Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam kolejnego maila od nowej Opiekunki Suni:
"piesek juz chce sie bawić z innymi radosny nawet lęk dzis pokonał związany z windą,,chociaż na wszytko co nowe się kuli. kuli sie też jak mopa widzi, jak chcę wytrzec podłoge.. wtedy ucieka, ale i to pokonamy"

Posted

dopiero "dotarłam" na ten wątek :oops: i czytałam od pierwszej strony...ale jak dobrnęłam do przedostatniej, na której są wiadomości, że sunia jest już w nowym domku to aż mi łezki ze szczęścia popłynęły :oops:

ależ sie ciesze :multi::multi::multi: zasługuje na to po takich przejściach...

czekam na dalsze wiadomości z nowego domku :lol:

Posted

dziś dzwoniłam na sggw spytać ile jest za jej rachunek, ale pan powiedział, ze jak policzy, to do mnie zadzowni. na razie nie dzownił. Jak tylko sie dowiem, to dam znać. natomaist mamy na sggw inne zwierzaki i jeśli coś zostanie, to poprosze Was o przeniesienie jej na ich rzecz, np. collie Bella do tej pory "tylko" zagłodozna, ale stabilna, dziś wymiotowała z krwią i starsznie źle sie czuje... NIe wiadomo na razie co jej jest...

Posted

witam to ja szczęśliwa posiadaczka dobki szczęśćiary ,, powiem tak mialam wybrac dobke lub bellę collie, coś złego sie dzieje z bellą??
ten pies jest cudownego piesczotliwego temperamentu zasługuje jak najszybciej na szczęśliwy dom. niestety trzeba dokonywać wyborów wzięlam dobkę gdyby większa chata(( pozdrawiam

Posted

Witamy domek Szczęściary. Bardzo się cieszę i liczę na jakieś wieści od czasu do czasu. Jak została nazwana? Jak się sprawuje? ...
Kurczę, boję się zarzucić pytaniami.
Serdecznie pozdrawiam

Posted

ponownie witam
jutro jadę dokończyć formalności z adopcja pieska ktory ma sie dobrze i coraz lepiej tu odpukać, by nie zapeszyć)
jedyne co martwi to ta panika i strachy dobki czy są jakies fora gdzie mozna poczytać o metodach zapanowania, może skorzystam z jakiej dobrej podpowiedzi pozdrawiam
\

Posted

Zapraszam serdecznie na:
http://www.akagera.pl/forum/
Trzeba się przedstawić, żeby zostać na stał na forum.
Przedstawić się można krótko, o sobie, o psie.
W rozdziale "przedstaw się", zaraz jak się wchodzi widoczny.
Potem można przeszukiwać forum w różnych działach(m.in. wychowanie, weterynaria, szkolenie, itp.) albo samodzielnie pytać /jeśli nie znalazło się takiego pytania w napisanych wcześniej wątkach.
Naprawdę warto, sama dużo się nauczyłam.

Posted

Zasadzkas podała forum tylko dobkach, ale ja sądzę, ze tu ważne są takie ogólne rady, dobre dla każdego psa i człowieka. Wciaz powtarzam, ze mogę Pani podac nr tel do dziewczny, która zajmuje się szkoleniem i rozwiazywaniem psich problemów. moze Pani do niej zadzownić, porozmawiać,a z pewnoscia udzieli jakis porad.
Prosze też przejrzeć dogomanię. podaję linka do całego forum, gdzie są wymienione różne podfora
http://www.dogomania.pl/forum/index.php
Tam są specjalne działy dotyczace zachowań, wychowania, problemów itp. Może Pani załozyc włąsny watek, a wtedy różni ludzie od szkoleń tez go zauważą i napiszą. Ja sądzę, że to po prostu kwestia czasu i samo przejdzie, jak sunia uzna, ze ma rodzinę i sowje pewne na 100% miejsce. Teraz to biedaczka bardzo się dodatkowo boi, ze juz jest lepiej, ale może teraz Państwo ją porzucą, wiec ma jeszcze dodatkowe frustracje. Sama sie musi upewnić w nowej sytaucji.

Posted

witam i dziękuję za odpowiedzi skorzystam))
dzisiaj byłam na badaniach z sunią, jak tylko wyczuła rozpoznała szpital w którym była no normalnie nie chciała tam wejść. chyba trzeba będzie zmienić veta jak tu sie pisze
pozdrawiam

Posted

Nic dziwnego, tyle przesiedziała w małej kaltce, ze juz nie chce słyszeć ani widzeć sggw...

Co do rozliczeń, to niestety dziewczyny nic praktycznie nie zostanie po suni. Dobrze, ze wogóle wystrczyło, bo na inne zwierzaki brakuje na ponad 800 zł :placz:
A Szczęściara nazbierala tyle, ze jakby ktoś wiedzial, to by tak nie wycelował ze zbiórkami :eviltong:
No więc, na AFN jest 800 zł nazbierane, a rachunek opiewa na ... 790,20 zł...
Dzis Bajka była na SGGW i zbierała wszystkie info, wiec mam nadzieję, ze nie pomyliłam (notowałam, jak dzwoniła z lecznicy), ale w razie czego sama mnie skoryguje.
Wielkie, wielkie, wielkie dzięki wszystkim, którzy pomogli uratowac sunię!
Dostałam zdjecia z nowego domu. To już jest inny pies! ja bym jej chyba nie poznała :)