Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj!
Jestem Apsik J piękny i radosny jak widać na zdjęciach. Cieszę się życiem i chce żyć. Mam nadzieje, że ktoś mi w tym pomoże. Miałem wielką przepuklinę! Urosła do na serio wielkich rozmiarów. Właściciele przywiązali mnie przed schroniskiem… byłem dla nich zbyt kosztowny. Uciekli. po chwili słyszałem rozmowy, że ktoś zadzwonił, że zostawił psa pod bramą i nie stać ich na moje leczenie. Poczekałem moment i zobaczyłem swój nowy dom… brama się otworzyła, wyszło kilku ludzi. Było tam głośno, psy szczekały, dużo psów… wzięli mnie stamtąd (02.01.2007r.). pojechałem do lecznicy. Miałem operacje. Mówili mi, że się uda, ale nie skończy się na tej jednej… po jakimś czasie miałem kolejną… nabawiłem się mocznicy. Leczyli mnie dalej. Skończyło się na tym, że mam przyszyty pęcherz do brzucha. Codziennie trzeba mi wyciskać mocz, ale zobaczysz, jak się nauczysz to robić, pomożesz mi żyć!
Nie sprawie Ci problemów. chcę tylko miłości i aby ktoś pomógł mi się załatwiać ;-) jestem grzeczny, chętnie śpię na łóżku. I do tego spójrz! Wygląd arystokraty! Nawet po operacji sierść mi zaczyna odrastać J Czekam, aż Bóg mi ześle kogoś kto będzie na tyle odpowiedzialny, aby zaopiekować się mną.

tak wygladal jeszcze przed pierwsza operacją:

na ostatnim zdjeciu widac co prawda kiepsko... przepuklina znajduje sie przy ogonie, przy samym odbycie...

a tu już wczorajsze zdjecia u wolontariuszki:

aktualne zdjęcia Apsika (11.04)

• Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Nasza" fundacja nie chce dać pieniedzy ani na dług, ani na dalsze leczenie! PROSIMY O POMOC! KAZDY GROSZ SIE PRZYDA!

Wasza czyli Psi Anioł?
może tak trafiam, ale tematy aniołkowych piesków nie cieszą się dużą popularnością na dogo.
Ale biduś z Apsika... kiedy będzie ostateczna diagnoza?

Posted

tak Psi Anioł. ja tez zauwazylam ze zbytnio popularnoscia sie nie ciesza niestety :( chociaz dobrze ze u Finka nam pomagaja i to bardzo! ale potzrebna pomoc jeszcze dla Apsika. zobaczymy co bedzie po tej operacji, nie wiem czy znowu chca wycinac przepukline. Apsik jest u wolontariuszki i wczoraj byl u niej lekarz i powiedzial ze sa szanse dla Apsika na norlane zycie. nic wiecej nie wiemy, najpierw trzeba dług zaplacic badz zboerac kase zeby gdzie indziej go przyjeli...

Posted

dowiedzialam sie ze leczenie jest praktycznie zakonczone. potrzeba pieniedzy na splacenie długu
rokowania sa podobno kiepskie... ze niewiele czasu mu zostało :( nie zostalo okreslone czy to maja byc miesiace tygodnie itd.. ale to w sumie nigdy nie wiadomo. zdarza sie ze pies który ma odejsc szybko zyje jeszcze dlugo ;) miejmy nadzieje ze znajdzie sie domek w którym dzielnie i tak jak powinien skonczy swoje trudne zycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
piesek potzrebuje "wodnistego" jedzenia. nie moze miec zatwardzenia poniewaz to moze sie skonczyc oderwaniem pecherza... :( oprócz tego piesek bedzie prawdpodobnie zawsze podsikiwał pod siebie. jest kochaniutki, pod nieobecnosc Magdy wskoczyl na łóżko ;)

Posted

mariolka napisał(a):
dowiedzialam sie ze leczenie jest praktycznie zakonczone. potrzeba pieniedzy na splacenie długu
rokowania sa podobno kiepskie... ze niewiele czasu mu zostało :( nie zostalo okreslone czy to maja byc miesiace tygodnie itd.. ale to w sumie nigdy nie wiadomo. zdarza sie ze pies który ma odejsc szybko zyje jeszcze dlugo ;) miejmy nadzieje ze znajdzie sie domek w którym dzielnie i tak jak powinien skonczy swoje trudne zycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
piesek potzrebuje "wodnistego" jedzenia. nie moze miec zatwardzenia poniewaz to moze sie skonczyc oderwaniem pecherza... :( oprócz tego piesek bedzie prawdpodobnie zawsze podsikiwał pod siebie. jest kochaniutki, pod nieobecnosc Magdy wskoczyl na łóżko ;)

:-( :-( :-( biedna Psinka....:-( :-( :-(
Gdzie jesteś domku ukochany???