Lobaria Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 malawaszka napisał(a):Emilka będzie miała dla Was dobre wieści :loveu: Emiś ogromnie Ci dziękuję za pomoc i zabranie Puni marudy :Rose: Czyżby czerniak się nie potwierdził ??????????????????????? Aż się b0ję cieszyć za wcześnie.... Quote
AtaO Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 Możemy się cieszyć:multi: Potwierdzam :) To nie czerniak, zwykła zmiana. Resztę konkretów przekaże Emiś już po powrocie. Quote
Lobaria Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='AtaO']Możemy się cieszyć:multi: Potwierdzam :) To nie czerniak, zwykła zmiana. Resztę konkretów przekaże Emiś już po powrocie. Też zadzwoniłam do Emiś, bo nie mogłam usiedzieć... Cysta, przeszkadza Rumbie, prosty zabieg, aby usunąć, koszt ok.120 zł. Dr mógł nawet dziś to zrobić, ale ze względu na niedawne narkozy musimy poczekać. CUDNE WIEŚCI, ŻE CZARNY SCENARIUSZ SIĘ NIE POTWIERDZIŁ :multi::multi::multi: Teraz cierpliwie czekamy na relację Emiś :) Quote
Emiś Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Właściwie Dziewczyny już wszystko napisały :) U Rumby na szczęście jest to "tylko" cysta, można ją usunąć, dla okulisty to prosty zabieg. Gdyby nie duża ilość narkoz w krótkim czasie to miałaby to zrobione wczoraj :/ Wskazane jest jej usunięcie, ponieważ podrażnia psa i powoduje dyskomfort.Trzeba będzie mieć na uwadze, czy ktoś będzie jechał z psiakiem i znów połączyć transport. Rumba o dziwo po drodze była bardzo grzeczna, nawet nie jęczała :P Za badanie Rumby wyszło tylko 65zł oraz 90zł za transport. Nadwyżka wpłacona na konto będzie odliczona od kolejnego rachunku. Quote
__Lara Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Super, bardzo się cieszę, że nie sprawdził się ten okropny scenariusz :) Quote
AtaO Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 Musimy pomyśleć o jakimś bazarku dla Rumby. Powoli kończą się finanse, mamy jeszcze na opłacenie pobytu w hoteliku za listopad, na grudzień już nam zabraknie:(. Wszystkie wpływy i wydatki wpisywane są w rozliczeniu w #2. Quote
__Lara Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 AtaO napisał(a):Musimy pomyśleć o jakimś bazarku dla Rumby. Powoli kończą się finanse, mamy jeszcze na opłacenie pobytu w hoteliku za listopad, na grudzień już nam zabraknie:(. Wszystkie wpływy i wydatki wpisywane są w rozliczeniu w #2. To nieciekawie :/ postaram się kolejny bazarek na Rumbę wystawić. Quote
AtaO Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 __Lara napisał(a):To nieciekawie :/ postaram się kolejny bazarek na Rumbę wystawić. Dzięki :) Coś mało nas.....:( Quote
__Lara Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 AtaO napisał(a):Dzięki :) Coś mało nas.....:( No strasznie mało :( Quote
Romina_74 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 trafiłam z fb do Rumby ... biedulka, córcia adoptowana, a matuchna ... :( Quote
AtaO Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 Po moim wczorajszym apelu na fb, Ania K. wpłaciła dzisiaj 30 zł dla Rumby. Bardzo dziękuję:) Quote
Emiś Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Rumba szaleje z innymi psami. Czasem ma głupie pomysły, szczególnie w kontaktach z Maćkiem i z Raszką (działa to w obie strony, więc gagatków trza mieć na oku). I jakby trochę mniej jęczy :D Czy widzicie podobieństwo? :P Zdjęcie z Raszką pt "Czy my jesteśmy tu za karę" :) Quote
Emiś Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Za to z Gackiem się uwielbiają "Co ty robisz?" Rozliczenie listopad hotel 200zł wyżywienie 30 x 3zł = 90zł transport 90zł weterynarz 65zł = 445zł Quote
Mazowszanka13 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Nie wiedziałam, że ona jest taka duża. Quote
__Lara Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Ale się świetnie bawią z Gackiem :D fajnie pasują do siebie - on biały, ona czarna :) Quote
AtaO Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Emiś Wysyłam Ci za Rumbę 150 zł ( 445 zł - 295 zł na wyjazd i konsultacje w Lublinie ). Chyba podeślę Ci na kuracje odchudzającą moją Ziutkę i rents-a. Przyjmiesz ? Ale Rumbie wychodzą już żebra :(, może wystarczy ? Quote
Emiś Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 AtaO napisał(a):Emiś Wysyłam Ci za Rumbę 150 zł ( 445 zł - 295 zł na wyjazd i konsultacje w Lublinie ). Chyba podeślę Ci na kuracje odchudzającą moją Ziutkę i rents-a. Przyjmiesz ? Ale Rumbie wychodzą już żebra :(, może wystarczy ? Dzięki bardzo za przelew. Rumba waży 23kg i utrzymuje taką wagę od czasu operacji łapy. Nie jest wychudzona, kręgosłup i miednica jej nie wystają, żebra są zarysowane, ale nie sterczą. Rumba ma problemy z kręgosłupem, ciężko jej utrzymać równowagę szczególnie w domu, na panelach czy kafelkach, musi być szczupła, żeby była w stanie się jako tako sprawnie i bez bólu poruszać. W ostatnim czasie widziało ją kilku różnych weterynarzy, żaden nie miał zastrzeżeń co do wagi. Ja wiem, że w większości przywykliśmy do widoku okrąglutkich psiaków, ale nie dla każdego psa większy rozmiar jest zdrowy. Np. u Gacka też muszę utrzymywać szczupłą sylwetkę, bo chłopak korzysta głównie z 3 łapek - u niego tak samo żebra są zarysowane i taką wagę zgodnie z zaleceniami wetów utrzymujemy od długiego czasu. Ja na prawdę nie żałuję im jedzenia, ale jeśli mają jeszcze długie lata być w jakiejś sensownej formie, to nie mogą być pulpecikami... Quote
maarit Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Cioteczki to chyba ta sunia którą znaleziono z córką. Nie mogę znaleźć ich wątku. Co z córką? Quote
Lobaria Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 maarit napisał(a):Cioteczki to chyba ta sunia którą znaleziono z córką. Nie mogę znaleźć ich wątku. Co z córką? Córka - kiedyś Amelka, teraz Flo jest we wspaniałym domy stałym Quote
maarit Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Lobaria napisał(a):Córka - kiedyś Amelka, teraz Flo jest we wspaniałym domy stałym Suuuuuper:multi: Dzięki za info. Zdjęcie pt. "Co Ty robisz" jest świetne. Ta zaskoczona mina Gacka... :lol: Quote
Lobaria Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Martwi mnie ten kręgosłup Rumby... Jakie jest zdanie lekarzy na ten temat? Quote
AtaO Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 Czy Rumba ma ogłoszenia ? Pewnie pomyślicie - głupie pytanie, ale ja tak na wszelki wypadek, może nam coś uciekło tyle psiaków szuka domów..... Quote
Lobaria Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 AtaO napisał(a):Czy Rumba ma ogłoszenia ? Pewnie pomyślicie - głupie pytanie, ale ja tak na wszelki wypadek, może nam coś uciekło tyle psiaków szuka domów..... Nie ma chyba... Ten kręgosłup... Amelka, córka Rumby / obie trafiły do punktu razem / miała śrut w ciałku. Może problemy Rumby są konsekwencją... Jak ktoś strzelał, to pewnie do obu... Quote
Recommended Posts