Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
Emilka będzie miała dla Was dobre wieści :loveu:

Emiś ogromnie Ci dziękuję za pomoc i zabranie Puni marudy :Rose:

Czyżby czerniak się nie potwierdził ???????????????????????
Aż się b0ję cieszyć za wcześnie....

• Replies 917
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AtaO']Możemy się cieszyć:multi:
Potwierdzam :) To nie czerniak, zwykła zmiana. Resztę konkretów przekaże Emiś już po powrocie.

Też zadzwoniłam do Emiś, bo nie mogłam usiedzieć... Cysta, przeszkadza Rumbie, prosty zabieg, aby usunąć, koszt ok.120 zł. Dr mógł nawet dziś to zrobić, ale ze względu na niedawne narkozy musimy poczekać.

CUDNE WIEŚCI, ŻE CZARNY SCENARIUSZ SIĘ NIE POTWIERDZIŁ :multi::multi::multi:

Teraz cierpliwie czekamy na relację Emiś :)

Posted

Właściwie Dziewczyny już wszystko napisały :)

U Rumby na szczęście jest to "tylko" cysta, można ją usunąć, dla okulisty to prosty zabieg. Gdyby nie duża ilość narkoz w krótkim czasie to miałaby to zrobione wczoraj :/
Wskazane jest jej usunięcie, ponieważ podrażnia psa i powoduje dyskomfort.Trzeba będzie mieć na uwadze, czy ktoś będzie jechał z psiakiem i znów połączyć transport.

Rumba o dziwo po drodze była bardzo grzeczna, nawet nie jęczała :P

Za badanie Rumby wyszło tylko 65zł oraz 90zł za transport. Nadwyżka wpłacona na konto będzie odliczona od kolejnego rachunku.

Posted

Musimy pomyśleć o jakimś bazarku dla Rumby. Powoli kończą się finanse, mamy jeszcze na opłacenie pobytu w hoteliku za listopad, na grudzień już nam zabraknie:(. Wszystkie wpływy i wydatki wpisywane są w rozliczeniu w #2.

Posted

AtaO napisał(a):
Musimy pomyśleć o jakimś bazarku dla Rumby. Powoli kończą się finanse, mamy jeszcze na opłacenie pobytu w hoteliku za listopad, na grudzień już nam zabraknie:(. Wszystkie wpływy i wydatki wpisywane są w rozliczeniu w #2.

To nieciekawie :/ postaram się kolejny bazarek na Rumbę wystawić.

Posted

Rumba szaleje z innymi psami. Czasem ma głupie pomysły, szczególnie w kontaktach z Maćkiem i z Raszką (działa to w obie strony, więc gagatków trza mieć na oku). I jakby trochę mniej jęczy :D

Czy widzicie podobieństwo? :P

Zdjęcie z Raszką pt "Czy my jesteśmy tu za karę" :)

Posted

Za to z Gackiem się uwielbiają

"Co ty robisz?"

Rozliczenie listopad

hotel 200zł
wyżywienie 30 x 3zł = 90zł
transport 90zł
weterynarz 65zł
= 445zł

Posted

Emiś

Wysyłam Ci za Rumbę 150 zł ( 445 zł - 295 zł na wyjazd i konsultacje w Lublinie ).

Chyba podeślę Ci na kuracje odchudzającą moją Ziutkę i rents-a. Przyjmiesz ?
Ale Rumbie wychodzą już żebra :(, może wystarczy ?

Posted

AtaO napisał(a):
Emiś

Wysyłam Ci za Rumbę 150 zł ( 445 zł - 295 zł na wyjazd i konsultacje w Lublinie ).

Chyba podeślę Ci na kuracje odchudzającą moją Ziutkę i rents-a. Przyjmiesz ?
Ale Rumbie wychodzą już żebra :(, może wystarczy ?

Dzięki bardzo za przelew.

Rumba waży 23kg i utrzymuje taką wagę od czasu operacji łapy. Nie jest wychudzona, kręgosłup i miednica jej nie wystają, żebra są zarysowane, ale nie sterczą. Rumba ma problemy z kręgosłupem, ciężko jej utrzymać równowagę szczególnie w domu, na panelach czy kafelkach, musi być szczupła, żeby była w stanie się jako tako sprawnie i bez bólu poruszać. W ostatnim czasie widziało ją kilku różnych weterynarzy, żaden nie miał zastrzeżeń co do wagi. Ja wiem, że w większości przywykliśmy do widoku okrąglutkich psiaków, ale nie dla każdego psa większy rozmiar jest zdrowy. Np. u Gacka też muszę utrzymywać szczupłą sylwetkę, bo chłopak korzysta głównie z 3 łapek - u niego tak samo żebra są zarysowane i taką wagę zgodnie z zaleceniami wetów utrzymujemy od długiego czasu. Ja na prawdę nie żałuję im jedzenia, ale jeśli mają jeszcze długie lata być w jakiejś sensownej formie, to nie mogą być pulpecikami...

Posted

maarit napisał(a):
Cioteczki to chyba ta sunia którą znaleziono z córką. Nie mogę znaleźć ich wątku. Co z córką?

Córka - kiedyś Amelka, teraz Flo jest we wspaniałym domy stałym

Posted

Lobaria napisał(a):
Córka - kiedyś Amelka, teraz Flo jest we wspaniałym domy stałym

Suuuuuper:multi: Dzięki za info. Zdjęcie pt. "Co Ty robisz" jest świetne. Ta zaskoczona mina Gacka... :lol:

Posted

Czy Rumba ma ogłoszenia ?
Pewnie pomyślicie - głupie pytanie, ale ja tak na wszelki wypadek, może nam coś uciekło tyle psiaków szuka domów.....

Posted

AtaO napisał(a):
Czy Rumba ma ogłoszenia ?
Pewnie pomyślicie - głupie pytanie, ale ja tak na wszelki wypadek, może nam coś uciekło tyle psiaków szuka domów.....

Nie ma chyba...

Ten kręgosłup...
Amelka, córka Rumby / obie trafiły do punktu razem / miała śrut w ciałku. Może problemy Rumby są konsekwencją... Jak ktoś strzelał, to pewnie do obu...