Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam maltańczyka który od początku według zaleceń weterynarza jest na royal canin najpierw na junior mini potem na mini adult po kastracji zmieniliśmy na mini light. Od czasu kiedy jest na mini light zdarza mu się jeść odchody innych psów na podwórku. W sklepie zoologicznym powiedziano mi żebym przeszła na karmę pro pac bo jest ona lepsza od royal canin dał mi nawet probkę pro pac sensitive- hipoalergiczna karma dla psów wrażliwych. Według sprzedawcy pro pac jest karmą o półkę lepszą od royal chociaż sam sprzedaje też royal. Teraz nie wiem czy mam zmienić mu karmę czy pozostać na royalu , czy zna ktoś z was tą karmę albo opinie o niej. Chce psu dawać jak najlepszą karmę.
Bardzo proszę o porady z góry dziękuję.

Posted

Dzisiaj pani w sklepie wcisneła mi tą karmę poczytałam i czy ona jest taka wspaniała to nie wiem, wszytskie mają przewaznie ok 30% mięsa a ona miała cos tam dziwnego w skladzie a cena nie jest super niska, więc mysle o Brit, cenia nizsza a chyba podobna na Royala mnie nie stac.

Posted

Jest sporo bardzo dobrych karm, niereklamowanych, w brzydkich opakowaniach, ale z dobrym składem. Bez zbóż, z mięsem na pierwszym miejscu składu, ale też bez bomby białkowej.. No chyba, że to szczenior lub pies bardzo aktywny - wtedy spora ilość białka się przyda. Jak typowy kanapowiec, to wydaje mi się, że dla małego psa wartość białka powinna oscylować między 25 - 35%.
Masz z dostępnych w sklepach Acanę, Orijena (choć ten zawiera dużo białka), jeśli Brit, to radziłabym wersję Care. Natomiast jeśli chodzi o karmy zamawiane przez internet to przodują jakościowo Taste of the wild, Canidae, Applaws i inne. Wpisz w wyszukiwarkę hasło: karmy bezzbożowe, poczytaj tu na forum i zdecyduj.
Wiedza się przyda, nie chcesz przecież karmić psa, karmą podłej jakości, a do tego w cenie, za którą można kupić 2 razy więcej bardzo dobrej i zdrowej karmy.

• 3 weeks later...
Posted

Misza1234 napisał(a):
Stosuję Brita od roku u swoich yorków - wcześniej stosowałam Royala - większych różnic nie zauważyłam. Brit jest z pewnością tańszy wiec po co przepłacać :)

no wlasnie jestem zadowolona, mała przybrała na wadze ma śliczną świecącą sierść i już 2 wetów mi mówiło ze karma jest spoko ; )