zasadzkas Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Dobcia trafiła do schroniska w Korabiewicach jakiś tydzień temu. Odłowiona z okolic Grodziska Mazowieckiego. Jej stan zdrowia wskazuje raczej na wyrzucenie niż zagubienie (potworne wychudzenie). Zawieziono ją na leczenie do kliniki SGGW (krew w kale). Badania jednak wykazały, że wszystko jest w porządku. Krew mogła wziąć się stąd, że sunia jest po prostu zagłodzona, więc mogła błąkając się zjeść jakieś świństwo, którym podrażniła sobie przewód pokarmowy. Dobcia ma ok. 1-2 lata. Jest bardzo wystraszona, wygłodzona i wychudzona. Miała nieco ropiejące oczy. To trzecia powieka grudkowatą, ale dało sie to wyleczyć kroplami. Nie kwalifikuje się do operacji, bo grudki za małe.Ta powieka charakterystyczna jest ponoć dla młodych psów, więc może mieć tylko rok życia za sobą. Dobcia bardzo potrzebuje czyjejś opieki. Jest strasznie przytulasta, łagodna, łaknie ludzkiego ciepła. Cały czas chce sie tylko głaskać i przytulać. Jak ktoś miałby czas na wychodzenie z nią na spacer na SGGW, to bardzo prosimy kontakt, musimy zgłosić osobę, żeby mogła sunię zabierać na spacery. Na SGGW dostała imię Szczęściara. To musi być znak, ze niedługo jej życie sie odmieni. Sunia jest bardzo wystraszona i nie chce wychodzić na dwór. Trzeba ją wyciągać na siusiu na siłę.. Jakby często ktoś z nią wychodził, to by zrozumiała, że nikt jej nic nie chce zrobić i ze wszystko jest w porządku. Stan zdrowia jest ok, tylko jest zabiedzona i wychudzona bardzo, wiec na razie nawet nie ma mowy o sterylce. Musi najpierw sie podtuczyć. Sunia w każdej chwili moze iść juz do nowego domu. Tutaj jest początek informacji o jej odłowieniu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41847 Quote
zasadzkas Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 W Korabiewicach mamy teraz, jak w amerykańskim filmie: gruby i chudszy, Wilma jest pokaźnych rozmiarów, a Szczęściara jest chudziną. Quote
Viktorija Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 No to trzeba skarpetę utworzyć i szukamy chetnych na spacerowanie z sunią. Oczywiscie przede wszystkim POSZUKIWANY DOMEK!!! Sunia do dobioru w każdej chwili. Do obejrzenia i poznania w W-wie. W razie chętnych do adopcji proszę o tel 0-698 66 33 04 lub maila viktorija@dajmudom.pl Zdjecia będę miała w nocy, ale podobno nienajlepszej jakosci. moze ktoś chodzi na SGGW i moze jakieś lepsze cyknac? Quote
Viktorija Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Acha, oczywiscie bardzo prosimy o wpłaty na AFN na sunię. Jest juz tydzień na SGGW, miała robione różne badania, krew, mocz itd. 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA KONIECZNIE Z DOPISKIEM "Dobka Szczęściara" Quote
Viktorija Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Ja jej nie widziałam wcześniej. teraz mam foty ze szpitala, ale kiepskie, to jest po prostu kościotrup!!! Boze, jaka ona chuda! Pomóżmy jej!!!! KTO MOżE ZROBIć LEPSZE FOTY NA SGGW??? POTREZBUJEMY ICH, BO ROBIMY ZBIóRKę NA POBYT I LECZENIE NA SGGW!!! Quote
zasadzkas Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Jak moja Niunia kiedyś... strasznie chudziutka Quote
daga_27 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 a Sonie i Sigme pamietacie? co robic, co robic? mi juz normalnie rece opadaja. ja jestem za daleko by pomoc. moge jedynie zaproponowac przywiezienie ja do nas do hotelu i tutaj sie nia zajac. bylaby z Gromikiem w jednym miejscu. on tez wychudzony. ech....kuzwa, kuzwa, kuzwa:angryy: Quote
zasadzkas Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Jeszcze trochę musi zostać, żeby wszystko podleczyć, potem zobaczymy. Quote
zasadzkas Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Jest powyżej: jest zagłodzona po prostu, podrażniony u.pokarmowy. Trzeba ja podkurować i do dobrego domu :roll: Idę drukować plakaty "Nadziei" i na miasto, z kontaktem do mnie. Quote
Viktorija Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Super, zasadzka. jak kroś ma pomysł, jak ją reklamowac, to pomóżcie! Ja sie psoatarm o jakies lepsze foty Quote
BeataJ Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 daga_27 napisał(a):a Sonie i Sigme pamietacie? co robic, co robic? mi juz normalnie rece opadaja. ja jestem za daleko by pomoc. moge jedynie zaproponowac przywiezienie ja do nas do hotelu i tutaj sie nia zajac. bylaby z Gromikiem w jednym miejscu. on tez wychudzony. ech....kuzwa, kuzwa, kuzwa:angryy: Ja bede z Warszawy do Tczewa jechala 25 marca - najpewniej moglabym ja zabrac wtedy i mozna ja do wyjazdu do Niemiec przygotowac. Ktos musialby mi ja do Podkowy Lesnej przywiezc. Beata Quote
Viktorija Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Odwołuję prośbę o wyprowadzanie psa, bo na SGGW zmieniaja sie zasady i nie można bedzie chodzić z psiurami. Jest wyprowadzana 3 razy dziennie przez nich i już. Pani dr powiedziałą, ze zrobi jej jescze jakieś dodatkowe badania krwi, zeby sie upewnić co do jej stanu zdrowia. Potrzebne pieniądze na szpital i kochajaca rodzina! Quote
Viktorija Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 ja mieszkam w Komorowie, wiec w razi eczgeo blisko, ale też sie boję tych niemiec. Czy masz doswiadczenia duze z nimi? ja miałam raz i niby wszytsk ok, ale mimo pisania maili i obiecanek nie dostałam potem żadnych info juz stamtad co ze szczeniakami. Do 25 marca jescze troche czasu, to zobaczymy co sie wydarzy, ale dzieki za propozycję. Napisz co i jak z tymi Niemcami Quote
BeataJ Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [quote name='Viktorija'] Napisz co i jak z tymi Niemcami Tlumacze juz - drugi raz :-) Zle napisalam z rozpedu. Oczywiscie zawsze najpierw szukamy domku w Polsce, to wiadomo. Niemcy to ostatecznosc. My mamy kontakt i info o psach, ktore zostaly z PL wyslane do Niemiec. Mamy info, ze sa np leczone, ze maja sie OK, sa foty tez czesto etc. Beata Quote
zasadzkas Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Ale to znaczy, że nie będę mogła do niej wejść, żeby jej zrobić fotki? Myślałam, że po poniedziałki, jak wrócę z Krakowa i zdjęć jeszcze nie będzie, to podjadę. Viktoria, ja znam Beatę i działania "Nadziei dobermana" Tu jest wątek, możesz zobaczyć: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35110 Quote
Viktorija Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 ok, ok. nie mam czasu, zeby czytac, ale wiem o akcji dobermanowej i wierzę wszystkim, którzy sie tym zajmują. Oczywiscie się zgadzamy, tylko najpierw sie postaramy w PL. Jak bedziesz chciała tam jechac, to daj mi znac, to moze sie coś uda...Ale dzis dosć kategorycznie stwierdzono, ze mają dość ludzi, którzy sie tam ciągle kręcą, no a niektóre fundajce też maja potem do nich pretensje... To jest chyba głownym powodem...Ach, ludzie, ludzie... Nieważne. Ważne, ze moze ktoś chce piekną, młodą dobke :) Quote
zasadzkas Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Viktorija napisał(a):Ważne, ze moze ktoś chce piekną, młodą dobke :) Ktoś się interesuje sunią? Quote
Viktorija Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 No co wy... Nikt. to bym pisała jak wściekła, ale niestety nikt :placz: Quote
Viktorija Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Daga27 kliknij w wolnej chwili na sój banerek i zobacz co sie wyświetla :( Quote
daga_27 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Viktorija napisał(a):Daga27 kliknij w wolnej chwili na sój banerek i zobacz co sie wyświetla :(no co jest?:angryy: Quote
aisaK Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Daguś, mam to samo??? Co jest z naszymi banerkami? Quote
Recommended Posts