Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Ja siedzę pod Przasnyszem teraz, ale samochód mam tylko w weekendy jak TZ przyjeżdza.
Mogę w sobotę tam podjechać z wałówą. Wziąć do siebie nie bardzo mogę, bo mam trzy jazgotki, a kojca brak.
Chyba, że na chwilę, aby ktoś ją ode mnie odebrał. Jeżeli da się złapać. Z okolic jest tylko malagos, ale ona w małych suczkach robi.
Mnie się wydaje, że Przasnysz ma z Kruszewem umowę.

Psina śliczna :)

Borysowe, odezwę się do Ciebie na PW bliżej soboty, bo jeszcze TZ-a muszę na wyjazd namówić.
Podaj mi, proszę na PW swój telefon gdyby internet nie działał. A TY gdzie urzędujesz ?

Moje namiary: 697 97 25 08 lub 29 71 71 550

Edited by Mazowszanka
Posted

dzięki za przybycie :)

Cholernie daleko i do tego Kruszewa - ponad 50 km:shake:

No nic, zadzwonie zaraz do Urzedu Miasta i dowiem sie jak oni załatwiają sprawę błakajacych sie psów.

Borysowe, daj do siebie numer telefonu, w razie gdybym musiała bardzo dokładnie komus okreslic gdzie psiur sie błąka

Posted

Jestem i ja.
Ta sunia mi też na doga wygląda.
Mam kojec maleńki, w nim budka dla małego psa. Ostatecznie mogę przetrzymać dużego psa w ogrodzonym sadzie i otworzyć takie małe pomieszczenie - budkę na narzędzia, gdzie ew. moze się pies schować przed deszczem.
Mazowszanko, dzwonię do Ciebie.

Posted

[quote name='Borysowe']dziękuję za założenie tematu /nie wiedziałam czy mogę sobie na to pozwolić/
trochę mi głupio tak zrzucać całą tą sprawę na innych, ale na prawdę nie jestem w stanie sama z tym niczego zrobić /jeszcze 2-3 dni jestem w tych okolicach, ale jestem uziemiona bo nie jestem swoim samochodem, a do tego staram się zrobić co mam tu zlecone najszybciej jak tylko da bo za jakiś tydzień wyjeżdżam na łódzkie, sama za to jestem z lubelskiego... wszystko będzie w te wakacje się działo 'na wariata'/ sunia mnie tak urzekła, że musiałam poruszyć ten temat
zaraz spróbuję jakoś opracować przystępniej lokalizację psiaka i podesłać

Odezwij się, jak mozesz, do Mazowszanki lub do mnie: 692 781 745

Posted

Wspolzedne gdzie widzialam psa: N52°58'40,9" E020°56'35,7"
Tak jak napisalam na wydazeniu na facebooku mozliwe ze pojawie sie tam z puszka karmy ale to tak doslownie na 5-10min jesli tak to dam znac czy psa widzialam
Moj nr 669 277 328
Z tym ze kozystam zamiennie z karty aero2 i plusowej - w razie gdyby nr byl niedostepny to siedze na necie

Posted

już wiem co należy zrobić.

Borysowa pojedź prosze na miejsce. Jesli bedziesz tam do 16 i pies tam bedzie to zadzwoń prosze do Urzedu Gminy pod numer telefonu (29) 752 27 09 wewnetrzny 38 i powiedz w jakiej sprawie dzwonisz, że dzwoniła wczesniej osoba ze Stowarzyszenia Dogi Adopcje i że pies jest i podaj gdzie dokładnie.

Gmina nie chce wyrzucac pieniedzy w błoto, ekspertem od oceny czy pies jest bezdomny czy też jednak ma dom jest SOŁTYS. Sołtys przyjedzie na miejsce i oceni i zostanie podjeta decyzja wówczas co zdalej z psem. Obawiam sie tylko, ze jak Sołtys przyjedzie to nagle psa nie bedzie :(

Posted

Bylam przed chwila na tym smietnisku i niestety psa nie widziałam :/ co wiecej jak przebąknełam w sklepie cos na temat blakajacego sie psa w typie doga niemieckiego powiedziano mi 'ze jakis facet ma mieszanca tej rasy' z glowy mi wylecialo by spytac czy suke ale jesli o tym samym zwierzu mowa to by sie to jakas masakra...

Posted

Namiary już mam.
Jeśli pies ma " właściciela " to ciężka sprawa.
Może ją/go facet głodzi i przychodzi na śmietnisko pożywić się ? To już lepiej, aby pies był bezdomny.
Więcej można zdziałać.

Posted

Dopiero dotarłam, jakis kataklizm, net mi zdychał, w Radziejowicach nie działały telefony, bo ktoś kabel zajumał i to juz trzeci raz w tym samym miejscu, jak to można z ziemi wyciagnąć? Mój telefon też coś zasięgu nie łapał. Dobrze, że jesteście na miejscu, jesli w sklepie tak pani powiedziała, to niestety faktycznie może mieć właściela, wtedy, zeby zabrać psa trzebaby pójśc po linii mieszaniec charta, a to taki teren, ze trzeba mieć zezwolenie i w ten sposób może się zrzec

Posted

Na terenach wiejskich i miastach do iluś tam mieszkańców (nie pamiętam) trzeba mieć zezwolenie, jest to przepis z lat 50-tych Prawa łowieckiego i choć ta ustawa zmieniała się wleokrotnie, to zapis o zezwoleniu pozostał, tylko nie jestem pewna kto aktualnie takie zezwolenie wydaje, bo to się też zmieniało (wójt, wojewoda itp...) Jak miałam charty to miałam też takie zezwolenie i mam je nadal gdzieś tam utknięte wydane przez wójta. To miało zwalczać kłusownictwo :) no charty polują itp.... dla mnie bzdura i jakis głupi relikt przeszłości mocno trącący zacofaniem, bo inne psy też kłusują, a prawdziwi chraciarze nie wypuszcza psa sampas tak jak i inni właściciele psów, akłusownikom to nic nie przeszkadza

Posted

Borysowe była jeszcze raz w okolicy. Psa nnie widać, w sklepie pokazała zdjęcia - to jednak nie o tym psie myslano gdy mowiono, ze jakis facet ma takiego dużego psa. Oznacza to, że "nasza" zguba prawdopodobnie gdzies tam nadal jest