za styczeń 457 zł już w drodze. Sytuacja finansowa Rumby jest tragiczna - mamy tylko dwie deklaracje stałe - 55 zł. Obecnie na koncie sunii pozostało 117,32. Za miesiąc nie będzie kasy na opłacenie hoteliku.....pomocy!!! Z fb niestety przesta[SIZE=3]ły napływać fundusze:-(. Czy ktoś ma jakiś pomysł ? Rozliczenie jest w # 2. Quote
__Lara Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='AtaO']Emiś Przelew za styczeń 457 zł już w drodze. Sytuacja finansowa Rumby jest tragiczna - mamy tylko dwie deklaracje stałe - 55 zł. Obecnie na koncie sunii pozostało 117,32. Za miesiąc nie będzie kasy na opłacenie hoteliku.....pomocy!!! Z fb niestety przesta[SIZE=3]ły napływać fundusze:-(. Czy ktoś ma jakiś pomysł ? Rozliczenie jest w # 2. Cholera jasna, zacznę znowu zapraszać... Quote
piescofajnyjest Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 nie mam pojecia....:( z kasa tragedia ostatnio:( i nikt z moich podopiecznych do domu sie nie wybiera:( Quote
__Lara Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Ja nie wyrabiam z zaproszeniami, jak ktoś jest chętny to mile widziana pomoc. Quote
Recommended Posts