rossa_ Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 W takim razie ja też przedstawiam mojego pipeta :) fot. Aleksandra Rola chudy zwie się Zoom (WALK ON Slim Extreme), obecnie ma skończone 8 miesięcy i jest psem, na którego czekałam parę ładnych lat - może nie dosłownie, bo whippetem mój kolejny pies wcale miał nie być. Zumik trafił do mnie w wieku 4 miesięcy, więc użeramy się ze sobą :diabloti: od końca marca. Docelowo ma być flyballowo-frisbowym (a przy okazji również obikowym) wymiataczem, a co z tego ostatecznie wyjdzie - zobaczymy:cool3: Obecnie dłubiemy sobie obi, znowu zaczynamy chodzić na treningi flyballowe, a od września będziemy również uczęszczać na kurs. Dyskami się narazie bawimy :) Nudzić się ze sobą w każdym razie nie nudzimy:eviltong: Pierwszy filmik Zuminkowy, a właśnie szykuję kolejny;) http://www.youtube.com/watch?v=TXdrRGZdQbk&feature=plcp a to cała reszta mojej sfory :) 12-letni poczwarek Max :) i 5-letni cavalier Rocky, niestety na sportowej emeryturze ze względu na zdiagnozowaną spondylozę:-(, ale dzielnie dotrzymuje nam kroku i bardziej bawimy się w obi. Quote
motyleqq Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 ciekawią mnie whippety w sporcie, więc będę stałym gośiem :) Quote
Gezowa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Wydaje mi się, że widziałam Was na charcim :) Filmik jest świetny, bardzo mnie motywuje, bo też zamierzam iść w kierunku psich sportów, ale kompletnie wiem kiedy mam się za to zabrać :razz: Myślałam, żeby poczekać do tego 3 miesiąca życia małego, a teraz zająć się porządnie socjalizacją, póki ma ten okres w życiu, że do wszystkiego nastawiony jest pozytywnie i chłonie doświadczenia jak gąbka. Czeka nas jeszcze psie przedszkole, ale nie wiem właśnie czy dobrze robię, czekając. Byłabym bardzo wdzięczna nawet za malutką radę, bo to mój pierwszy szczeniak i właściwie postępowanie z nim przerabiałam jedynie teoretycznie. Praktyka wygląda często zupełnie inaczej niż w moich wyobrażeniach :cool3: Zumik ma śliczną maść :loveu: Cudo :loveu: Będę często odwiedzać. Tych pipetowych galerii nam przybywa, oj, przybywa :) Quote
Pestkaa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Zoomik! :loveu: Strasznie podobał mi się ten miot w Slim Extreme. Duży się wydaje, a przecież to jeszcze dziecko, ile on ma cm? Ja z moją zaczynam powoli obedience, jest bardzo chętna do pracy. Aż się zdziwiłam, bo od roku interesuję się whippetami, jeżdżę po wystawach i rozmawiam z hodowcami i w sumie takie niepochlebne opinie zbierały o tym szkoleniu. My w planach mamy agility, jakoś flyball nas nie ciągnie. A filmik na serio bardzo motywujący ;) Quote
Chein Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Witamy się! Flyballujecie? :D Ja go już na zdjeciach u Oli widziałam :) Pięknisia masz, i do tego obediencowy! :loveu: Quote
rossa_ Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='motyleqq']ciekawią mnie whippety w sporcie, więc będę stałym gośiem :) Cieszę się:cool3: [quote name='Gezowa']Wydaje mi się, że widziałam Was na charcim :) Filmik jest świetny, bardzo mnie motywuje, bo też zamierzam iść w kierunku psich sportów, ale kompletnie wiem kiedy mam się za to zabrać :razz: Myślałam, żeby poczekać do tego 3 miesiąca życia małego, a teraz zająć się porządnie socjalizacją, póki ma ten okres w życiu, że do wszystkiego nastawiony jest pozytywnie i chłonie doświadczenia jak gąbka. Czeka nas jeszcze psie przedszkole, ale nie wiem właśnie czy dobrze robię, czekając. Byłabym bardzo wdzięczna nawet za malutką radę, bo to mój pierwszy szczeniak i właściwie postępowanie z nim przerabiałam jedynie teoretycznie. Praktyka wygląda często zupełnie inaczej niż w moich wyobrażeniach :cool3: Zumik ma śliczną maść :loveu: Cudo :loveu: Będę często odwiedzać. Tych pipetowych galerii nam przybywa, oj, przybywa :) Jeśli mogę Ci coś poradzić, to na pierwszym miejscu zajmij się porządnie socjalizacją. Jak socjal będzie zrobiony super, to reszta pójdzie już z górki :) Jeśli chodzi o psie przedszkole, to je również traktowałabym raczej jako okazję do socjalu, ale ja po prostu nie umiem inaczej spojrzeć na całą ideę psiego przedszkola :) Jeździj z maluchem dużo, różnymi środkami transportu, w przeróżne miejsca, w różną pogodę, niech poznaje dużo nowych ludzi i psów, baw się z nim dużo i powoli zaczynaj skupiać jego uwagę na sobie :) Tak jak mówię w mojej opinii psie przedszkole to okazja do poznawania nowych sytuacji i socjalu z innymi szczylkami, a także pierwsze kroki w nauce skupiania się na człowieku, więc wydaje mi się, że nie musisz z tym czekać :) Pod warunkiem, że wybierzesz dobre psie przedszkole z fajnymi prowadzącymi... Dziękujemy! [quote name='Pestkaa']Zoomik! :loveu: Strasznie podobał mi się ten miot w Slim Extreme. Duży się wydaje, a przecież to jeszcze dziecko, ile on ma cm? Ja z moją zaczynam powoli obedience, jest bardzo chętna do pracy. Aż się zdziwiłam, bo od roku interesuję się whippetami, jeżdżę po wystawach i rozmawiam z hodowcami i w sumie takie niepochlebne opinie zbierały o tym szkoleniu. My w planach mamy agility, jakoś flyball nas nie ciągnie. A filmik na serio bardzo motywujący ;) Jakiś czas temu go mierzyłam i w kłębie ma jakoś 52-3cm;) Świetnie, trzymam kciuki za obi i plany związane z agility! Niech się te pipety zaczną częściej pokazywać w sportach :)) [quote name='Chein']Witamy się! Flyballujecie? :D Ja go już na zdjeciach u Oli widziałam :) Pięknisia masz, i do tego obediencowy! :loveu: Hej, hej! Narazie się uczymy :) Ty byłaś wtedy z Olą na CACiB w Krakowie, prawda? ;) ups:evil_lol: Jak to ktoś trafnie ocenił: "widzę żołądek":evil_lol: Quote
darii_iia Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Witamy się. ;) ja Was kojarzę z forum borderowego. :lol: Uwielbiam Zoom'a . Wcześniej znałam dużo whippetów, ale to on mnie mega zauroczył. :loveu: Quote
Saga200 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Łaał jak nauczyłaś go takiego kontaktu przy chodzeniu przy nodze? :D Zoom śliczny, świetnie razem pracujecie, oby tak dalej i oby wasze planu wypaliły! :) Quote
Gezowa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='rossa_']Jeśli mogę Ci coś poradzić, to na pierwszym miejscu zajmij się porządnie socjalizacją. Jak socjal będzie zrobiony super, to reszta pójdzie już z górki :) Jeśli chodzi o psie przedszkole, to je również traktowałabym raczej jako okazję do socjalu, ale ja po prostu nie umiem inaczej spojrzeć na całą ideę psiego przedszkola :) Jeździj z maluchem dużo, różnymi środkami transportu, w przeróżne miejsca, w różną pogodę, niech poznaje dużo nowych ludzi i psów, baw się z nim dużo i powoli zaczynaj skupiać jego uwagę na sobie :) Tak jak mówię w mojej opinii psie przedszkole to okazja do poznawania nowych sytuacji i socjalu z innymi szczylkami, a także pierwsze kroki w nauce skupiania się na człowieku, więc wydaje mi się, że nie musisz z tym czekać :) Pod warunkiem, że wybierzesz dobre psie przedszkole z fajnymi prowadzącymi... Dziękujemy! Dziękuję :) Właściwie myślę bardzo podobnie, ale musiałam zapytać. Twoja opinia mnie uspokoiła, bo jeszcze mam ten stan jak u świeżo upieczonej mamy, że boję się, że coś zrobię źle i zniszczę sobie psa albo przegapię najważniejszy okres na naukę :lol: https://lh4.googleusercontent.com/-5CR8uAGHvoY/UAKvUCzR4ZI/AAAAAAAAAlM/F-13lq6FgbA/s523/14.jpg jeju, jaka mordka :loveu: https://lh5.googleusercontent.com/-D1sA_HzUq9c/UAKvSfBFV2I/AAAAAAAAAk8/jnmi16_IGTg/s500/11.jpg czy mi się wydaje, czy Zumik ma tutaj fizjologa? Strasznie podobne to "wiadro" :cool3: Nie jestem pewna czy dobrze widzę, bo swego czasu szukałam fizjologa na charta i nic nie znalazłam :roll:. Te kagańce typowe dla chartów, które mamy w polskich sklepach strasznie mi się nie podobają... Quote
Mozartino Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Super psiak :loveu: Rzeczywiście całkiem spory. Ile waży ? Podziwiam, że trenujesz z nim obi , ja mojego nie mogę nauczyć zwykłego "do mnie";) A tak jeszcze z ciekawości , to kiedy zaczęłaś z nim frisbee tzn. w jakim wieku był ? Quote
Chein Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Hej, hej! Narazie się uczymy :smile: Ty byłaś wtedy z Olą na CACiB w Krakowie, prawda? ;-) Tak, tak, dokładnie :) Ahh, bardzo mi się Zoom podoba, na pewno będę regularnie zaglądać! :) Quote
rossa_ Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 [quote name='darii_iia']Witamy się. ;) ja Was kojarzę z forum borderowego. :lol: Uwielbiam Zoom'a . Wcześniej znałam dużo whippetów, ale to on mnie mega zauroczył. :loveu: Witaj :D Cieszę się, że chudy się podoba:eviltong: [quote name='Saga200']Łaał jak nauczyłaś go takiego kontaktu przy chodzeniu przy nodze? Zoom śliczny, świetnie razem pracujecie, oby tak dalej i oby wasze planu wypaliły! :) Z kontaktem wzrokowym (nie tylko podczas chodzenia przy nodze) było tak, że jemu mocno zapadły w jego pustej główce:eviltong: pierwsze ćwiczenia jakie z nim robiłam, które polegały na kojarzeniu komendy słownej z utrzymywaniem ze mną kontaktu wzrokowego i on sam zaczął łapać ze mną kontakt podczas pracy, więc podczas pierwszych prób chodzenia przy nodze dla formalności mu przypominałam o kontakcie i to by było na tyle moich starań:p [quote name='Gezowa']Dziękuję :) Właściwie myślę bardzo podobnie, ale musiałam zapytać. Twoja opinia mnie uspokoiła, bo jeszcze mam ten stan jak u świeżo upieczonej mamy, że boję się, że coś zrobię źle i zniszczę sobie psa albo przegapię najważniejszy okres na naukę :lol: https://lh4.googleusercontent.com/-5CR8uAGHvoY/UAKvUCzR4ZI/AAAAAAAAAlM/F-13lq6FgbA/s523/14.jpg jeju, jaka mordka :loveu: https://lh5.googleusercontent.com/-D1sA_HzUq9c/UAKvSfBFV2I/AAAAAAAAAk8/jnmi16_IGTg/s500/11.jpg czy mi się wydaje, czy Zumik ma tutaj fizjologa? Strasznie podobne to "wiadro" :cool3: Nie jestem pewna czy dobrze widzę, bo swego czasu szukałam fizjologa na charta i nic nie znalazłam . Te kagańce typowe dla chartów, które mamy w polskich sklepach strasznie mi się nie podobają... Spokojnie;) Nie ma się czym denerwować, lepiej ciesz się ostatnimi chwilami, kiedy szczylek jest względnie grzeczny:loveu::diabloti: Tak, Zumik ma fizjologa od Maszera (do znalezienia na allegro). Na początku chciałam kupić mu plastikowy kaganiec, ale żaden rozmiar na niego nie pasował, więc rozglądnęłam się za fizjologiem i o dziwo znalazł się rozmiar dobry na pipeta :D [quote name='Mozartino']Super psiak :loveu: Rzeczywiście całkiem spory. Ile waży ? Podziwiam, że trenujesz z nim obi , ja mojego nie mogę nauczyć zwykłego "do mnie";) A tak jeszcze z ciekawości , to kiedy zaczęłaś z nim frisbee tzn. w jakim wieku był ? Od jakiegoś czasu waży 14,5kg;) W jakim wieku jest Twój whippet? Próbowałaś uczyć przywołania na lince? Hmm, dyski jako tako pokazałam mu jak miał jakoś cztery miesiące - byłam ciekawa jego reakcji i złapał wtedy ze dwa rollerki i od tamtej pory bardzo rzadko bawię się z nim frisbee, jak miał jakoś pół roku to uczyłam go wyskakiwać i chwytać dysk trzymany w ręce, przeważnie się z nim chwilę poszarpię i rzucę mu parę razy jak idę sobie poćwiczyć rzuty. Narazie muszę się zająć innymi problemami, więc frisbee zostaje rzucone do szuflady ;) [quote name='Chein']Tak, tak, dokładnie :) Ahh, bardzo mi się Zoom podoba, na pewno będę regularnie zaglądać! :) Super, cieszę się:cool3: Zumik w czerwcu wystawiał się w klasie szczeniąt na MWPR w Krakowie; oceniał go czeski sędzia Otakar Vondrous z rezultatem v1/1, oceną wybitnie obiecującą i opisem: "Dobrze zbudowany, dobra głowa, zgryz nożycowy, postawa prawidłowa, dobre kątowania, swobodny ruch", spodziewałam się czegoś zupełnie innego, więc hmm fajnie:evil_lol: zdjęcia by Kasia Matusik i kilka zdjęć Oli ;) Quote
Pestkaa Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Piękny achch piękny :loveu: Cavalier też cudny - tricolorki są przepiękne.Ulubiona koleżanka mojej Tiny to caviś. Quote
evel Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Ale świetny! :) Mam jakąś słabość do chartów, więc sobie powzdycham trochę, jako że własnego nigdy nie będę miała, OK? ;) Quote
Chein Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Zdjęcia Oli rządzą :D http://i1080.photobucket.com/albums/j335/ephotoss/Zumi/DSC05549.jpg - co to macie za fajne id'owe kółeczko? :cool3: Quote
Onomato-Peja Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 http://i1080.photobucket.com/albums/j335/ephotoss/Zumi/DSC05549.jpg - Cudowne zdjęcie, piękny pies! Quote
makot'a Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 evel napisał(a):Ale świetny! :) Mam jakąś słabość do chartów, więc sobie powzdycham trochę, jako że własnego nigdy nie będę miała, OK? ;) To dokładnie tak jak i ja, uwielbiam patrzeć, ale swojego nie planuję :) Chociaż może kiedyś dorosnę psychicznie do saluki, kto wie :diabloti: Chodzicie czasem na Błonia? Bo mi się wydaje, że widziałam podobne cudeńko kilka razy... a chartów tak niewiele :razz: Quote
Gezowa Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 makot'a;19490296 napisał(a):Chodzicie czasem na Błonia? Bo mi się wydaje, że widziałam podobne cudeńko kilka razy... a chartów tak niewiele :razz: W Gdańsku mamy skupisko whippetów, aż sama się zdziwiłam :diabloti: http://i1080.photobucket.com/albums/j335/ephotoss/Zumi/DSC05462.jpg Jejuuuu :loveu: Wymiziaj go ode mnie :loveu: Quote
rossa_ Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 [quote name='Pestkaa']Piękny achch piękny :loveu: Cavalier też cudny - tricolorki są przepiękne.Ulubiona koleżanka mojej Tiny to caviś. Dzięki :D [quote name='evel']Ale świetny! :) Mam jakąś słabość do chartów, więc sobie powzdycham trochę, jako że własnego nigdy nie będę miała, OK? ;) Nigdy nie mów nigdy:cool3: Ja też byłam pewna, że charta nigdy w życiu mieć nie będę, ale... życie różnie się układa;) Zresztą widzę, że mamy podobne upodobania rasowe, tj. maliniaki:loveu: swoją drogą ja do ostatniego momentu czekałam na malinę;) [quote name='Chein']Zdjęcia Oli rządzą :D http://i1080.photobucket.com/albums/j335/ephotoss/Zumi/DSC05549.jpg - co to macie za fajne id'owe kółeczko? :cool3: Potwierdzam:loveu: ID jest z Rogza. [quote name='Onomato-Peja']http://i1080.photobucket.com/albums/j335/ephotoss/Zumi/DSC05549.jpg - Cudowne zdjęcie, piękny pies! :loveu: makot'a;19490296 napisał(a):To dokładnie tak jak i ja, uwielbiam patrzeć, ale swojego nie planuję :) Chociaż może kiedyś dorosnę psychicznie do saluki, kto wie :diabloti: Chodzicie czasem na Błonia? Bo mi się wydaje, że widziałam podobne cudeńko kilka razy... a chartów tak niewiele :razz: Na Błoniach bywamy właściwie tylko wtedy, kiedy mamy akurat tam flyball, ogólnie niezbyt często. Ostatnio jakaś Pani koło Błoń zaczepiła mnie kiedy szłam z Zoomem i w trakcie rozmowy okazało się, że pomyliła nas z kimś innym:evil_lol: Była przekonana, że rozmawia z zupełnie inną osobą, bo "pies identyczny". Wychodzi na to, że spaceruje tam jakaś kobieta z wyjątkowo podobnym do Zumika whippetem :) [quote name='Gezowa']W Gdańsku mamy skupisko whippetów, aż sama się zdziwiłam http://i1080.photobucket.com/albums/j335/ephotoss/Zumi/DSC05462.jpg Jejuuuu Wymiziaj go ode mnie Wymiziam :D chwila oddechu:diabloti: tyle uprzynży:evil_lol: Takie tam wspomnienia, kiedy Zumglum miał cztery miesiące ;) a tutaj jeszcze duży i mały łipet :D Quote
evel Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 rossa_ napisał(a):Nigdy nie mów nigdy:cool3: Ja też byłam pewna, że charta nigdy w życiu mieć nie będę, ale... życie różnie się układa;) Zresztą widzę, że mamy podobne upodobania rasowe, tj. maliniaki:loveu: swoją drogą ja do ostatniego momentu czekałam na malinę;) Heh, u mnie to prędzej ogolony pudel by przeszedł niż jakikolwiek chart, bo jak ja mam słabość do "szczurowatych" psów (co nie jest w żadnym razie negatywne!), tak mój facet ich nie lubi, ale spoko, jak mnie naprawdę wkurzy to mu kupię jakiegoś pekińczyka czy innego mopsa, będzie miał MASYWNEGO pieska :evil_lol: A mogłabyś napisać, co zadecydowało o tym, że jednak whippet? :) Quote
Klaudia&Aza Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Ostatnio przeglądałam czy macie galerię i nic nie znalazłam więc jak już jestem to zapisuję sobie i zostaję:loveu: Quote
Mozartino Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Wow, 14,5kg naprawdę spory ;) Nie próbowaliśmy jeszcze na lince, ale możemy spróbować, skoro doświadczona osoba tak radzi ;) Będę go miała wtedy chociaż pod kontrolą. Mój szczylek ma dopiero 3,5 miesiąca . Cudowny Zoomik :loveu: Quote
Saga200 Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 łaaał świetnie się prezentuje w ruchu :loveu: Quote
rossa_ Posted August 11, 2012 Author Posted August 11, 2012 [quote name='evel']Heh, u mnie to prędzej ogolony pudel by przeszedł niż jakikolwiek chart, bo jak ja mam słabość do "szczurowatych" psów (co nie jest w żadnym razie negatywne!), tak mój facet ich nie lubi, ale spoko, jak mnie naprawdę wkurzy to mu kupię jakiegoś pekińczyka czy innego mopsa, będzie miał MASYWNEGO pieska :evil_lol: A mogłabyś napisać, co zadecydowało o tym, że jednak whippet? :)[/QUOTE] Ja też mam słabość do "szczurowatych", czy jak kto woli "hienowatych":razz: psów:loveu: Twój TŻ nie wie co dobre:eviltong: Whippet ze względu na Rocky'ego... Kwestię dużych różnic charakteru pomiędzy Rocky'm (jest bardzo wrażliwy, delikatny) a potencjalnym psem-maliniakiem przemyślałam miliard razy, rozmawiałam z ludźmi znającymi się na rasie i wiedziałam, że sobie z tym poradzimy. Niestety u Rocky'ego coraz bardziej zaczynało się objawiać zwyrodnienie kręgosłupa, co nie było do przewidzenia... a ja niestety sobie zdaję sprawę z tego, że maliniak mógłby kompletnie niechcący zrobić mu krzywdę. Pewnie nauczyłby się delikatnie obchodzić z Rocky'm po jakimś czasie, ale nie mogłabym być pewna, czy coś się nie wydarzy w międzyczasie. Brałam dwie opcje pod uwagę: zrezygnować z kolejnego psa w ogóle albo znaleźć "coś" zupełnie innego. I tym "czymś" jest Zoom ;) Niektórzy moi rozmówcy uznają to za głupi, wręcz błahy powód, bo "można to opanować" i tak dalej, ale dla mnie to po prostu było zbyt duże ryzyko. Może ktoś inny nie rezygnowałby z marzeń, ale ja tak - zresztą nie zrezygnowałam, tylko przełożyłam "na później", na kiedyś;) Poza tym whippety są fajne, czyste, nie pachną ani nie śmierdzą - zero zapachu:razz:, są mega pozytywne w stosunku do ludzi i zwierząt i właściwie nie linieją i wpisują się w mój ogólny obraz psa do sportu, są inteligentne, aktywne, zwinne, reaktywne. Nie żałuję, bo nie mam czego żałować - whippety polubiłam straszliwie i napewno kiedyś pipet jeszcze ze mną zamieszka ;) [quote name='Klaudia&Aza']Ostatnio przeglądałam czy macie galerię i nic nie znalazłam więc jak już jestem to zapisuję sobie i zostaję:loveu:[/QUOTE] Hiena macha swoją kościstą łapką na powitanie:loveu: [quote name='Mozartino']Wow, 14,5kg naprawdę spory ;) Nie próbowaliśmy jeszcze na lince, ale możemy spróbować, skoro doświadczona osoba tak radzi ;) Będę go miała wtedy chociaż pod kontrolą. Mój szczylek ma dopiero 3,5 miesiąca . Cudowny Zoomik :loveu:[/QUOTE] Ćwiczcie na lince, to naprawdę daje świetne efekty. Wołasz szczylka imieniem czy chcesz mieć przywołanie na np. komendę słowną "do mnie"? Jeśli w ogóle nie macie przywołania, to zacznij od zawołania psiaka (tylko radośnie!), delikatnego szarpnięcia linką, możesz też uciekać w przeciwnym kierunku - grunt, żeby mały zwrócił na Ciebie uwagę i chciał do Ciebie biec. No i musisz mieć w zamian do zaoferowania coś super; smaczki, zabawkę;) Ćwicz z nim przywołanie w różnych miejscach, różnych okolicznościach. 3,5msc to bąbel jeszcze:cool3: [quote name='Saga200']łaaał świetnie się prezentuje w ruchu :loveu:[/QUOTE] :loveu: [IMG]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/556042_263222033786808_1316469569_n.jpg[/IMG] [IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/376919_263221140453564_1759349635_n.jpg[/IMG] [IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/396828_263221183786893_1818560358_n.jpg[/IMG] co za hiena:diabloti: i trochę z innej beczki:razz: [IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/535069_234252063350472_1674462247_n.jpg[/IMG] [IMG]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/560042_234252106683801_802062306_n.jpg[/IMG] [IMG]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/550405_234252156683796_8911212_n.jpg[/IMG] :p Quote
Gezowa Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [url]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/376919_263221140453564_1759349635_n.jpg[/url] jej, jaki on w Ciebie (?) wpatrzony, jaki skupiony :loveu: Mogę mieć tylko nadzieję, że dam radę wychować mojego pipeta na takiego Zumika, bo tylko pozazdrościć ;) [url]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/560042_234252106683801_802062306_n.jpg[/url] a to zdjęcie jest super! Uwielbiam kiedy na zdjątku jest więcej niż jedna morda ;). Moja ciotka niedługo kupuje ONka (drugiego zresztą, bo uwielbia tę rasę), a że bywa u nas bardzo często to Edziu będzie miał z kim szaleć i pewno też kilka takich słodkich zdjęć wstawię :loveu: Quote
Recommended Posts