Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Hej, dzięki wszystkim za miłe słowa na temat łipeta, generalnie jestem teraz kompletnie roztrzepana i nie mogę się na niczym skupić, bo dość spontaniczną decyzją w czwartek jedziemy po szczeniaka:loveu:

Najpierw nowe zdjęcia Zoomka:

Wybaczcie jakość, ale coś się podziało jak je teraz szybko zmniejszałam, żeby móc je tutaj wstawić i eee wygląda to jak wygląda:eviltong:

Posted

a to stwórczyni całego zamieszania:loveu:

Caroline Moravia Liand (Brigite Podina x Astra Fox), czyli najprawdopodobniej Shisha:eviltong:

a taka była cudowna w wieku 6 tygodni:loveu:
http://www.youtube.com/watch?v=1lGhFPeQewA

Generalnie rzecz biorąc szczeniaka planowałam w tym, może w przyszłym roku... W każdym razie byłam zapisana na miot w pewnej słowackiej hodowli, niestety byłam trzecia na liście, a szczeniaczki urodziły się (niestety) tylko dwa i (również niestety:eviltong:) żadna z dwóch osób będących na liście wyżej ode mnie nie zrezygnowała, także (niestety) musiałam obejść się smakiem:eviltong: Teoretycznie byłam również zapisana na miot w 2014r. w tej samej hodowli, ale miałam także na oku kilka innych miotów, w tym miot z którego jest właśnie Caroline (śmiać mi się chce, bo to moja imienniczka...:p) i... tak jakoś wyszło, że zdecydowałam się właśnie na ten miot i tego szczeniaka :D

Posted

Gezowa napisał(a):
Mała jest fajna :) Ale czemu akurat border? :D

a czemu AKURAT nie? :eviltong:

dOgLoV napisał(a):
gratulujemy nowego domownika :loveu:

dzięki! :D

phase napisał(a):
Faktycznie niezły spontan, zaskoczenie. ;) Gratuluję.... i zazdroszczę. :lol:
Czemu ja nie mogę napisać, że mam 2 piesecka. :placz:

Doczekasz się :D

Squ napisał(a):

Fakt, tereny spacerowe mamy ogromne i bardzo, bardzo fajne i nie możemy narzekać :) Dzięki.

Victoria napisał(a):
cudna jest!!! :loveu:

też tak uważam, aczkolwiek wygląda mi na wredną sukę:evil_lol:, to się dobierzemy idealnie:evil_lol:

Posted

Pamiętałam wzmiankę o belgach, dlatego bołdełek mnie zdziwił :cool3:
Ja tam nie widzę siebie z czymś innym niż chartowate :diabloti: No, może kiedyś jakiś mudik, ale to daleka przyszłość... Chciałabym jednak kiedyś doświadczyć życia i pracy z psami, które są mimo wszystko nastawione na człowieka ;)

Posted

Gezowa napisał(a):
Pamiętałam wzmiankę o belgach, dlatego bołdełek mnie zdziwił :cool3:
Ja tam nie widzę siebie z czymś innym niż chartowate :diabloti: No, może kiedyś jakiś mudik, ale to daleka przyszłość... Chciałabym jednak kiedyś doświadczyć życia i pracy z psami, które są mimo wszystko nastawione na człowieka ;)

Belg mnie na ten moment i najbliższe x lat przerasta :)
Kurczę, no to ja już i tak jestem spalona, bo już mam jednego psa, który nie jest chartowaty :P

Posted

Tak, Ciebie już wykluczamy z grona charciarzy, bo nie masz samych chartów :diabloti:
A tak na poważnie to życzę powodzenia, bo bordery bardzo lubię, ale ja takiego psa bym chyba zafiksowała... albo druga skrajność - miałby za mało zajęć, bo wyrobiłam się na młodym do max. kilku powtórek i koniec ćwiczenia :razz:
No i... oby ten belg kiedyś przyszedł do domu :) Belgi też bardzo lubię, ale to totalnie nie są psy dla mnie... Jak większość I grupy :lol:

Posted

Zooooom, na zdjęciach pozuje jak zwykle genialnie, tak dobrze patrzy się na te wasze foty że po pare razy jeżdżę to w górę, to w dół. :loveu:
A mała cudowna. Jak już będzie z wami to pisz jak się dogadują, jaka jest i w ogóle wszystko ! :evil_lol:

Posted

Przeklejam z wątku szczeniaczkowego, może jutro znajdę chwilę, żeby napisać coś więcej :D

To ja już nie czekam, piegowata pchła już w domu :) Dotarliśmy szczęśliwie, sucz była hipergrzeczna w samochodzie. Mało brakowało, a nie pojechalibyśmy dziś po nią, bo przejechaliśmy ledwo kilkanaście km i mieliśmy problem z samochodem:-o Byłam bliska płaczu jak usłyszałam, że prawdopodobnie będziemy musieli zawrócić:evil_lol: i pojechać w inny dzień, ale obejrzeliśmy jeszcze wszystko, posprawdzaliśmy no i wszystko wskazywało na to, że jednak chyba można pojechać, no to pojechałam... :evil_lol:
Oprócz tego padły nam DWA GPSy, moja nawigacja w telefonie oraz pożegnaliśmy się z całym dokładnym przebiegiem trasy, który mieliśmy na laptopie:mdleje:Polskę jakoś przejechaliśmy, ale w Czechach zaczął się problem, bo żadne z nas nie pamiętało kompletnie jak trasa przebiegała, na co się kierować...:shake: ale kupiliśmy jakąś mapę na stacji benzynowej, po drodze jeszcze kilka razy się pogubiliśmy i pojechaliśmy nie tam gdzie trzeba, ale koniec końców DOTARLIŚMY. Jestem w szoku, że się udało:multi: