daga_27 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 ale ja nic zlego nie mialam na mysli noo tylko sie teraz ciesze, ze chcecie dac ja do nas i zaluje ze juz szybciej byc u nas nie mogla. tylko tyle i bez pretesnji to mialo byc:roll: wiadomo do kogo piniajaje wplacac na karme juz? Quote
daga_27 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Szczesciara ma zagwarantowana wplate w wysokosci 100 zl od Pani X:eviltong: :multi: pieniazki beda wyslane w poniedzialek na afn. Bardzo dziekujemy!!:loveu: Quote
Viktorija Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 dzięki wielkie daga za wszystko. Koresponduję z Panią z Niemiec. Daga, ja myślałam, że Tczew jest gdzieś blizej niem. granicy, ale jest pod Gdańskiem :cool3: Czy Wy macie jakiś transport dalej w razie czego? Jak to rozwiazujecie? Jak przewozicie psy? Napisz mi proszę. Quote
Viktorija Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Do mnie napisała Pani Y:eviltong:, ze wpłaci 400 zł na AFN!!!! Quote
Jomar Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Ja byłam dzisiaj u suni. Chciałam z nią wyjść na spacer, ale powiedziano mi że nie ma potrzeby, że ma wystarczająco dużo spacerów. Mogłam tylko o niej wejść. Jest strasznie chuda, ale słodziak niesamowity. Dobermany to jedyna rasa, której się boję, ale chyba powinnam zmienić zdanie. Była gotowa zalizać mnie. Niestety jest tylko na gołej podłodze, chociaż powiedziano mi że ma kocyk, ale ponieważ "podsikuje" to bez kocyka łatwiej jest sprzątnąć klatkę - rzeczywiście w klatce było trochę mokro. Nie mam aparatu, dlatego nie mogłam jej zrobić zdjęcia. Jest przesłodka. Quote
daga_27 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 trzeba ja jak najszybciej do nas przywiezc. Z Beata sie nia solidnie zajmniemy. Podtuczymy, odkurujemy i bedziemy szukac domu. Co o tym myslicie? Quote
BeataJ Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Viktorija napisał(a):dzięki wielkie daga za wszystko. Koresponduję z Panią z Niemiec. Daga, ja myślałam, że Tczew jest gdzieś blizej niem. granicy, ale jest pod Gdańskiem :cool3: Czy Wy macie jakiś transport dalej w razie czego? Jak to rozwiazujecie? Jak przewozicie psy? Napisz mi proszę. Baza startowa to Poznan. Tam przyjezdzaja z Niemiec i zabieraja psiaki. Ostatnio wiozlam z Daga dwie dobki do Bydgoszczy z Tczewa a tam przyjechala po nie Olena ( Vika_Bari ) i zabrala do siebie do Poznania. Do nie wlasnie przyjezdzaja z Niemiec. Beata Quote
BeataJ Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Jomar napisał(a):Niestety jest tylko na gołej podłodze, chociaż powiedziano mi że ma kocyk, ale ponieważ "podsikuje" to bez kocyka łatwiej jest sprzątnąć klatkę - rzeczywiście w klatce było trochę mokro. Ale dlaczego podsikuje? Czy ktos to staral sie sprawdzic? Mam nadzieje, ze nie jest przeziebiona, bo wtedy takie spanie bez kocyka moze pogorszyc sprawe. Beata Quote
Jomar Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Może ze strachu. Zaproponowałam, że przyniosę jej kocyk, ale powiedziano mi że ma kocyk. Jutro postaram się zanieść jej jakąś zabawkę i mam nadzieję, że mnie do niej wpuszczą. Quote
karusiap Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 skoro ma kocyk to czemu spi na podlodze??no wiem ze podsikuje,ale to moze pogorszyc takie spanie.. Quote
Viktorija Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Ja wiem, ze ma problemy z pęcherzem i dostaje antybiotyk, bo ma zapalenie. Biedactwo... Dzięki Jomar, że próbowałaś. Na zdjęciach widac, ze lażała na macie i miała kocyk, al emoże rzeczywiści posikiwała i jej zabrali, bo to wymaga prania i sprzątania :shake: Już nie wiem co robić. Może jakiś dom tymczasowy. Do Was dziewczyny byłoby super, ale daleko... Jak znajdziemy dom, to pewnie gdzieś w pobliżu. Ju nie wiem co robić. Ojej!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Viktorija Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 chyba będę koło 13 na sggw dzisiaj, to postram się wszystkiego dowiedzieć i zrobić jej wreszcie jakieś fotki. Quote
BeataJ Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Viktorija napisał(a): Do Was dziewczyny byłoby super, ale daleko... Jak znajdziemy dom, to pewnie gdzieś w pobliżu. Ale w czym ta odleglosc przeszkadza? Beata Quote
BeataJ Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Viktorija napisał(a):Ja wiem, ze ma problemy z pęcherzem i dostaje antybiotyk, bo ma zapalenie. Oj...to na zimnym lezec nie moze jak na z pecherzem klopoty.... Beata Quote
Jomar Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Przed chwilą wróciłam z SGGW. Zaniosłam suni zabawkę i byłam z nią na spacerze. Jest bardzo wystraszona. Chodzi na smyczy głównie na przygiętych łapkach, na każdy ruch ręką przypada do ziemi, ale parę razy troszkę poskakała na końcu smyczy, a nawet kilka razy wyprostowała się na całą wysokość. Nie umie brać jedzenia z ręki, miałam w kieszeni kilka kulek Eukanuby Intestinal, ale nie wiedziała jak wziać z ręki dopiero jak rzuciłam na ziemię, to zjadła, zresztą wcale nie łapczywie. Myślałam nawet, że ona widzi, bo lizała rękę, ale kulki nie wzięła. Napewno widzi, bo z chodnika wzięła bez problemu. Dzisiejsza p. doktor zostawiła karteczkę i chyba będę mogła z nią wychodzić. Dzisiaj w klatce obok jej klatki leży sunia, dobcia tylko ją obwąchała i napiła się z jej miski. Niestety podczas spaceru nic nie zrobiła. Zachowuje się tak jakby nie wiedziała, co przede wszystkim powinna zrobić na spacerze. Quote
Jomar Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Zapominiałam dodać. Jest przesłodka. P. doktor mówiła, że ma już mię - Szczęściara. Quote
Viktorija Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Jomar, jesteś kochana. dzięki. We wt. będzie karma - 15 kg, którą kupi Bajka. Widziałam dziś sunię. jest przeslodka i przemiła. Lizała mi rece, aż mnie łąpała delikatnie ząbkami, bo tak bardzo chciala sie pieścić i mnie 'przytrzymac". korespondencja z Panią z Niemiec sie rozwija i wszystko wyglada wspaniale, tylko ew. adopcja dopiero w ostatnich dniach marca. Do tego czasu umówiłyśmy się, ze bedziemy jej szukac domu tutaj. Bardzo bym chciała, zeby sunia nie siedziała juz w tej klatce na SGGW, bo jest tam bardzo mało miejsca i sunia jest samotna. Poza tym każda doba to 20 zł... Jej by sie bardzo przydał ktos, nawet ma tymczas. Nad sunia trzeba popracowac, zeby przestałą sie bać i uspokoiła psychicznie. Jets kochana, ale musiała być chyba krzywdzona. pani wet dzis powiedziała, ze sunia nie posikuje wcale w klatce i że sie nie załatwia w klatce, więc nie wie, czemu nie ma kocyka, ale nie ma do tego przeciwskazań. Zrobiłam dzis przelotem zdjecia, ale nie brałam suni na spacer, bo byłam w sprawie adopcji astki Agrafki Quote
karusiap Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Jomar moze jak pojdziesz znia na spacer to uad ci sie znalesc jakiegos kota i sprawdzic jej reakcje?:cool3: Quote
Viktorija Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Pani wet mówiła mi, ze do psów spokojnie, ale w końcu zabrali ją z psem, a nie suką na specer, a co do kotów, to nie wiedzą, bo ona pochałania wszystko co widzi i jak ją podprowadzili do klatki kota, to sie interesowała klatka i miskami, a na kota nie reagowala...Nie wiadomo! Quote
Viktorija Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Ona jest strasznie drobna. Oczywiscie jest zagłodzona. Na fotkach tego nie widac, ale każdy krąg kręgosłupa i kazde żebro mozna sobie obejrzec przez skórę, ale oprócz tego jest niska i drobniutka. Mój kolega ma dobermanke sukę, która jest chyba o jakieś 10 cm wyzsza od niej. Może ona taka młodziutka, ze ejscze urosnie? Czy bywają takie drobniutkie dobki? To chyba najmniejsza dobka, jaką widziałam... Quote
zasadzkas Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Oj, suczydło nadal chude, ale teraz to już tylko lepiej. Zrobię parę aukcji na bazarku dla suni, jak dotrę w końcu do domu. Quote
Ayia Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 do gory maleńka :cool3: jestes sliczna i napewno znajdzie sie bardzo dobry domek :cool3: nawet ten w Niemczech bedzie super, nowe kolezanki i koledzy :lol: Quote
Jomar Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Byłam dzisiaj na SGGW, żeby wyjść z sunią na spacer. Wczoraj p. doktor miała zostawić kartkę, że zostało z nią uzgodnione, że będę brała sunię na spacer. Niestety dzisiejszej p. doktor nawet nie chciało się szukać kartki i powiedziała, że nie potrzebuje spacerów z psem oraz że psy w lecznicy mają zapewnione trzy spacery dziennie i to wystarczy. Nawet suni nie widziałam. Była mało sympatyczna. Ale z tego wynika, że nie jest to jakaś decyzja odgórna, skoro jeden wet twierdzi, że nie ma żadnych pzreciwwskazań żeby wychodzić z nią na spacer i mogę przychodzić kiedy będę chciała, a drugi mówi że nie potrzeba. Niestety kiepsko na tym wychodzą psy, bo ja nie mam daleko - na drugą stronę ulicy. Quote
Viktorija Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Jomar, no wiem... Też nad tym ubolewam. Wczorajsza pani wet mi powiedziałą, zę to zalezy od tego, kto bedzie na dyzurze, ale zebym z nia nie pertraktowała, bo ona idzie od dzis na urlop i juz :( szkoda, szkoda... Quote
Recommended Posts