Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, w dziale "Przygarnę psa" są dwie propozycje adopcji, do których myślę, że Apsik pasowałby jak ulał;]
Osoby oferują domki dla piesków z małymi szansami na adopcję. W jednym pozwoliłam ogłosić sobie już Apsiczka;]
Ale... ja nie wiem... ile lat ma Apsik?:oops:
Wiadomo jaki jest jego stosunek do kotów?
Myślę, że takie informacje przydałoby się zamieścić też na Allegro... Wiem, że regularnie pytacie przed wystawieniem aukcji o takie rzeczy, ale wtedy jakoś nic nie przychodzi mi do głowy:oops: A teraz przyszło, więc piszę na przyszłość;)

EDIT:
Napiszałam o Apsiku i w drugim wątku;] trzeba tylko koniecznie dowiedzieć się jak z kotami..

Posted

kama_i_ja napisał(a):
Dziewczyny, w dziale "Przygarnę psa" są dwie propozycje adopcji, do których myślę, że Apsik pasowałby jak ulał;]
Osoby oferują domki dla piesków z małymi szansami na adopcję. W jednym pozwoliłam ogłosić sobie już Apsiczka;]
Ale... ja nie wiem... ile lat ma Apsik?:oops:
Wiadomo jaki jest jego stosunek do kotów?
Myślę, że takie informacje przydałoby się zamieścić też na Allegro... Wiem, że regularnie pytacie przed wystawieniem aukcji o takie rzeczy, ale wtedy jakoś nic nie przychodzi mi do głowy:oops: A teraz przyszło, więc piszę na przyszłość;)

EDIT:
Napiszałam o Apsiku i w drugim wątku;] trzeba tylko koniecznie dowiedzieć się jak z kotami..

hej, dzieki za info o Apsiku;
niech ktos sie wypowie prosze na temat kotow; nie tylko jego stosunku tzn. czy nie jest agresywny, ale czy np. podczas zabawy z innymi zwierzetami nie ma obaw, ze uszkodzi sobie ten pęcherz.
i jakie sa obecnie rokowania - czy mozna jeszcze cos dla niego zrobic? - w temacie leczenia.
i kwestia 'podsikiwania' - czy nadal podsikuje, nie pytam ze wzgledu na siebie, ale dla kotow moze wygladac to tak jakby ktos nagle zaznaczyl im caly ich teren, a jak pisalam w wątku 'przygarne' nie chce przysparzac im stresow, one tez duzo w swoim zyciu przeszly.
jesli ktos zna dokladnie stan Apsika, to bardzo prosze, bo rzeczywiscie fajny z niego koleżka

Posted

kama i ja: moge prosic linki do watklów? :) dzieki :)
jutro sie dowiem jak tam z kotami, ale jak biega po terenie, obok wybiegu kotów to nie reaguje na nie. ale tak nos w nos to nie wiem... psiak cały czas podsikuje i bedzie podsikiwal. na pecherz trzeba bedzie do konca zycia uwazac.. psiak nie powinnien sie forsowac za bardzo np w zabawach, nadmiernym skakaniu itp. najlepiej zeby był jedynym psiakiem w domu. z kotami sie dowiem, ale jesli akceptuje (chociaz nie wiem czy to da sie stwierdzic...) to zabawy rowniez odpadaja...

Posted

[quote name='mariolka']kama i ja: moge prosic linki do watklów? :) dzieki :)
jutro sie dowiem jak tam z kotami, ale jak biega po terenie, obok wybiegu kotów to nie reaguje na nie. ale tak nos w nos to nie wiem... psiak cały czas podsikuje i bedzie podsikiwal. na pecherz trzeba bedzie do konca zycia uwazac.. psiak nie powinnien sie forsowac za bardzo np w zabawach, nadmiernym skakaniu itp. najlepiej zeby był jedynym psiakiem w domu. z kotami sie dowiem, ale jesli akceptuje (chociaz nie wiem czy to da sie stwierdzic...) to zabawy rowniez odpadaja...

Linki:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6223722#post6223722

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74015

cieszę się, rudyedi, że sama tu zajrzałaś;)
trzymam kciuki, bardzo mocno!
choć oczywiście wszystkie zrozumiemy jeśli problemy zdrowotne Apskiczka okażą się nie do przeskoczenia.

wiem, że się powtórzę, ale tylko jedno mi się ciągle ciśnie na usta:
dziękuję

Posted

na pecherz trzeba bedzie do konca zycia uwazac.. psiak nie powinnien sie forsowac za bardzo np w zabawach, nadmiernym skakaniu itp. najlepiej zeby był jedynym psiakiem w domu. z kotami sie dowiem, ale jesli akceptuje (chociaz nie wiem czy to da sie stwierdzic...) to zabawy rowniez odpadaja...

Rudy i Edi (moje kotki) to dwa wulkany energii; z pewnoscia nie zrozumialyby, ze na Apsika trzeba uważać; a izolowanie zwierzat w mieszkaniu to nie jest dobry pomysl - tym bardzie, ze to 'open space', drzwi są tylko wejsciowe i do lazienki.
przepraszam, jesli moimi pytaniami niepotrzebnie narobilam nadziei, ale ja tylko chcialam sie dowiedzieć szczegolow, ktore czesto sa decydujace - tak jak w tym przypadku.
jedyne, co moge zrobic to dowiadywac sie wsrod znajomych o osoby z odpowiednimi warunkami, na pewno o nim nie zapomne, bo-pomijajac chorobe-ma w sobie cos szczegolnie ujmujacego.
przepraszam i Pieska, i Was dziewczyny
jesli mozna wspomoc Apsika finansowo - prosze o informacje; byc moze to zagluszanie wyrzutow sumienia, ale co wiecej moge zrobic