tu_ania_tu Posted August 12, 2012 Author Posted August 12, 2012 większość dogowych ciotek jest na wątku ;) Quote
Mazowszanka13 Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Byłam przed chwilą na wysypisku. Brawo,[B] Borysowe[/B] za jasny opis drogi. Kręciłam się po okolicy, gwizdałam, ale suczki nie było. Zostawiłam jedzenie i wodę. Na pewno jedzenie zniknie, bo w takich miejscach kreci się dużo głodnych stworzeń. Nawet nie będzie wiadomo kto to zjadł. Wokół pola kukurydzy wysokiej na chłopa, nic nie widać. Jeśli ona jest głodna to pewnie wędruje po okolicy w poszukiwaniu jedzenia i na wysypisku jest przelotem. Nie widziałam tam jedzenia tylko opony, jakieś graty. Powiem Wam, że ciężka sprawa będzie trafić na nią. A jak trafię to co ? Zajrzę jeszcze około czwartku, bo wtedy będę miała samochód. [IMG]http://img845.imageshack.us/img845/2673/1003808e.jpg[/IMG] [IMG]http://img836.imageshack.us/img836/8350/img1702e.jpg[/IMG] Quote
wieso Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 zapisuje watek....przepiekny pies, taki dummny i taki biedny....czekamy, moze sie uda ....co dalej, bedziemy myslec i zbierac pieniazki.... Quote
Norel Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Albo powędrowała dalej albo...jakiś chłop ją złapał i na łańcuch poszła.... U nas tak kiedyś ludzie szukali nowofunlanda-zwiał im-trafili do nas bo my też mieliśmy akurat.. Ale psa nie znależli... A że nasza suka cieszyła się szalonym powodzeniem i od pytań o szczeniaki nie mogłam się opędzić, to na pewno ktoś skorzystał z okazji posiadania za darmo :( Quote
Mazowszanka13 Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Chłopi lubią takie duże psy, bo głośno szczekają. Nie muszą ich specjalnie żywić, bo chude też głośno szczekają :-( Quote
jolam Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Może jednak uda się ją jakoś złapać. Biedna sunia :-( Quote
_Dunaj_ Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Biedna, ale mozliwe, ze była tam przejściowo, to trzeby okolicę przeszukać, kiepsko to widzę, ale trzeba wierzyć, że się uda Quote
Alla Chrzanowska Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 Zajrzałam w nadziei na dobre wieści, a tu... Quote
BerciaP. Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 [quote name='Mazowszanka']Chłopi lubią takie duże psy, bo głośno szczekają. Nie muszą ich specjalnie żywić, bo chude też głośno szczekają :-([/QUOTE] E, nie krytykowałabym tak wszystkich mieszkańców wsi w czambuł:lookarou:. Fakt, że duża częśc mieszkańców wsi nie roztkliwia się nad psami, spora też zwyczajnie je zaniedbuje, ale nie wszyscy, doprawdy. U mnie na wsi wielu mieszkańców, w tym ja, ma psy przygarnięte z ulicy, wyrzucone wcześniej przez "kochających" właścicieli:2gunfire: A co do tej suni, to jeśli się nie znajdzie, można rozwiesic ogłoszenia, że pies chory i wymaga leczenia. Jakby tak się na nagrodę zrzucic? Swoją drogą napatrzec się na nią nie mogę, jest tak piękna i ma tak przeraźliwie smutne oczy.... Chciałabym miec takiego psa.... Quote
Mazowszanka13 Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 [B]Przepraszam bardzo jeśli kogoś uraziłam [/B]:) Wiem, że nie należy uogólniać i ludzie są rózni. Ale tak się składa, że na wsi takich psich nieszczęść widać więcej. Wystarczy poczytać wątki dogo albo pojeżdzić po polskiej wsi. A wielkie psy, w tym dogi uwiązane na łańcuchu lub w małym kojcu też widziałam parę razy. To się na szczęście bardzo powoli zmienia :) Quote
Norel Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 Niestety i bez generalizowania-dobra opieka nad psem na wsi to wyjątek... naście lat już na wsi mieszkam i jeżdżę po wsiach, psiego nieszczęścia nie trzeba nawet szukać..szukać to trzeba tych co jest im dobrze w pełni. Quote
Maryna Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 [quote name='Norel']..szukać to trzeba tych co jest im dobrze w pełni.[/QUOTE] Ze świecą:-(( Quote
BerciaP. Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 A komu jest dobrze w pełni? Moje psy też luksusów nie mają, mieszkają w budzie i jedzą tanią karmę. Ale to chyba lepsze niż bezdomnośc, z której oba zostały wzięte? A co do tej pięknej suki, to trzymam kciuki, żeby udało się ją znaleźc. Quote
doddy Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 Szukam kogoś kto mógłby mi pomóc w wizycie przedadopcyjnej w Przasnyszu. Zwrócę koszty dojazdu itp. gdyby była taka potrzebna, tylko chciałabym aby ktoś poświęcił swój czas. Quote
malagos Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Chyba oprócz Mazowszanki i mnie nie ma nikogo w pobliżu. Jeśli chcesz, pojedziemy we dwie np. weekend. Quote
doddy Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Bardzo, bardzo chętnie. Jakby udało się w piątek, sobotę to byłoby cudnie, wtedy byśmy państwa w weekend zaprosili. Wstępnie nawet umówiliśmy się na weekend bo już miałam wizję, że sama będę musiała jechać sprawdzić dom jak nikt się nie znajdzie. Podacie mi swój nr tel? Powiedziałabym Wam wszystko, aby nie zaśmiecać wątku :) Quote
malagos Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 To czekam, doddy, na telefon z adresem ludzi i opisem psa :) a przy okazji zajrzymy na to Leszno.......... Quote
Mazowszanka13 Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 [quote name='malagos']To czekam, doddy, na telefon z adresem ludzi i opisem psa :) a przy okazji zajrzymy na to Leszno..........[/QUOTE] Właśnie miałam Ci to zaproponować :) Quote
tu_ania_tu Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 no proszę, może dwie pieczenie na jednym ogniu.... Quote
Magolek Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 I ja zajrzałam z nadzieją, że może się znalazła panienka. :) Quote
AnnaEwa Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 [quote name='Magolek']I ja zajrzałam z nadzieją, że może się znalazła panienka. :)[/QUOTE] Ja też z taką nadzieją................... Quote
Recommended Posts