BeataJ Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 aisaK napisał(a):Daguś, mam to samo??? Co jest z naszymi banerkami? U mnie dziala. Cos macie zle z linkiem, ktory sie podaje zakladajac w podpisie banerek. Beata Quote
karusiap Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 czy ktos wie, albo da rade sprawdzic jak sunia do innych zwierzat??tzn gl psow i kotow?? Quote
karusiap Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 bo ja Kasiu wciaz szukam dobka ktory pokocha sunie jamniczke i kota,to jedyny warunek...;)wogole musze zadzwonic do tej Pani czy juz nie przygarnela jakiejs bidy ale jak nie ...to taki dobek chetnie widziany:) Quote
Viktorija Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 wiesz, ona na razie słabiutka, bo szkielet, ale siedzi w salce w szpitalu gdze są obok inne psy i kotka Migotka, o ktorej jest wątek na miau mój, i na razie nie zwraca na nic uwagi Quote
Viktorija Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Nikt mnie nie widzi, nikt mi nie pomaga finansowo, nikt mnie nie chce do domu:placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
aisaK Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Jak się lepiej poczuje, to koniecznie psrawdzcie do kotów i innych zwierzaków. A ty karusiap zadzwoń czy to aktualne! O jej, ale byłoby fajnie!!! Quote
Viktorija Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Słuchajcie suni wyszły we krwi za duże moczny i teraz musi mieć specjalną dietę. Pewnie wystarczy przez jakis czas, ale moze i cale zycie. Wetka jest jednak dobrej mysli, ze tylko sunia po okresie głodzenia musi sobie wszystko uregulować. Ale na razie potrzebujemy specjalistycznej karmy. Nazywa się: Royal Canin Urinary SO. Najlepiej worek 15 kg. Czy ktoś móglby kupić, zozyć sie na niego, zawieźć na SGGW, ma niepotrzene albo ma inne poprozycje? POMOCY!!! Quote
Viktorija Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Tu znalazłam opis karmy http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=8061 Ale tu 7,5 kg kosztuje 150 zł....:crazyeye: Może ktoś ma dojścia do wtea, który to załatwi po hurt cenach? Quote
karusiap Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 w internecie jest taki skelp(zaraz go poszukam) i my placimy za 15 kg nie cala stowke, tylko light i nie royal,ale moze tez maja...i dowoza na miejsce za darmo.. Kasiu dzwonilam i Pani nadal chetna Quote
Viktorija Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 A gdzie ta Pani mieszka i co o niej wiecie? Dobka jest w każdej chwili do zabrania. mozecie mi napisac pw lub maila o tym domku? Quote
karusiap Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Pani mieszka w Krosnie (podkarpackie),domek sprawia swietne wrazenie przez tel ale oczywiscie wizyta przedadopcyjna musila by byc...musze znalesc kogos z Krosna ale nie chce jej nachodzic jak psa nie ma...jedyny warunek to milsoc do suni jamniczki i kota Quote
Viktorija Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 to działajcie, bo dzowniłam na sggw, pytałam i raczej spokojna. Pani ma z nia do 20 wyjśc, bo mają tam 2 małe, jazgotliwe, denerwujace pieski. I pani ma wyjśc z nia i z sunią mała razem na spacer, zeby zobaczyć co i jak Quote
amikat Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Przeczytałam teraz ten wątek dopiero ... biedna mała.... Dobermany są chyba zbyt czułe zbyt wrazliwe - biedne cierpią ... Quote
karusiap Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 tak,niestety dobki tragicznie znosza schronisko!! Quote
Viktorija Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 oj, to prawda. Collaki i dobki chyba najgorzej ze wszystkich ras, jakie spotkałam w schroniskach, i jamniki jeszcze... Ale dobki, to po prostu nikną w oczach...:placz: Proszę o wpłąty na dobkę! Musimy nazbierać na leczenie, szpitla, a w poniedziałek kupujemy jej specjalna karmę za 200 zł za worek 15 kg. To jest cena zupełnie hurt., wiec musimy zapałcić komuś od razu, a nie mamy czym!!! POMOCY!!! Quote
BeataJ Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Ile brak kasy jeszcze aby karme kupic? Czy jak do 25 marca sunia nie znajdzie domku myslicie, ze to bedzie dobry pomysl aby ja zabrac do nas do Tczewa? Tu bedzie w hotelu prowadzonym przez weterynarza, hotel blisko mnie, juz klika naszych dobkow tam bylo, jest OK. Ja i kolezanka najpewniej tez bedziemy ja odwiedzaly kazdego dnia, zabieraly na spacerki, dogladaly. No i oczywiscie caly czas wspolnie bedziemy jej szukac domku. Beata Quote
amikat Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Świetny pomysł Beata. A ile na karme brakuje? Piszcie - cos sie wyskrobie Quote
aisaK Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 A może ten drugi domek, jak Nikosia nie wybierze zainteresuje sie księżniczką? Jak nie to Beatka poddała super pomysł! Quote
BeataJ Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Tak jak pisalam. Na 99% bede mogla ja zabrac z Warszawy ( dokladnie z Podkowy Lesnej - mam nadzieje, ze kto mi ja dowiezie ) do Tczewa 25 marca. Ale oczywiscie nic na sile, jesli na SGGW bedzie miala dobrze, to moze tam zostac. No i jeszcze problme kasy, moge ja do nas sciagnac ale musimy miec kase na hotel. Ile do tej karmy brakuje? Beata Quote
Viktorija Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Słuchajcie, brakuje 100% kasy. na razie nie mamy na nia nic, a każdy dziń na sggw to 20 zł, plus koszty karmy, którą na kilka dni sami kupili, plus badania, plus wizyty wetów plus 200 zł na karmę, czyli kilkaset złotych brakuje. Zagladałam na AFN, to nie było jeszcze żadnej wpłaty na psinkę. Co do 25 marca i zabrania, to pomyślimy koło 20 marca, ok? teraz nie mam głowy, bo tyle innych spraw i praca. Pewnie jak będzie klops z domem, to tak, ale własnei też dzis dzowniłam do Doddy, ktra w weekend pokazuje Nikusia, drugiego dobka schroniskowego, który jest na sggw, dóm rodzinom, zęby pokazała też Szczęściarę. od razu sie zgodziła. wiec moze udałoby sie obu znaleźc dom. tak czy inaczej, kasa potzrebna, zeby zapłacić za sggw, nawet jesli ja zabiorą w weekend, a karmę też im damy. nie wiem, czy bedą chceili za to zpłacić, czy nie. Róznie to przecież bywa. ratunku!!! Quote
daga_27 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 no jestem za tym, zeby ja do nas przywiezc. chociaz jak wczesniej proponowalam ta opcje, to zostalam zbyta tym, ze ona musi dojsc do siebie :-( ale jesli domek sie nie zglosi, to chetnie pomoge w opiece nad nia. jeszcze gdyby Beata ja przywiozla, to super! Quote
BeataJ Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Viktorija napisał(a):Słuchajcie, brakuje 100% kasy. Gdzie kase wplacic?Moze na konto osoby, ktora bedzie karme kupowala? Beata Quote
Viktorija Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Daga 27 nikt nikogo nie zbywa. Proszę Was szkoda czasu na takie teksty...Ja chcę tylko pomagać zwierzakom, bez całej otoczki... Dzwoniłam wczoraj na sggw i rzeczywście suka nie może byc jeszce nawet zaszczepiona przez dłuzszy czas. Bierze antybiotyki i inne leki. Będziemy kombinować jednak dom w PL, ale jeśli do tego czasu się nie uda, to zobaczymy co dalej. Pojawiła się sznasa na dom w Niemczech. Czekam na odp, Pani z Niemiec. nie wiem czy już Wam pisałam, bo tyle ziwerzaków, praca i inne sparwy na głowie, ze sie juz kompletnie gubie w zeznaniach ;) To jest Pani, która pomaga nam od roku czy półtora przysyłajac obrazki malowane piórkiem, obrazki naszych psów ze schroniska, ze str. net, które potem Bajka wystawia na allegro, a caly dochód jest na psy. Zreszta mozę słyszałeście, bo juz jakiś "balas" się podszywał pod Bajkę i swoje obrazki starał się wszystkim wciskać. :angryy::mad: Ach... W każdym razie "znam" tę Panią od długiego czasu, znam jej zaangażowanie w zwierzęce sprawy, miłość do zwierzat i podejscie do tematu. tego domku sie nie boje :) TYlko z maila, ktróego Pani napisała nie ywnikało bezpośrednio czy to dom u niej, czy u kogos. Wiem, ze sa tam 2 inne psy i 2 koty, a dom jest z ogrodem. na razie czekam na odp.. bo zadałam oczywiscie wiele pytań. Ze względu na stan zdrowia suni boje sie jednak transportu itp. ona powinna sie wzmocnić psychcznie i fizycznie. Jeśli znajdzie sie dobry dom w PL, to oczywiscie nie bedę sie zastanawiać ani przez moment. Weci mówią, ze na razie trzeba czekać. Czekanie to kasa za pobyt w szpitalu. Kasy brak. Moze uda sie tu w PL. Dobków nie jest bardzo duzo. Mieliśmy 2 razy w schronisku, to były bardzo krótko i zaraz zgłąszali sie wspaniali ludzie po nie. mam ciagle nadzieję, ze tak bedzie też ze Szczęściarą. W końcu po co jej to imie??? :evil_lol: BeataJ tylko na AFN. Za to bez rachunku jakoś sobie poradzimy, Bajka powiedziała, że zapłaci z własnej kieszeni, ale że to juz ostatni raz, bo tez nie ma juz kasy... Quote
Recommended Posts