Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
Borysowe była jeszcze raz w okolicy. Psa nnie widać, w sklepie pokazała zdjęcia - to jednak nie o tym psie myslano gdy mowiono, ze jakis facet ma takiego dużego psa. Oznacza to, że "nasza" zguba prawdopodobnie gdzies tam nadal jest

Albo powędrowała dalej, szukając domu, który ją zgubił albo wyrzucił...... Oby nie, oby była na miejscu.

Posted

jest tak...
ja będę tu prawdopodobnie do soboty, czy zajrzę jeszcze na wysypisko? nie wiem - nie zależy to ode mnie tylko od osoby z którą pracuję w zespole jednak czas nas mocno goni, a ja nie chcę spowalniać kogoś tylko dlatego, że mam taki kaprys /płacone mamy od ilości więc o ile ja sama mogła bym sobie pozwolić na stratę tych 'kilku' złotych to nie wiem do końca jak się na to zapatruje druga osoba poza tym jeśli się nie wyrobimy do soboty to mamy dzień w plecy, że tak powiem bo w niedziele raczej nie pracujemy /przynajmniej nie w terenie/
rozmawiałam z osobami z firmy które zostają tu dłużej - nie mogę wymagać od nich by szukali psa, ale obiecali, że się odezwą jeśli się na niego natkną /z tego co wiem to oni spotkali jakiegoś dużego psa w tamtych okolicach na dzień lub dwa przed nami tyle tylko, że jedno mówi że to był inny pies, a drugie, że możliwe, że ten sam - w każdym razie rozmiar psiaka się zgadza/

Posted

[quote name='tu_ania_tu']Gmina Przasnysz ma prawdopodobnie podpisana umowę ze schroniskiem oddalonym o 80 km
Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt S.C.
07-300 Ostrów Mazowiecka
ul. Bąkówka

Jeżeli to prawda to tragedia dla tego psa .Schron w Ostrowi Mazowieckiej ,to kolejna prywatna mordownia dla kasy. To piekło nie schron ma już swój wątek na dogo.Kolejne potencjalne schronisko to Pawłowo koło Ciechanowa, tej samej klasy niestety co Ostrowia tylko prowadzona przez Zakład Gospodarki Komunalnej a nie przedsiębiorczego biznesmena. W obu brak wolontariatu oczywiście, żeby nie przeszkadzał mordować psy :-(

Posted

[quote name='tu_ania_tu']nie wiem czy Mazowszanka pojechała na miejsce[/QUOTE]

Napisałąm dzisiaj SMS-a do Borysowe do kiedy jest w Przasnyszu. Bo najchętniej pojechałabym z nią, bo zna drogę.
Ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi.
Dlatego jutro spróbuje pojechać sama, to znaczy z TZ-em dla kurażu.
Wezmę jedzenie i wodę na wszelki wypadek. Wiem, że dogi łatwo dostają skrętu kiszek, więc nie dam jej za dużo. Jeżeli odnajdę drogę i ją spotkam, oczywiście.

Posted

[quote name='Mazowszanka']Napisałąm dzisiaj SMS-a do Borysowe do kiedy jest w Przasnyszu. Bo najchętniej pojechałabym z nią, bo zna drogę.
Ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi.
Dlatego jutro spróbuje pojechać sama, to znaczy z TZ-em dla kurażu.
Wezmę jedzenie i wodę na wszelki wypadek. Wiem, że dogi łatwo dostają skrętu kiszek, więc nie dam jej za dużo. Jeżeli odnajdę drogę i ją spotkam, oczywiście.[/QUOTE]
Super!
ciekawe, czy jest tam przelotem, czy sobie mieszka w pobliżu tego wysypiska?

Posted

no właśnie też zadaję sobie to pytanie. Miałam nadzieję, że uda się ją do schroniska przekazać, porozgłaszać, może ktoś by ją zaadoptował. Te wieści o schronisku mnie trochę zbiły z tropu :(

My nie mamy możliwości jej wziąć, 4 psy w hotelu i 3 z nich średnio rokująca na adopcje i jeden do tego jeszcze chory. Domów tymczasowych brak :( Poza tym wiem z doświadczenia, ze takie niedozie stwory mają marne szanse na adopcję za naszym pośrednictwem, bo u nas ludzie dogów szukają.

Nie wiem co robić :shake:

Posted

Boże, jakie cuuuudo:multi:. Sama bym wzięła, gdyby nie to, że mam właśnie w domu labkę wyrzuconą z samochodu, która powiła u mnie siedem panienek. Może na dogowe wątki podrzucic, bo ona raczej dożyca niż wilczarz. jest taka fundacja "ratujemy dogi", może tam? Na razie podnoszę?