Viktorija Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Dostałam kolejnego maila od nowej Opiekunki Suni: "piesek juz chce sie bawić z innymi radosny nawet lęk dzis pokonał związany z windą,,chociaż na wszytko co nowe się kuli. kuli sie też jak mopa widzi, jak chcę wytrzec podłoge.. wtedy ucieka, ale i to pokonamy" Quote
BeataJ Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 O jejku.....super!!!!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Beata Quote
BosiaB_86 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 dopiero "dotarłam" na ten wątek :oops: i czytałam od pierwszej strony...ale jak dobrnęłam do przedostatniej, na której są wiadomości, że sunia jest już w nowym domku to aż mi łezki ze szczęścia popłynęły :oops: ależ sie ciesze :multi::multi::multi: zasługuje na to po takich przejściach... czekam na dalsze wiadomości z nowego domku :lol: Quote
aisaK Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Wybaczcie, że pytam: czy została jakas kasa Szczęsciary? Quote
Viktorija Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 dziś dzwoniłam na sggw spytać ile jest za jej rachunek, ale pan powiedział, ze jak policzy, to do mnie zadzowni. na razie nie dzownił. Jak tylko sie dowiem, to dam znać. natomaist mamy na sggw inne zwierzaki i jeśli coś zostanie, to poprosze Was o przeniesienie jej na ich rzecz, np. collie Bella do tej pory "tylko" zagłodozna, ale stabilna, dziś wymiotowała z krwią i starsznie źle sie czuje... NIe wiadomo na razie co jej jest... Quote
zasadzkas Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Czekałam na te wieści tak długo. Bardzo się cieszę. Jeden doberman w schronisku mniej. A tyle ich jeszcze :shake: Quote
daga_27 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 aisaK napisał(a):Wybaczcie, że pytam: czy została jakas kasa Szczęsciary? Kasia pewnie miala na mysli inne dobermany w potrzebie:roll: Quote
bira Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Wspaniałe wieści. :multi: :multi: :multi: Kolejny dobek już w domku:multi: Quote
k1ementyna Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 witam to ja szczęśliwa posiadaczka dobki szczęśćiary ,, powiem tak mialam wybrac dobke lub bellę collie, coś złego sie dzieje z bellą?? ten pies jest cudownego piesczotliwego temperamentu zasługuje jak najszybciej na szczęśliwy dom. niestety trzeba dokonywać wyborów wzięlam dobkę gdyby większa chata(( pozdrawiam Quote
Viktorija Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Bella też ma juz wstępnie zarezerowany dom pod Krakowem, ale na razie jej stan zdrowia uniemożliwia opuszczenie szpitala. Poza tym trzeba bedzie szukać transportu. Quote
zasadzkas Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Witamy domek Szczęściary. Bardzo się cieszę i liczę na jakieś wieści od czasu do czasu. Jak została nazwana? Jak się sprawuje? ... Kurczę, boję się zarzucić pytaniami. Serdecznie pozdrawiam Quote
k1ementyna Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 ponownie witam jutro jadę dokończyć formalności z adopcja pieska ktory ma sie dobrze i coraz lepiej tu odpukać, by nie zapeszyć) jedyne co martwi to ta panika i strachy dobki czy są jakies fora gdzie mozna poczytać o metodach zapanowania, może skorzystam z jakiej dobrej podpowiedzi pozdrawiam \ Quote
zasadzkas Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Zapraszam serdecznie na: http://www.akagera.pl/forum/ Trzeba się przedstawić, żeby zostać na stał na forum. Przedstawić się można krótko, o sobie, o psie. W rozdziale "przedstaw się", zaraz jak się wchodzi widoczny. Potem można przeszukiwać forum w różnych działach(m.in. wychowanie, weterynaria, szkolenie, itp.) albo samodzielnie pytać /jeśli nie znalazło się takiego pytania w napisanych wcześniej wątkach. Naprawdę warto, sama dużo się nauczyłam. Quote
Viktorija Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Zasadzkas podała forum tylko dobkach, ale ja sądzę, ze tu ważne są takie ogólne rady, dobre dla każdego psa i człowieka. Wciaz powtarzam, ze mogę Pani podac nr tel do dziewczny, która zajmuje się szkoleniem i rozwiazywaniem psich problemów. moze Pani do niej zadzownić, porozmawiać,a z pewnoscia udzieli jakis porad. Prosze też przejrzeć dogomanię. podaję linka do całego forum, gdzie są wymienione różne podfora http://www.dogomania.pl/forum/index.php Tam są specjalne działy dotyczace zachowań, wychowania, problemów itp. Może Pani załozyc włąsny watek, a wtedy różni ludzie od szkoleń tez go zauważą i napiszą. Ja sądzę, że to po prostu kwestia czasu i samo przejdzie, jak sunia uzna, ze ma rodzinę i sowje pewne na 100% miejsce. Teraz to biedaczka bardzo się dodatkowo boi, ze juz jest lepiej, ale może teraz Państwo ją porzucą, wiec ma jeszcze dodatkowe frustracje. Sama sie musi upewnić w nowej sytaucji. Quote
k1ementyna Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 witam i dziękuję za odpowiedzi skorzystam)) dzisiaj byłam na badaniach z sunią, jak tylko wyczuła rozpoznała szpital w którym była no normalnie nie chciała tam wejść. chyba trzeba będzie zmienić veta jak tu sie pisze pozdrawiam Quote
Viktorija Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Nic dziwnego, tyle przesiedziała w małej kaltce, ze juz nie chce słyszeć ani widzeć sggw... a co powiedzieli weci? Kiedy będą wyniki? Coś nowego wiadomo? Quote
Viktorija Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Nic dziwnego, tyle przesiedziała w małej kaltce, ze juz nie chce słyszeć ani widzeć sggw... Co do rozliczeń, to niestety dziewczyny nic praktycznie nie zostanie po suni. Dobrze, ze wogóle wystrczyło, bo na inne zwierzaki brakuje na ponad 800 zł :placz: A Szczęściara nazbierala tyle, ze jakby ktoś wiedzial, to by tak nie wycelował ze zbiórkami :eviltong: No więc, na AFN jest 800 zł nazbierane, a rachunek opiewa na ... 790,20 zł... Dzis Bajka była na SGGW i zbierała wszystkie info, wiec mam nadzieję, ze nie pomyliłam (notowałam, jak dzwoniła z lecznicy), ale w razie czego sama mnie skoryguje. Wielkie, wielkie, wielkie dzięki wszystkim, którzy pomogli uratowac sunię! Dostałam zdjecia z nowego domu. To już jest inny pies! ja bym jej chyba nie poznała :) Quote
Viktorija Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Patrzcie jakie fotografie przysłała nam nowa Pani K1emantyna :loveu: Quote
daga_27 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 ale sliczna:loveu: i kształtów nabrała:multi: super!! Quote
karusiap Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 to ona jest czarna??:oops::oops::oops::oops::oops: Quote
zasadzkas Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Jest i była :eviltong: Jeszcze dupka chuda, ale fajne ciałko się robi. Super. Oby dalej wszystko się dobrze układało. Quote
bira Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Fajniutka się zaczyna robić. Nie ten sam pies:loveu: Quote
BosiaB_86 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 śliczniusia :loveu: Wszystkiego dobrego Szczęściaro :lol: Quote
Recommended Posts