Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

_Beatka, Shippy jest na Allegro. Wystawiony przez Magdarynkę.Nie wiem gdzie jeszcze... :-(Jak możesz to pls pchnij go gdzie się da.Tel. mozesz dać mój: 501 231 521 i lecznicy (z tym, że z zaznaczeneim, że to do lecznicy): 022 /672 04 40.Tylko jeśłi będziesz wystawiać daj też stare zdjęcie z kołtunem - mam promyk nadziei, że sie komuś zgubił, a bez włosków by go starzy właściciele nie rozpoznali. Z góry dzięki....

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Błagam Ciotki, rekalmujcie Shippa gdzie się da, bo nie mam bladego pojęcia co z nim zrobić.... I powoli zaczynam sobie robić wyrzuty, że go w ogóle zgarnęłam...Może by doszedł do siebie przy tej Grochowskiej i sam do domu trafił... A tak, to co z nim zrobić? W lecznicy siedzi już ponad miesiąc....:-(

Posted

w jakich 'swoich", kurnia...Wisi (ogłoszonko) i jest fizycznie (Shippy) na Tatarku.Jakby co to mam ogłoszonko z nim w roli głównej...Komuś podesłać?

Posted

Dzięki!

Shippol to już całkiem normalny pies.
Żaden tam autystyk.
Matko, kto weźmie starego, ale b. sprawnego i całkiem przystojnego psa, na ostatnie lata jego życia?
Dodam, że jest wykastrowany, więc jego szanse na matuzalemowy żywot bardzo się zwiększyły...

Posted

Shipp trafi wczoraj wieczorem do Jayo i Gemsi (Kochani, wielkie ukłony dla Was!). Ale jego pobyt tam stoi pod wielkim znakiem zapytania.Jest tam piątym psem.Wszystkie są od niego młodsze (o co nie trudno), większe, silniejsze i w ogóle zbiorowisko indywidualności. A Shippul jest zmęczonym starym psem.On potrzebuje odrobiny spokoju, pełnej miseczki (suche mu w ogóle nie wchodzi) i ciepłego kącika. Pewnie na jakieś kilka do kilkunastu miesięcy (mimo całej mojej sympatii dla Shippa nie wróżę mu zbyt wielu dni na tym padole :-(). Shipp trochę powarkuje zwłaszcza na najmłodszą sunię (Rebekę - mała ,moloska, była na Polach), za Rebeką wstawia się starsza koleżanka Rakieta (największa w stadzie) i warczy na Shippa. A w pięknej husky Azie, Shipp, obawiam się, wzbudza instynkt ..... Hmmmm....Eliminatora słabszych osobników.Tylko fantastyczny Rugolf nie ma nic przeciwko Shippowi (dziwne, nie? Jedyny chłop w psim stadzie i to chłop obujajeczny i taki pacyfista....).Finalnie, na czas pracy Jayo i Gemsi, oraz szkoły małych Jayów, Shipp wylądował w kotłowni..... Mógł jeszzce zostać na dworze, ale się bałam, bo do budy włazić nie chciał, a sierść marna i krótka, to by zmarzł biedaczek, a i tak trochę pokasłuje i kicha.DOM - NAJLEPIEJ BEZ INNYCH PSÓW (na koty Shipp uwagi nie zwraca), NA KILKA OSTATNICH MIESIĘCY ŻYCIA, POTZREBNY OD ZARAZ!!!!